Inlägg från: Anonym (Wonderwall) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Wonderwall)

    Väntar en pojke - oväntad ångest

    Jag kände likadant när jag väntade min pojke. Jag har också bara systrar. Det tog ganska lång tid att komma över. Hela graviditeten kändes bara helt poänglös, för jag skulle ju "bara" ha en pojke. Som någon ovan hjälpte det att tänka på pappan, som är lugn och trygg och precis som en man ska vara. Och jag samlade på goda mor-son förhållanden: alla mödrar som verkade vara nära sina söner och trivas tillsammans frågade jag mer om och tänkte att så kan det bli för mig med.

    Såklart är min son den finaste. Han är humoristisk, klok snäll, busig och rolig och inte alls"en pojke" (som om alla pojkar är likadana) utan just sig själv.

  • Anonym (Wonderwall)
    Kermit1561 skrev 2019-05-21 09:58:24 följande:

    Det är ju i första hand en individ som föds, inte ett kön, så det lär sannolikt lösa sig när han väl är ute. 

    Däremot kanske du borde fundera på vilken manssyn du egentligen har, den verkar ju väldigt fördomsfull och sexistisk. Det är väl den som utgör en risk här, i bästa fall upptäcker du att pojkar och män är individer och att det är en högljudd minoritet som är svin men i värsta fall kommer du att skam och skuldbelägga din pojke och hans sexualitet pga dina fördomar och då kommer du sannolikt att skapa just en sådan dysfunktionell man som beter sig som ett svin mot andra... 

     


    Skuldbelägga ts när hon ber om hjälp i en skör stund! Starkt jobbat! Precis så ska man hantera hjälpsökande människor!
  • Anonym (Wonderwall)
    Kermit1561 skrev 2019-05-21 10:23:52 följande:

    Ja, jag bryr mig faktiskt mer om en oskyldig pojkes uppväxtmiljö än om en vuxen människa eventuellt blir stött av att man pekar på hens fördommar. 


    Jaha, och på vilka sätt har du hjälpt barnet nu då? Tror du ditt otrevliga inlägg på något sätt gjort världen bättre? Tror du näthat hjälper mot fördomar, eller är det bättre att resonera och stötta?
Svar på tråden Väntar en pojke - oväntad ångest