• Anonym (Arg)

    Bestämmer pappan över barnet redan nu?

    Är gravid och sängliggandes, pappan till barnet vägrar köpa saker jag är sugen på för att ?hans barn inte ska få i sig sånt? och spelar kortet att det minsann är hans barn också... Ja men just nu befinner sig barnet i MIN kropp! Har han verkligen rätt att bestämma över vad jag äter!?

  • Svar på tråden Bestämmer pappan över barnet redan nu?
  • Mantrasina
    Anonym (Jonsson) skrev 2019-05-21 23:06:16 följande:
    Så ni har varken porttelefon eller portkod hos er? Intressant, har jag aldrig varit med om.
    Det är jättevanligt i vissa områden att varken det ena eller andra finns. Min första lägenhet hade porttelefon - men kunde inte öppna porten utan var tvungen att gå ner för att öppna. Varje gång.
  • Anonym (Bia)

    Varför tjatar alla om att cravings är kroppens sätt att säga till, vs att man kan ersätta cravingen med något annat?

    Ts vill ha OSTBÅGAR och CHIPS. Låt henne äta det då??? Som om folk inte brukar det, gravida som ogravida. Skit samma om det är pga craving, kroppens ev behov av något etc. Och visst BEHÖVER inte ts sambo handla åt henne, men trådstarten handlade om huruvida han har rätten att bestämma över vad ts äter för att det är hans barn hon bär. Och nej ts, det har han inte!!! Och med hans inställning och bristande empati är han verkligen inte något kap, fy fan.

  • Anonym (M)
    Anonym (Beror ju på) skrev 2019-05-21 20:42:23 följande:

    Är det en liten skål med chips och en burk läsk nån kväll då och då så borde han inte lägga sig i. Är det en helt påse chips och 1,5 liter läsk var och varannan kväll så tycker jag nog han har rätt att säga ifrån och hjälpa dig bli mer hälsosam. Både för din och ert barns skull.


    Hon är ju gravid och då får man cravings. Min man åkte mitt i natten för att handla godis/glass/läsk till mig.

    Under Min första graviditet så var jag konstant sugen på godis/glass/läsk. Och jag dricker aldrig läsk. Men det var det jag levde på. Innan graviditeten så vägde jag 50 kg och jag gick upp 25 kg. Nu efter 3 barn väger jag 53 kg. Sist jag åt pizza och drack läsk var 1 jan och sist jag åt hamburgare med pommes var 8 mars. Klart man ska kunna vara onyttig 9 mån av sitt liv.
  • möjligt

    Om det inte handlar om nikotin, alkohol, råbiff som är direkt olämpliga för gravida alternativt massiva kalorifrosserier när du är massivt överviktig och diagnostiserad med graviddiabetes eller om du dricker stora mängder kaffe/koffeindryck om dagen så anser jag att din partner är direkt respektlös.

    Att omyndigförklara någon bara för att man i nuläget har den fysiska möjligheten är ett direkt maktmissbruk i mina ögon. Var går gränsen för det? Ska han ta TS telefon för att HAN inte anser att fostret ska få strålning på sig? Eller skruva ur glödlampan vid kl 20 för att HAN anser att sömn är viktigt för gravida?

    Servera kött till en vegetarian?

    Angående cravings så har vissa en grund i näringsbehov, vissa inte alls vilka som är vilka kan vara svåra att skilja eller superenkla beroende på vad det är. Själv hade jag mest cravings efter(och åt) äpplen och rågbrödsmackor med ost och gurka, men fick några gånger massivt sug efter blodkorv som jag då åt bara ett par dagar, gissar att den specifika cravingen kan ha varit järnrelaterad men finns ju inget facit.

    Detta handlar däremot om något annat än vad du behöver. Detta handlar om att det kräver empati och respekt att vårda någon annan när de i ett läge saknar förmåga att göra själva.

    Jämför med äldreomsorg, tänk om hemtjänst och liknande skulle göra så? Begränsa vårdtagarnas födointag och kanske tillgång till andra saker som specifika böcker och liknande baserat på sina egna ideer om vad som är bra och nyttigt.

    Annars tycker jag att ordet kränkande överanvänds men i det fallet hade det känts ganska lämpligt

  • Anonym (förälder)

    Men om du inte vräker i dig 20 påsar chips och 20 påsar ostbågar och dricker 20 liter läsk om dagen vad har han då emot att du äter chips och ostbågar någon gång ibland?
    Vad ger han för orsak till att inte köpa ett par påsar?
    Säger han bara att mitt barn ska inte äta sådana saker?
    Äter han aldrig själv chips eller ostbågar?
    Är han en renlevnadsmänniska som aldrig äter något onyttigt?
    Verkar ju jättekonstigt, har han alltid så bestämda åsikter om vad du gör eller är det bara när det gäller vad du äter? eller bara nu när du är gravid?

  • Anonym (Arg)

    Ja han äter sånt ibland, det är bara på grund av graviditeten han håller på såhär.

  • Anonym (Stella)

    För att svara på din rubrik så nej. Så länge barnet är i din mage har inte pappan rätt att bestämma. Han kan självklart komma med åsikter men din kropp är ditt val. 

    För att lösa problemet om ni inte kan prata med varandra och enas om en lösning. Har ni veteranpoolen där ni bor? De kan ta på sig alla möjliga uppdrag så det borde gå att ordna problemet med porten också. Har ni ett fönster ut mot gatan så borde du kunna lägga nycklarna i något och kasta ner. Annars kanske grannen kan tänka sig att handla hem något till dig när hen ändå är iväg. De flesta brukar vara hjälpsamma mot gravida och någon i din situation borde de flesta vilja hjälpa. 

  • Anonym (Stella)
    Anonym (ett) skrev 2019-05-22 12:00:22 följande:
    Däremot finns det forskning som visar att mammor som äter mycket skräpmat som gravida får barn som har ett sug efter skräpmat under livet. Och på samma sätt får mammor som äter mycket grönsaker bar som har större lust för grönsaker.

    Så vad man äter som gravid är nog viktigare än man tror för framtida hälsa hos nästa generation.
    Nja. Jag diskuterade det där med ett par läkare när jag låg på neo och det är inte några signifikanta skillnader och andra studier har visat tvärtom.

    Om mamman svälter så ökar däremot risken för att barnet ska drabbas om fetma, det är vedertaget. Jag hoppas att TS får äta sig mätt och får i sig tillräckligt med fett. Det är inte läge att bara äta sallad när man är gravid. 
  • Anonym (Beror ju på)
    Anonym (M) skrev 2019-05-22 12:15:21 följande:

    Hon är ju gravid och då får man cravings. Min man åkte mitt i natten för att handla godis/glass/läsk till mig.

    Under Min första graviditet så var jag konstant sugen på godis/glass/läsk. Och jag dricker aldrig läsk. Men det var det jag levde på. Innan graviditeten så vägde jag 50 kg och jag gick upp 25 kg. Nu efter 3 barn väger jag 53 kg. Sist jag åt pizza och drack läsk var 1 jan och sist jag åt hamburgare med pommes var 8 mars. Klart man ska kunna vara onyttig 9 mån av sitt liv.


    Inom rimliga gränser ja. Kroppen behöver fortfarande få i sig bra näring för att mamma och barn ska må bra. Äter man bra i övrigt är det så klart ingen fara att unna sig att ge efter för sina cravings. Men om jag hade börjat leva på enbart chips och läsk under en graviditet hade jag förväntat mig att min man sagt stopp på samma sätt som jag förväntat mig att han inte skulle acceptera om jag rökte eller drack vin som gravid.
Svar på tråden Bestämmer pappan över barnet redan nu?