• AndreaBD

    Rh negativ

    Jag är också rhesus-negativ och har tre barn. Alla barnen är rhesus positiva. Det brukar inte bli några problem. Det enda som är jätteviktigt är ju att man får den där sprutan efter förlossningen. Då bildas inga antikroppar. Jag vet inte om det KAN bli mer komplicerat än så, men för mig var det inga problem alls. 

  • AndreaBD
    Anonym (RH negativ) skrev 2019-06-30 22:00:27 följande:
    Är RH- och har tre RH + barn utan några problem. Sprutan du får efter förlossningen förebygger problem vid nästa barn. Kommer inte ihåg på vilket vis men minns att BM sa att förr så var det vanligt att bara det första barnet levde men det var förr så du kommer säkert kunna få dina tre barn utan problem av att du är RH - .
    Sprutan är som en slags vaccination. Den förhindrar att man bildar antikroppar, som då skulle angripa dem främmande cellerna vid nästa graviditet med ett rhesus-positvt barn. 
  • AndreaBD
    Jag är bara jag skrev 2019-07-01 22:14:29 följande:
    Nä, jag har inte alls missuppfattat. Har själv fått sprutan 2 ggr och den funkade bevisligen inte eftersom jag fick antikroppar ändå.
    Om man får antikroppar så får man det direkt. Det är inget man får först vid nästa graviditet. Därför spelar det ingen roll när nästa graviditet är. Du har inte haft något missfall eller? Det kan nämligen ställa till det. 
Svar på tråden Rh negativ