• Pascal

    Vi har haft sex bokstavligen en gång om dagen de senaste 5 månaderna men jag har fortfarande inte plussat!

    Absolut kan övervikt spela in när det gäller svårigheter att bli gravid. Eftersom du inte får utslag på ÄL-tester heller så hade jag kontaktat en gyn om jag var du. Sen så är det inte nödvändigt att ligga varje dag heller för att bli gravid. Varannan till var tredje är optimalt för att få bra kvalitet på spermierna var vad min gyn sa iaf :)

  • Pascal
    Krumelur skrev 2019-05-22 19:20:49 följande:

    Så om jag ska kolla upp det vem är det jag kontaktar och vad ska jag säga till dom?


    Kontakta en gyn och säg precis det du skrev här. Att du inte får nåt utslag på ÄL-test och att ni försöker bli gravida.

    Men sen såg jag nu att ni ju ?bara? har försökt i 5 månader. Förstår att det känns jättejobbigt men det är helt normalt att det kan ta upp till ett år med aktiva försök innan du blir gravid. Har för mig att medeltalet för par som aktivt försöker är 7 månader såg jag nånstans. Så än skulle jag inte oroa mig om jag va du. Försök att slappna av, ha sex 2-3 gånger i veckan istället. Kanske nån gång extra när du tror att du har ÄL. Har det inte hänt nåt om ett halvår till så har ni ju rätt att söka hjälp via landstinget för att göra en utredning!
Svar på tråden Vi har haft sex bokstavligen en gång om dagen de senaste 5 månaderna men jag har fortfarande inte plussat!