Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Akademiker som röstar rött, varför?

    VCS skrev 2019-05-20 23:19:13 följande:
    Vision har gjort en kartläggning av alla kommunala löner i 23 olika yrken. Det står ju inte att det är på grund av politisk färg men samtliga av dem bäst betalande kommunerna var blå och samtliga av dem sämst betalande kommunerna var röda. Gymnasielärare finns inte med på den listan, utan det är statistik en vän visade som är lärarstudent men kommer inte ihåg vilken tidning som gjort statistiken för lärarna.

    https://vision.se/Medlem/tidningen-vision/arkiv/2019/april2/kolla-kommunernas-loner/
    Jag tycker mig kunna läsa ut att lönerna är högre i större städer/ i närheten av större städer och skillnader i lön behöver inte  vara kopplat till vilka politiker som styr i kommunerna. 

    Var hittar jag informationen om att samtliga av dem bäst betalande kommunerna var blå och samtliga av dem sämst betalande kommunerna var röda?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    VCCS skrev 2019-05-22 06:47:42 följande:

    Det är ju dock så att en majoritet som studerar vidare på högskola/universitet är tvungna att ta studielån för att överleva under studietiden, för att man inte har rika föräldrar som kan försörja en. Jag kommer ha runt 300 000 i studielån efter mina avklarade studier, vilket alltså måste räknas bort från min inkomst. Som det är i nuläget är min utbildning en ekonomisk förlust i jämförelse med att bara gått gymnasiet, och det är fel. Man ska inte förlora ekonomiskt på att lägga ner mycket tid och energi på en utbildning. Under studietiden tar man studielån normalt sett, och under flera års tid förvärvsarbetar man inte heltid hela året vilket leder till ett stort bortfall av inkomst.

    Jag vill att ni ska tänka om kring det där med vilka rättigheter vi skulle haft idag om inte socialdemokraterna hade styrt landet förr. Menar ni alltså att allting som partierna står för förr, står dem för idag? Då måste isåfall både socialdemokraterna och centerpartiet fortfarande vara nazistiska som var dem mest tydliga nazistiska partierna under andra världskriget. Socialdemokraterna måste alltså fortfarande vilja ha rasbiologiska institutet i Sverige, eftersom dem ville det för. Ni får det att låta som att mitten/högern idag inte skulle vilja ha allmän rösträtt, fri utbildning och skattesubventionerad sjukvård. Liberalerna (fd Folkpartiet) har drivit igenom dessa saker tillsammans med socialdemokraterna, vare sig ni vill tro det eller inte så var det inte enbart sossarna som drev dessa frågor. Moderaterna var emot det förr, men det betyder inte att dem är emot det idag för ett parti har faktiskt möjligheter att ändra sig. Alla partierna har ändrat sig och det är någonting djupt positivt, för dem flesta partier hade en del ruttna värderingar förr. För över 100 år sedan ville alla partier att homosexualitet skulle klassas som en sjukdom som skulle botas genom bön, och att sexuella handlingar mellan samkönade skulle få hårda straff i fängelse - ingen av partierna står för detta idag, inte ens Kristdemokraterna (som dock fortfarande motsätter sig dem flesta rättigheter för hbtq-personer).

    Och slutligen, detta riktar sig till många i tråden som har skrivit om ett välfärdssamhälle. Sedan 2014 har socialdemokraterna styrt landet, vad har blivit bättre inom välfärden?

    Vårdköerna har ökat, bostadskrisen har blivit värre, fler sjuka har utförsäkrats än under alliansens år vid makten, alldeles för många har förlorat rätten till sin personliga assistans på grund av regeringens besparingskrav gällande LSS, klyftorna i samhället mellan den allra rikaste tiondelen och resten av befolkningen har ökat... vad är det socialdemokraterna gör som ni är så nöjda med? Under deras nu 5 år vid makten, har inga förbättringar av välfärden skett.

    Jag vill självklart också se ett starkt välfärdssamhälle men det vill nog alla, även om man har olika redskap för hur man ska få det. Vissa frågor kring välfärden delar dessutom både högern och vänstersidan. Exempelvis tycker jag att tandvården borde bli statligt subventionerad som sjukvården. Detta är Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna för. Resten är starkt emot, inklusive socialdemokraterna.


    Du pratar om att antalet utförsäkrade ökat med nuvarande regering men då kan det vara bra att veta att alliansen och SD gick till val på att skärpa reglerna för sjukskrivna ytterligare genom att återinföra stupstocken.

    Bostadsbyggandet nådde rekordnivåer i Sverige under åren 2015 -2018 men i tex Stockholm som sedan oktober 2018 leds av alliansen + MP så minskar nu byggandet kraftigt och man har stoppat flera planerade byggprojekt trots att så många människor saknar bostad.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?