• Kalle83

    Utländska kvinnor är inte förstörda...

    Ursäkta den aningens provocerande rubriken, men måhända lockar den till läsning. Jag och två singelvänner i 40-årsåldern konstaterar - efter att ha hängt på Tinder och Happy Pancake i uppåt ett år (diffar lite mellan oss) så undrar vi: Vad har hänt med svenska tjejer/kvinnor. Det verkar som att det finns några gemensamma nämnare: Alla är trendkänsliga, alla kör pass på gym, alla går i tights, alla högaktar Netflix, och nästan alla ser ungefär likadana ut. 

    Är de Instagram-förstörda, Meetoo-knäckta, lost?

    Så till saken.Vi (nåväl, två av oss) har lätt att träffa kvinnor från andra länder. De tar kontakt, är påslagna, och vill ses. Det är enkelt, oytligt och innerligt. Jag har detta år träffat tre tjejer från Afrika, min andra vän har träffat mest tjejer från Mellanöstern, och min tredje vän verkar gå hem i alla läger, även om han är lite tafatt och ängslig av sig, och därför inte riktigt vågar ta för sig. Dessa kvinnor är inte outbildade, utan merparten har akademisk examen från sina hemländer, och är sanslöst trevliga. 

    Så frågan är: Hur kommer det sig att denna minoritet av kvinnor som finns i Sverige, utgör majoriteten av de som jag och mina vänner får kontakt med?

  • Svar på tråden Utländska kvinnor är inte förstörda...
  • Anonym (ångermanlänning)

    Kan ju vara så att det är lättare att få kontakt med invandrarkvinnorna. Vet inte var du bor men där jag bor finns det knappt några singelkvinnor men i och med invandringsvågen har det kommit invandrarkvinnor som är singel. Är kanske samma där du bor.

  • Anonym (***)
    Kalle83 skrev 2019-06-14 00:48:19 följande:
    Jag kan bara tala för mig själv. Utan att röja deras identitet, så har de tre senaste tjejerna jag träffat tagit kontakt med mig först. De har varit 25, 25, och 21. Jag är 40. Jag har varit tveksam till kontakten, eftersom jag tänkt att de är för unga och jag för gammal. Tji fick jag, enligt dem. För varför skulle vi vilja ha en omogen kille utan trygghet och ekonomi, tänkte de. 

    Den ena är politiskt aktiv och arbetar för jämställdhet i ett centralafrikanskt land. Hon har varit i Sverige i 2 år. Den andra arbetar på en förskola och vill fortbilda sig. Den tredje, och yngsta, jobbar inom äldrevården och vill förändra synen på hur vi svenskar ser på våra äldre, eftersom hon anser att vi borde låta de bo hemma hos oss själva (som de gör i Uganda) haha. Väldigt fint, dock. 
    Så under cirka ett års tid har du dejtat mer än 3 tjejer från utlandet. Varför har ingen av relationerna hållit?

    Varför tror du att unga utländska kvinnor dras till äldre män?
  • Anonym (G)
    Anonym (Lili) skrev 2019-06-14 01:39:40 följande:

    De utländska kvinnorna har kanske lägre krav?

    Bara för att du och dina vänner inte lyckas få kontakt med några svenska tjejer, så betyder inte det att svenska tjejer är "förstörda".

    Det var väldigt vad höga tankar ni har om er själva ;)

    Fortsätt dejta intresserade utländska kvinnor, det är väl inget problem?


    Haha. Tror du att alla gnälltrådar på FL om hur hemska killar kvinnor har valt skrivits av utländska kvinnor?

    Samma gäller IRL också. Så det är ingen FL fenomen såklart.

    Svenska kvinnor har definitivt inte högre krav än alla kvinnor på hela världen utanför Sverige.
  • Anonym (förälder)

    Hur definierar du utländska kvinnor?
    Alla som inte är svenska?
    Vilka är dom oförstörda kvinnorna?
    Utländska kvinnor är ju alla som inte är svenska så då menar du även norska, danska, finska, isländska, tyska, belgiska, franska, italienska, portugisiska, Österrikiska, mfl eller menar du utomeuropeiska kvinnor?

    Är det kvinnor i från andra kulturer du menar och inte europeiska?
    Varför tror du att mest får kontakt med afrikanska tjejer och din vän mest med tjejer ifrån mellan östern?
    Varför dras dom till dig och din vän?
    Och varför är dom så mycket yngre än dig.
    Det är absolut ingen fel med åldersskillnad men om man som 40- åring bara får kontakt med 20-23- åringar är det lite underligt.
    Det vanliga med svenska 20-åringar är ju inte att dom vill vara tillsammans med 40 åringar utan killar i deras ålder även fast det förstås händer att 20 -åringar är tillsamman med 40- åringar.
    Det är ju heller inte konstigt att dejta en tjej ifrån Afrika eller Mellanöstern men man kan ju fråga sig varför inga tjejer därifrån i 40 -årsåldern då vill dejta dig och din kompis.
    Klickar du med kvinnor i från Afrika är väl det jättebra men varför inga i den egen ålder?
    Att någon är yngre är ju inte konstigt men att bara yngre vill dejta är ju lite underligt.

    Varför vill dessa unga tjejer inte dejta killar i sin egen ålder kan man fråga sig.
    Man tänker ju att blir det ett förhållande vill dom kanske ha barn.

    Sen om du är 40 år så är ju flesta svenska kvinnor i förhållande och har barn, några skiljer sig men dom kanske inte är på Tinder osv.
    Att kvinnor som skiljer sig vill träna är inget konstigt, dom har om dom är över 30 ofta varit småbarns mammor i några år och då finns oftast inte tid till att träna, när dom är skilda får dom egentid och då vill dom ta upp träning igen och det är väl jättebra att träna och ta hand om kroppen.
    Att du drar till dig dom kvinnor du beskriver är nog hur du marknadsför dig själv, kvinnor svarar ju på hur du beskriver dig själv och du kan naturligtvis inte generalisera ca 4 miljoner svenska kvinnor på dom som svarar på hur du marknadsför dig på Tinder och liknande, dom som svarar dig gör ju det av en anledning, dom som inte tycker att du till talar dom på din beskrivning kommer ju inte att svara dig.

    En viss typ av kvinnor vill svara dig, andra inte. 
    att säga att ca 4 miljoner svenska kvinnor är likadana är naturligtvis inte fakta, liksom att alla utländska kvinnor är på ett annat sätt.
    Alla afrikanska kvinnor faller förstås inte för dig men vissa gör det.
    Det är ju liksom inte svenska tjejer mot resten av kvinnorna i världen.

    Men om du är nöjd och hittar en ung afrikansk tjej som du klickar med och ni vill vara tillsammans så kan du väl vara glad för det.

  • Anonym (Teori)

    Okej så jag kan försöka mig på ett svar här. Har en amatörteori. Jag har två systrar, och alla vi är ihop med utländska killar. Inte så att vi medvetet "dissar" svenska killar, det har bara blivit så. Alla mina kompisar förutom en har också utländska killar. Bor i Stockholm kan jag tillägga. När vi pratar om varför det är så tänker vi att det dels beror på att man, man som kvinna, tycker att det är väldigt intressant med andra nationaliteter. Det blir en frisk fläkt, nånting nytt. Man blir ju lite trött på det man har framför sig varje dag så att säga, både när det gäller utseende och tankesätt. Man vill ju utmanas som person och lära sig om andra kulturer, om andra tankesätt, få nya inputs. Det andra skälet gäller de svenska killarna, de är för "långsamma" och tar inte för dig direkt och visar inte sitt intresse direkt. Utlänningarna hinner före. Ja lite generaliseringar kanske men det är allas vårt intryck. Så jag tror att det börjar bli väldigt vanligt, i storstäderna iaf där det finns många olika nationaliteter samlade, att svenska tjejer dejtar utländska killar, och svenska killar dejtar utländska tjejer. Man är bara trött på varandra helt enkelt haha. Allt "nytt" är ju så mycket bättre och roligare osv osv.

    Sen om man varit ihop med någon i flera år som är från en annan kultur, som jag, så kan man ibland sakna vissa kvaliteter som just svenska killar har. När man är från samma kultur och vuxit upp på ungefär samma sätt så förstår man varandra bättre ibland kan jag känna. Det blir inte så många missförstånd. Man har också samma synsätt vad gäller kvinnans roll och familj, barnuppfostran, vilket förhållande man har till sina egna föräldrar och släktingar osv.

    Hur som helst, det jag tänker är att, kanske att du får napp på utländska tjejer, just för att de svenska tjejerna får napp på utländska killar?

  • Anonym (Teori)

    Och sen precis som du själv säger, så är du trött på svenska tjejer, du tycker de är tråkiga och likadana, eller hur? Det är för att du har sett dem i hela ditt liv. Men när svenska tjejer åker utomlands, då klassas de som allt annat än tråkiga. För utlänningar så är svenska tjejer exotiska, vackra, trevliga, sexiga, och kommer från en kultur och ett land som är högt beaktat världen över.

  • Anonym (L)

    Jag har också en teori här: dom av mina vänner som är super-svennar (uppväxta i kärnfamilj som glor på tv och påtar i trädgårdslandet, umgås med andra blonda svenskar, åker till sommarstället på semester eller max en charter till Marbella, kollar allt som alla andra gör tex Lets dance eller Netflix, äter husmanskost och tacos, är lagom på alla sätt etc etc) DOM blir sedan i vuxen ålder ihop med utländska personer. Har flera exempel på detta i min umgängeskrets. Det är som om dom vill ha något nytt, fräscht och annnorlunda. Inte vanlig svenne-banan. Kanske samma för dig Ts? Jag känner för övrigt igen tristessen efter ett tag på nätdejtingsidor och känslan av att alla är likadana, jag tittar inte heller på tv eller Netflix, jag har ett udda jobb och ett liv som är utanför normen på vissa sätt. Jag sållade hårt på dejtingsidor senast jag var singel för att få bort alla normisar. Ganska lätt, om man bara vet vad man söker. Det lättaste för att hitta en cool person på en dejtingsida är väl att göra sin egen profil så intressant och egen som möjligt. Hur ser din profilsida ut?

  • Anonym (L)

    Motsvarigheten för killar finns även den: Gymmar, glor på Netflix, spelar tv-spel och odlar sin egen chili, typ. Är inte feminist men för jämställdhet. Har pike-tröja och en profilbild med solglasögon på så att man inte ser ansiktet. Snark...slutsats: svenska män är förstörda!!!!

  • Anonym (Tvärtom)
    Anonym (L) skrev 2019-06-14 11:28:45 följande:

    Motsvarigheten för killar finns även den: Gymmar, glor på Netflix, spelar tv-spel och odlar sin egen chili, typ. Är inte feminist men för jämställdhet. Har pike-tröja och en profilbild med solglasögon på så att man inte ser ansiktet. Snark...slutsats: svenska män är förstörda!!!!


    För att inte tala om den JÄVLA fiskebilden. 99,9 procent av alla män över 40 har en bild när de står med en nyfångad jävla fisk i händerna. Och sedan är det minst en fyllebild och en utan tröja med extrem solbränna (obs inte brun utan kokt kräfta). Dödligt tråkigt.
  • Anonym (Härligt!)

    Så glad för din/ers skull!Skål

    Jag tycker det är synd om ensamma män/kvinnor. så det är bara trevligt att höra att ni hittar någon att älska. Det är irrelevant vilken nationalitet personen har. Ingen borde behöva vara ensam, och kärlek har som tur var inga gränser. Hjärta

Svar på tråden Utländska kvinnor är inte förstörda...