Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    HUVUDVÄRK!! Osteopat, kiropraktor eller naprapat?

    Mulier fortis skrev 2019-06-20 11:44:59 följande:

    En neurolog... inte ens tänkt på. Får läsa på lite vad en sån gör:)


    Jo, det är just en läkare som bl a tittar på huvudvärk och migrän. Förresten, du behöver inte alls kräkas för att ha migrän, snarare tvärtom - det är minoritet som kräks under migränanfall.
  • brallison
    Mulier fortis skrev 2019-06-20 13:54:26 följande:

    Aha. Trodde de flesta kräktes. Men känner att det är andra saker som gör att jag inte tror att det är migrän... det känns mer som spänning (sitter i pannan/ögonen och hela huvudet liksom).

    Eller så är det migrän. Kan ha ont flera veckor i rad ibland. Jobbar heltid skift, mkt saker som hänt samt barn med funktionsnedsättning och ensamstående... så stress är självskrivet i livet men samtidigt inget jag kan göra så mkt åt.

    Ofta börjar det med lite lätt huvudvärk (som att man har en för trång mössa) ibland går det över med alvedon men oftast inte och då får jag ta två Treo. Då lättar det några timmar men oftare och oftare så går det inte helt över utan är bara mildare under tiden tabletterna är aktiva. Så himla jobbigt att gå på så mkt tabletter (som gör att det blir värre i längden) .

    Tränar egentligen mkt men klarar knappt av att träna nu pga att det alltid blir värre efteråt. Joggar vanligtvis några mil i veckan men springa känns som en omöjlighet nu pga att ansträngningen alltid leder till tung huvudvärk.

    Synen har jag kollat och den är ok förutom att jag behöver glasögon vid läsning. Sånt handikapp att ha så här mkt och stark huvudvärk ????


    Gällande spänningshuvudvärk - har en väninna som hade det fram tills att hon kom till en duktig sjukgymnast, som både hjälpte att slappna av musklerna i nacke, drog ut nacken ordentligt och sedan även gav övningar för det. Jag kan tänka mig att naprapat kan göra nåt liknande också.
Svar på tråden HUVUDVÄRK!! Osteopat, kiropraktor eller naprapat?