Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Små barn på restaurang + alkohol

    Jag hade själv inte druckit fyra glas vin eftersom det är mer än vad jag tolererar, men jag har absolut tagit med min dotter på restaurang där jag och min sambo druckit alkohol. Ibland kombinerat med mat och ibland enbart en drink. Vår dotter har flera gånger somnat i vagnen på restaurang, både när vi varit på semester och hemma. 

    Nu har jag en snart treåring som älskar att gå på restaurang och som dessutom kan bete sig när vi är ute och äter. Jag kan inte för mitt liv förstå olämpligheten i det. 

  • LaFontaine
    dsfsdsfd skrev 2019-06-13 13:10:56 följande:

    Detta

    För at ge det lite perspektiv: hur många föräldrar hade varit ok med att en barnvakt hade gjort samma sak med deras 1 åring? 

    knappast någon eller hur


    Jag är helt okej med det! Mina föräldrar är de enda som är nattlig barnvakt till mitt barn och jag litar fullt på att de är kapabla att avgöra hur mycket alkohol de kan dricka när hon sover där.
  • LaFontaine
    Anonym (Hanna) skrev 2019-06-13 23:25:58 följande:

    Varför dricker man överhuvudtaget när man har ansvar för en liten människa? Man ordnar med barnvakt och får planera sitt drickande isåfall.


    Här tror jag vi nått pudelns kärna, en del i alla fall.

    Jag delar min tid mellan en större stad och en mindre by. I den större stad där jag bor, brukar vi ses med barn ibland och dricka lite vin på stan. Eller så går vi ut hela familjen en helglunch och tar ett glas vin till maten. Ingen rycker att det är märkligt.

    I byn är det många som höjer på ögonbrynen. Hur kan man dricka med barnen närvarande liksom? Men där betyder dricka verkligen dricka. Det betyder att hälla i sig öl och hemkoka tills ögonen går i kors.

    I min värld låter det helt tokigt att ?planera? sitt drickande. Det låter verkligen som om man har problem och inte kan hantera alkoholen!
Svar på tråden Små barn på restaurang + alkohol