• Flaffy

    assisterat självmord vid psykisk

    Jag ser det som att du tillfälligt behöver ökade insatser. Träffa din behandlande läkare för att se över din medicinlista. Träffa din samtalskontakt några extra gånger när det blivit så svart. Kanske en dietist kan vara något att prata med. Det finns stöd. Våga ta emot det. Var hjälpsökande! Dina anhöriga vill så klart att du ska må bra. Unna dem det!

    Anser du att allt är kört får du fundera att själv ta beslutet att åka till Schweiz på klinik för att avsluta ditt liv.

    Men! Tycker absolut att det inte finns någon som helst anledning till att suicidera. Är tvånget värst rekommenderar jag att du kikar på OCD-centret i Uppsala. Kram.

  • Flaffy

    Lider verkligen med dig! Bara några korta reflektioner.

    Läkemedlen. Ja riskerna för beroende är ju som sagt rätt stora men man måste ju få en behandlingsregim som är acceptabel. Både vad gäller effekt och biverkningar.

    Har du provat att vara på behandlingshem? Finns bpde bra ich dåliga där. Men det jag rekommenderade är verkligen bra. Strunta i vad andra säger. Tänk på att det sannolikt är rätt färgat. Våga prova. Inget blir sämre.

    Ska jag berätta en hemlis - det är du som ska göra hela arbetet i kbt. Terapeuten är bara en lots. Fungerar det inte har du inte gjort rätt. Obs. Ingen kritik. Trixet är att kunna vidmakthålla sina nya skills. Ett nytt tankesätt är inte förändrat på en kisskvart. Tar tid och mycket bearbetning.

    Självmordstankar ska man kunna prata om utan att riskera lpt. Man behöver stöta och blöta de tankarna också likväl som andra. Ingen biggi! Men. Som samtalskontakt gör man alltid en suicidriskbedömning utifrån suicidstegen. Om man kommer fram till att risken är hög för att du ska skada dig själv ({eller annan) då är vi enligt lag ålagda att vidta åtgärder.

    Hoppas verkligen att du hittar en fungerande samtalskontakt, behandling och att du finner livskvalitet igen. Det är du verkligen värd. Du kämpar mer än väl. Skickar en varm kram om du vill ta emot den.

  • Flaffy
    Anonym (må dåligt) skrev 2019-05-30 23:59:28 följande:

    Problemet med läkemedel är att jag inte verkar känna av dom. Åtminstone inte när det gäller tvång eller depression. 

    Sen när det gäller behandlingshem då har jag hört många bra saker också. Det är bara det att jag inte tror att jag pallar det som krävs åtminstone inte i det skick jag är i nu. Och när det gäller kbt vet jag inte om jag gör fel men ofta när jag stått emot då har kanske den värsta ångesten gått ner men det ligger kvar en ångest som nöter ner mig. Sen vet jag inte vad dom ska kunna säga när jag har ett stort påslag som kan få mig att palla. Har testat men när jag mår riktigt dåligt då går inget in.

    Känns som en risk ändå att prata om självmordstankar det kommer i journalen och man kommer alltid bedömas efter det. Sen beror det ju på hur dom reagerar på psyk när det gäller det. Nu har dom varit väldigt bra än så länge och jag har förtroende för dom men man vet aldrig. Har hört en del skräckhistorier. Hörde om en tjej tex som var deppig och hade lite självmordstankar. när hon berättade det då sa läkaren att hon skulle få elchocker och hon fattade det som att hon inte hade något val. Han gick ut och låste dörren. Nu vet jag att det troligen var ett extremfall och han kan inte haft koll på vad han kunde göra för hon slapp undan men hon hann få rejält med panik först. För många ser ju filmen gökboet framför sig när någon snackar om elchocker.

    Fast  sen har jag svårt att prata om sånt när det är irl. Jag kan prata om ganska mycket med psykologerna och försöker vara så öppen som möjligt men det känns ändå svårt att prata om att man börjar bli trött på livet. Sen är det just nu som en berg och dalbana kan vara ganska ok ena veckan och helt under isen nästa. 

    Tar gärna emot en kram tack det värmer 


    Vännen!

    Ja förlåt att jag säger så. Vill helst ta dig under min vinge, trösta dig med att allt kommer att ordna sig!

    Läkemedel ska ?ta?. Viktigt att följa ordination och om det inte fungerar så byter man. Sen är det inte direkt så sty läkemedlen tar bort allt/botar. Kombination läkemedel och terapi är att föredra.

    Det finns massor av historier om Bl a behandlingshem. En fråga. Har du någonsin hört en person som varit på ett behandlingshem som berättar att de INTE följde behandlingsupplägget, följde regler och tog tills sig den hjälp och stöd de fick? Att det var dem själva som balkade ur? Nä just det! Alltid någon annans fel. Tillhör oftast sjukdomsbilden. Tänk på det!

    Samma med skräckhistorian om tjejen som var lite deppig och sedan skulle få ECT behandling. Nä det funkar inte så! Inte en chans!

    Har sagt tidigare att det är inte farligt att prata om självmordstankar eller livsleda. Skulle hellre vilja säga att det är jätteviktigt att prata om det! Du är inte pinsam, jobbig eller tråkig som lider av livsleda. Prata på du!

    I KBT ska du inte ?stå emot? utan flyta med. Det är du som styr tankarna.

    Livet är periodvis som en berg och dalbana. Fluktuation är normalt.

    Skickar en varm kram till /F
  • Flaffy

    Du är verkligen inte vrång! Jag hör din frustration, ilska, besvikelse, rädsla mm. Det är klart att det tar längre tid och att det är mycket tuffare när din OCD sitter så djupt rotad. Alltså har varit med dig som jag förstår större delen av ditt liv. En omstart skulle vara på sin plats. Tror jag det att det ät tufft att försöka ändra på ett sånt djupt inrotat tankesätt. Du vet ju inget annat sätt så det innebär ju ett heeeelt nytt tänk. Det grejar man inte på en kvart. Man kan ju heller inte använda så mycket läkemedel eftersom det kapar och man kommer då inte in på djupet. Å utan läkemedel blir situationen ohållbar. Lite moment 22 där.

    Kanske är det så att du först ska till en nivå där du är så pass stabil att du kan försiktigt börja om igen. Alltså backa lite och vänta in dig själv. Jag skulle ändå vilja se att du fick komma till de riktiga proffsen på området. Grymt tuff resa men i slutändan blir det bra.

    Tycker din terapeut ska kunna diskutera din livsleda och självmordstankar utan att röra upp himmel och jord.

    De som verkligen har bestämt sig säger inget. De tycker de har lösningen på sina problem, går vidare och genomför det. Jag vet att det är en skitdålig beskrivning men jag tror du förstår andemening.

    Vill säga - ge inte upp! Det blir en tuff resa att komma tillrätta men du har det mer än lovligt tufft nu. Att du får en acceptans, om inte botad, och att du också får känna livskvalitet. Det är du värd!

  • Flaffy

    Pyssel säger bra saker. Tror du är inne på rätt spår att ta itu med din depression. En sak i taget. Du kan inte lösa allt på en gång. Väl värt att prova andra läkemedel. Varför inte göra ett försök med Venlafaxin? Brukar ge god effekt. Ge det en chans och trappa upp försiktigt. Väldigt vanligt med att svettas men det planar ut. Skickar med en artikel från Dagens Medicin.

    www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/10/18/lyckad-angestlindring-med-elektroder/

Svar på tråden assisterat självmord vid psykisk