Inlägg från: Liberté |Visa alla inlägg
  • Liberté

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Särskilt med tätare europeiskt samarbete så är det rätt värdelöst att stanna i Sverige med bra utbildning när du utan problem kan slå på 20% eller mer i lön.

    Det är mest om man har barn som man kan ta löneslakten till förmån av tillgång till förskola och flexibla arbetstider istället.

    Har du inga barn så ser jag inga poäng alls.

  • Liberté
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-24 16:17:44 följande:

    Nej absolut inte. Överkomliga hus och hyresprotest, mycket natur mm, Sverige suger. Med det sagt så skulle jag själv gärna flytta utomlands på sikt men där jag bor, ett område med medelklass och övre medelklass måste jag säga stt folk har det jävligt bra. Att gnälla över medelklassens standard i Sverige är sjukt bortskämt och världsfrånvänt. Du kan ju prova att bli bibliotikarie eller försöka vara konstnär i England eller Frankrike istället och se om det ger någon högre standard.


    Konstnär är inte speciellt välbetalt i Sverige.. vi pratar om stem eller ekonomi/jur när vi pratar högre utbildning. Genusvetenskap, arkeologi och konst är generellt flum för 95% av folket som läser det och pengar i sjön.

    Jämför med de ämnen och yrken som finns över gränserna och sen lön, kompensera för levnadsstandarden.

    Quel est le problème de la sallery française pour les gens plus instruits, d'ailleurs ?
  • Liberté

    Ingen blir rik på att vara löntagare i Sverige. Systemet är uppbyggt så att du behöver företag och avkastning från dessa för att nå några bättre summor.

    Lägg sedan till den massiva del som inte arbetar eller går i program och därmed inte bidrar till skatt eller pension som kommer behövas täcka upp för snart.

    Ingen chans att jag skulle stanna i Sverige och arbete till 70 för att täcka upp. Bättre börja investera pengar utomlands i tid sen byta till ett annat europeiskt land med bättre villkor och skatt för pensionärer än just Sverige

  • Liberté
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-27 09:45:18 följande:

    Nej verkligen. Läkare, lärare, sjuksköterskor, it-tekniker mfl är sååå fattiga, det ser jag där jag bor och alla kör den senaste Volvon, har nya barnvagnar för 20 000, enbart kvalitetskläder till hela familjen, åker till både fjällen, Thailand och Gotland varje år, bor i villor eller nyproducerade lägenheter med havsutsikt mm. Vilken misär alltså.


    Ja du har verkligen en skev syn av framgång ifall du anser att en IT tekniker, sjuksköterska eller lärare har bra lön.

    Samt så bor du i en håla med låga huspriser.

    Jämför yrkenas lön utomlands i andra europeiska länder så får du lite perspektiv.

    Dessutom , försök läsa tråden innan du svarar i den om du inte vill framstå som en inavlade analfabet. Det handlar inte om fattigdom.
  • Liberté
    Mr PacMan II skrev 2019-05-27 18:54:04 följande:
    Motiverar du en röd röst med vad som hände för 100 år sedan?
    Det är S kärnväljare. Bidragstagare, gamlingar och de som röstar av tradition.

    Intressant nu med EU valet där S rasat till botten bland yngre (18-30).
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?