• LLW

    IVF maj 2019

    Najo skrev 2019-06-01 09:53:32 följande:

    Hoppas det tar sig för dig! Jag satte också in i går. När har du testdag? Jag har 16/6. Ser på din profil att du är 49. Men du har lyckats få till en behandlingsserie ändå? Bara nyfiken:)


    Spännande! Jag har 19/6. Tydligen skiljer det sig lite mellan klinikerna när de sätter testdag. Min förra omgång med ET och lutinus kom mensen en vecka sent, men innan testdag. Så lär väl bli något liknande denna gång om det inte tar sig. Hemsk vecka att gå och vänta! Tog flera negativa tester men kunde inte riktigt döda hoppet då den aldrig är sen annars.

    Fick du ett två dagars eller fem?

    Haha har ingen aning varför det står 49 faktiskt. Aldrig varit inne och gjort något på profilen. Jag är 29 :)
  • LLW
    Ölandstoka skrev 2019-06-01 14:10:31 följande:

    Usch, kan verkligen förstå din känsla. Känner fortfarande att det är en spännande process men kan förstå att det är annorlunda efter så många försök. Låt oss hoppas att det här är gången det går hela vägen! :)

    Nu är jag också ruvare :) Ett sjucelligt litet embryo. De andra två delar sig fortfarande men jag har inga större förhoppningar att få något till frysen. Jag kommer inte ens att ringa och fråga utan väntar på deras brev. Testdag 17 juni.


    Grattis!! Hur känns det hittills? Minns att jag hade en helt magisk känsla första gången, gick och klappade på magen hela tiden och försökte skicka positiv energi dit, haha. Tyvärr blir det ju tuffare med varje misslyckande men är ändå glad att de allra första ruvardagarna var så fina :)
  • LLW
    Ölandstoka skrev 2019-06-02 19:22:36 följande:

    Jag vill så gärna känna det där mysiga, få låtsas lite att jag är gravid typ. Men det känns som vanligt. Är så inställd på mens att jag inte vågar släppa loss och bara njuta. Men det känns bra också, kan inte fatta att vi har gått igenom en hel behandling. Försöker också skicka positiv energi :)

    Känner mig svullen och lite illamående fortfarande men hoppas någonstans att den känslan stannar nio månader ungefär ;)

    Hur mår du i ruvandet?


    Hur var det, tar du lutinus? Hur lång lutealfas brukar du ha vanligtvis?

    Jag känner lite molvärk till och från, och humöret åker bergochdalbana. Annars ingenting! Förra gången hade jag väldigt ont i magen och var svullen typ en vecka efter plock, men då sa dom också på återföringen att det inte ens såg ut som att blåsorna blivit tömda (men det hade dom) så det var inte så konstigt. Bättre denna gång!

    Nu nojar jag mest för om det här var vårt sista landstingsförsök eller ej. Läst lite olika om vad som räknas som ett försök. Första gången fick vi inget befruktat och alltså inget tillbaka att ruva på, så vet inte om det räknas eller om det är plocket som räknas. Vågar typ inte fråga kliniken medan jag ruvar för dom är så himla rabiata med att man inte ska tänka på fler försök medan man genomgår behandling... Jag vill ju dock ha en plan och vara förberedd.
  • LLW
    Ölandstoka skrev 2019-06-02 22:38:08 följande:

    Låter smart att vänta med att fråga. En viktig sak i taget :) Men hoppas att detta räknas som det andra försöket!

    Japp, kör på med lutinus nu. Är det ok att använda typ olja som lite glid, tycker att det känns så strävt att föra in :S Jag vet att man "ska" ha lika lång lutealfas men min varierar mellan 12-16 dagar. Och som jag förstår det så kan lutinus skjuta upp mensen också?


    Vet faktiskt inte om man ska använda olja? Det får ju inte innehålla något som kan störa där inne :/ Förstår dock vad du menar. Hatar den där jäkla lutinusen. Minns att det blev svårare och svårare att föra upp den också, men blir rätt svullen därinne av alla hormoner. Mot slutet sist gick det knappt få upp den alls. Fan vad man ska stå ut med, haha.

    För mig blev mensen en hel vecka försenad, och då har jag suuuuperregelbunden lutealfas vanligtvis. Kan vara bra att vara beredd på, jag hann få upp hoppet väldigt mycket för varje dag som gick över BIM :/ räknar med att det blir samma nu!
  • LLW

    Det är skönt att läsa era inlägg här och påminnas om att man inte är ensam om alla tuffa tankar. Även om man såklart inte önskar någon att vara i den här sitsen.

    Vi gör vårt tredje och sista landstingsfinansierade försök, min fjärde ruvningsomgång, och jag känner mig rätt likgiltig hittills. Men vet av erfarenhet att ju närmare BIM och testdag man kommer desto mer börjar man googla och leta symptom. Får försöka njuta av lugnet så här långt.

  • LLW
    Najo skrev 2019-06-05 06:42:06 följande:

    Vi är ju några st som återförde 2 dagars i frdäedags 31/5. Jsg vsknade upp med massa vätskiga flytningar i morse. Har som håll från och till (aldrig haft) men kan bero på att jag drack massa i går pga värmen eller tarmarna (kan ju vara möngder av saker). Det har ju bara gått 5 dagar så flytningarna bör vara effekt av Lutinus! Hur mår ni andra?


    Samma här, riktigt mycket flytningar. Det började dock redan i fredags eftersom jag tog första lutinus i onsdags på plocket. Hade exakt likadant förra omgången med lutinus, det är en vanligt (och vidrig) biverkning.

    Annars känner jag inget alls! Mensen är beräknad på söndag men sist med lutinus kom den en vecka för sent så det är jobbigt långt kvar :/
  • LLW
    cutepoison skrev 2019-06-06 20:07:29 följande:

    Hoppet pendlar! Det är nog likadant för de flesta. Ena stunden tror man och andra stunden tvivlar man... Men jag tror vi känner in för mycket för att vi så gärna vill. Det är så extremt tidigt och som du skriver så kanske ägget fäste först igår. Jag försöker intala mig själv att ta det lugnt i alla fall. 

    Vet att många av oss har testdag 16/6 men när är er beräknade mens? Min är 12/6....jag vet att lutinus kan skjuta upp mensen men det känns ju ändå bra om man tar sig över det datumet. Min mens är annars extremt punktlig. 


    Jag har testdag 19/6! Mensen är beräknad på söndag 9/6, men sist med lutinus kom mensen en vecka sent, och då är min mens också extremt punktlig vanligtvis. Fick upp hoppet så himla mycket under dom dagarna :( så denna gång har jag inga förväntningar om vi tar oss över BIM...
  • LLW
    cutepoison skrev 2019-06-06 21:10:57 följande:

    Ja okej, det förstår jag! Jag minns inte riktigt de här två veckorna efter vi satt in ett ägg 2015. Mest troligt tjuvtestade jag väl vid bim. Ska försöka att inte göra det nu för det är så viktigt för mig att bli gravid nu. Kommer bli extremt tungt om vi inte lyckats. Vi har inte råd att göra fler Ivf försök på riktigt länge.


    Det är så himla tråkigt att ekonomin sätter stopp :( gör ni privatförsök nu?
  • LLW
    Najo skrev 2019-06-08 06:46:14 följande:

    Hej alla,

    Jag känner starkt att det inte tagit sig denna gång. Har det varit ngt har det nog avstannat. Kände massa i ons (7 dagar efter befruktning) i magen på sidorna uppemot höfterna. Sedan dess dvs under 3 dgr har det känts helt dött. Hade väldigt ömma bröst sista dagarna av menopuren och fram tills förra helgen men nu är det också borta. Det enda är vattniga flytningar men det känns mer som regel än undantag med lutinusen. Hoppas ni andra känner er mer hoppfulla!


    Känner samma. Brösten började ömma ordentligt efter ovitrellesprutan, men det börjar gå över nu. Kom en liten rosa blödning när jag tog lutinus imorse också. Förra gången jag ruvade med lutinus kom inget blod alls förens mensen kom, och den borde vara en vecka bort om det är samma som sist.

    Hade egentligen inget hopp till att börja med i och med att vi endast fick ett befruktat. Men ändå jobbigt med ännu ett misslyckande.
  • LLW
    cutepoison skrev 2019-06-08 11:32:06 följande:

    Fast rosa blödning kan ju vara en nidblödning. Låter ju troligt att det är en vecka till mens.


    Tyvärr inte, är på rd 8 idag och ägget borde ha fäst för flera dagar sedan. Utan lutinus ska jag ha mens imorgon, men sist blev den en vecka sen pga lutinus. Tänker att det kan vara sköra slemhinnor som rivs upp av den där pinnen man ska föra upp tre gånger om dagen.. sen tar jag trombyl denna gång så ev blöder det lite lättare!

    Denna väntan alltså. Man kan ju bli galen av mindre.
Svar på tråden IVF maj 2019