Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    SLUTA SÄG/SKRIV HEN

    IceKitten skrev 2019-06-17 15:00:52 följande:
    Personen önskade att personen bara fick vara som personen ville vara. Att andra personer skulle sluta lägga sig i personens personliga val om hur personen som person skulle beter sig eller vad personen för den delen fick säga eller skriva. Personen insåg dock att
    de andra personerna dessvärre aldrig skulle kunna acceptera personens personlighet utan enbart komma med en massa förutfattade och felaktiga åsikter om personen då dessa personerna till och med saknade förmågan att acceptera ett nytt ord.
    Låter ju skitbra. Men det är bara min personliga åsikt...
    En massa "hen" i din text hade inte varit bättre. Men kan istället blanda och använda denne, dennes, man, och hen ihop med ordet personen.

    Hen är ett praktiskt ord om man inte vet könstillhörigheten men tyvärr missbrukas det av de som använder hen fast de vet könstillhörighet. Antingen för att de fått för sig att deras inlägg blir mindre anonymt (vilket är inbillning) eller för att de vill vara genuskorrekta fast de egentligen blir genusINKORREKTA.
    Om man vet könet ska man inte skriva hen!
  • Tecum
    IceKitten skrev 2019-06-17 19:46:28 följande:
    Hon önskade att hon bara fick vara som hon ville vara. Att andra personer skulle sluta lägga sig i hennes personliga val om hur hon som person skulle beter sig eller vad hon för den delen fick säga eller skriva. Hon insåg dock att de andra personerna dessvärre aldrig skulle kunna acceptera hennes personlighet utan enbart komma med en massa förutfattade och felaktiga åsikter om henne då dessa personerna till och med saknade förmågan att acceptera ett nytt ord.
    Låter detta bättre då? Om svaret är Ja så låter även hen per automatik bättre än personen.
    Det låter betydligt bättre även om jag vill ha ytterligare lite variation. Hen är bättre på så sätt att texten blir mer varierad är ett evigt rabblande med person. Men samtidigt blir den opersonlig(sic!) och hon blir väldigt mycket bättre än hen i detta textutdrag. Som sagt, man ska aldrig använda hen om man vet personens kön
Svar på tråden SLUTA SÄG/SKRIV HEN