• haft samma

    Dottern ska komma och gå

    Här är en söndagsdiskussion igång. Varit tillsammans 5 år. Vi kom men ett barn var. Han och dotter på 10 snart 11 år. Jag med son 8 år. Allt har funkat bra och vi har en familj på 4 plus hund och mysig stämning. Min relation med dottern är fin och vice versa. Igår var sambon på svensexa och hans dotter ville vara hos mamma pga att lillebror där fyllde 5. Inga konstigheter. Sambon skulle hämta henne nu innan lunch men hon hade börjat baka hos mamma så hon ville stanna en stund till. Inga konstigheter. Vi sätter oss på balkongen och han utbrister lyckligt: ja tänk hon börjar bli så stor! Snart kommer hon kunna komma och gå precis som hon vill.. att det inte finns några ?pappaveckor? eller ?mammaveckor?... Jag svarar : Så vill inte jag ha det? Jag tycker det låter jätte rörigt... Han : Vad är det för något problem med det? Hon är väl välkommen när hon vill? Jag: Ja, men det blir ju stökigt för vi kan ju inte planera? Han: Hon får ju inte komma om vi planerat något? Jag: men ibland kanske man bara vill vara spontan eller ha en barnfri helt oplanerad? Han : Jasså ok så då ska vi säga till henne att du får inte komma för ****** vill ligga på soffan och chilla. Sonen har ingen möjlighet att vara flexibel med veckorna då hans pappa jobbar 7 nätter/ledig 7 nätter.. Min sambo nu säger att jag är självisk och bara vill ha barnen på mina villkor.. men det är ju inte mina det är såhär vi haft det och bestämt med alla runt omkring ( hennes mamma och sambo och mitt ex och hans sambo) Jag tycker inte att barnen ska komma och gå som dom vill. Jag tycker varannan vecka är en bra ök. Självklart får hon åka dit om det är kalas någon helg eller om dom ska på något att hon kan komma hit med fick panik när han tycker att hon ska komma och gå som hon vill. Jag hade sett fram emot en söndag ihop hela familjen men nu är hon kvar hos mamma och vi är sura på varandra. Sonen sitter på rummet och kollar på film och vi tjafsar på balkongen. Har jag fel?! Han tycker verkligen att jag är heeeeelt dum i huvudet som tycker såhär.. och talade om det tydligt.

  • Svar på tråden Dottern ska komma och gå
  • Anonym (Malus)
    zemer skrev 2019-06-02 15:36:29 följande:

    Jo som förälder så måste man alltid vara tillgänglig för sitt barn oavsett vems vecka det är att ha boendet.

    Ett avtal är mellan föräldrarna, men du kan inte kräva att ett barn ska glömma bort en förälder varannan vecka. Förälder är man dygnet runt, året runt oavsett hur boende avtalet ser ut.

    Åh självklart kan mamman och pappan ändra avtalet om alla är överens.


    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:11:26 följande:

    I de fallen håller jag med om att man inte hänvisar till att det är fel vecka. Till vardags står jag absolut fast vid att är det vv så är det vv.


    Med den Inställningen så har barnet två boenden men inget ställe som på riktigt känns som ett hem. Vet att många barn har det så men det gör det inte mindre vidrigt. Hur kan man nånsin känna sig riktigt hemma på ett ställe där man är bannlyst och betraktad som ett störningsmoment om det råkar vara fel datum. Förfärligt. Hur skulle du själv känna om du längtade hem, men bara fick vara där om det var rätt datum. Barn är också människor.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:

    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.


    Tja. Det ÄR ju föräldrarna som helt på egen hand bestämmer hur de lägger upp boende och umgänge etc. styvföräldern har inget alls att säga till om saken rent krasst. Det enda styvföräldern kan göra om upplägget inte passar är ju att välja att flytta.

    Därmed inte sagt att det inte vore bäst om alla är överens.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:
    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.
    Ett barn ska självklart ha full tillgång till sitt hem. Ett barn ska ALLTID känna sig välkommen i sitt hem. Väljer man att bli tillsammans med någon som har barn, så får man räkna med att barnet kommer att finnas med också, kanske varannan helg/varannan vecka/heltid/kommer och går på oregelbundna tider osv. Som sagt förälder är man alltid och barnet måste få känna sig hemma och ha tillgång till sitt hem. 
  • zemer
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:
    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.
    Syftade på föräldrarna och eventuellt barnet (beroende på ålder).
  • Anonym (K)

    Tar han ansvar helt och hållet för dottern när han är hos er ?

  • Anonym (K)
    haft samma skrev 2019-06-02 13:58:58 följande:

    Ja jag tycker att det är skillnad på en 11 åring och en 13 åring? När hon är 13 kan hon ta sig hem själv från skolan. Idag hämtar jag mellan 14.00-15.00 när skolan slutar pga att hennes kompisar inte går på fritids ( går hem själva pga bor nära) så på vår vecka går jag tidigt från jobbet och hämtar. Klagar verkligen inte på det, älskar att vi har mycket tid ihop på vardagarna och älskar att ha båda här. Men på ?barnfria? veckan så jobbar jag då istället sent för att komma ikapp.. och ja då vill jag ta det lugnt när jag kommer hem.. köpa med take away och glo på någon serie. Jag tycker helt enkelt inte att han kan bestämma att hon ska få ha svängdörrar när det inte är han som hämtar samt att hon inte tar sig hem själv.


    Då får han lösa allt runt dottern såklart.

    Problemet är oftast med barn som kommer och går som de vill , att det är inte pappan själv som får lösa den praktiska utan barnet dumpas på pappans nya.

    ( det är inte lika vanligt när det gäller biomammor / bonuspappor )
  • Pope Joan II

    Vi har haft det som din sambo förespråkar och önskar. För oss har det varit helt självklart att ha det så. Vi diskuterade det innan vi flyttade ihop och om det varit några tveksamheter runt det så hade vi inte flyttat samman. 

  • Anonym (K)
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2019-06-02 14:19:07 följande:

    Jag tycker din sambo har rätt! Han och dottern gör precis som de vill....angår faktiskt inte dig. Hur du gör med ditt barn är inte relevant. Håller med din sambo att det är jättebra när barnet kan få gå precis som hon själv vill :)


    Du och alla ni som hackar på TS och skriver att självklart får flickan gå som hon vill , har ni läst att pappan själv inte hämtar / tar ansvar för dottern utan det får TS göra?

    Om TS ska hämta / ta hand om flickan då angår detta henne i högsta grad.
Svar på tråden Dottern ska komma och gå