• Veras

    Magsjuka på förskola

    Hej! På vår förskola har det gått magsjuka sedan jul och nu är det snart sommar och det går fortfarande. Varje månad och ofta varannan vecka är det magsjuka. Är detta verkligen normalt?! Detta är oerhört frustrerande. Föräldrar jag känner till barn på andra förskolor har inte det såhär. Jag har endast haft mina barn på denna förskolan så jag har ingen tidigare erfarenhet så därför vore det uppskattat om andra kunde berätta hur det är hos er. Självklart är jag medveten om alla smittor och sjukdomar under denna perioden när barnen är små.

  • Svar på tråden Magsjuka på förskola
  • Veras

    Tack för era svar. Känns bra att få det bekräftat att det inte ska vara såhär. Ibland tror man det över men alltid samma sak efter 2 veckor så är det något nytt fall med magsjuka. Förskolechefen är inte någon man vill prata med om man säger så annars kunde man kanske tagit upp det. En anmälan är faktiskt befogad tycker jag. Känns dock som det bara är jag som reagerar. Alternativt byter vi förskola då man även funderat på det pga övriga omständigheter också.

  • Veras

    Tacksam för era svar! Förstår att flera förskolor verkar ha det likadant och andra inte. Tror absolut det handlar mycket om föräldrar som lämnar sina sjuka barn för tidigt och ?han har bara kräkts en gång?.. Önskar ändå förskolorna hade tillåtelse att vara mer hårda med reglerna ang just detta.

Svar på tråden Magsjuka på förskola