• Mima93

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Jag hoppar in här, känner såå igen mig i allt ni skriver. Vi har försökt sen i dec -18. Min fästman är 29 och jag 26. Jag var inställd på att det skulle gå snabbt att bli gravid. Min bästa kompis blev gravid av misstag på ett enda ligg... livet är orättvist!

    Vi har inte berättat om våra barnplaner. Får höra ganska mycket tjat från omgivningen, särskilt nu när vi köpt gård oså tycker folk att det är dags för barn. Om de bara visste! Min fästman pratade lite om det med hans systers sambo för ett tag sen. De har en ettåring nu och hade också svårt att bli gravida så de förstår.

    Denna månaden blir tredje med ÄLtest och rosenrot, andra med bidrottningsgelé och sen provar vi även första gången bisolvon denna gången. Har ni testat några huskurer?

  • Mima93
    soltroll skrev 2019-07-05 13:48:41 följande:

    Om man tänker hur orättvist det är vilket man naturligtvis gör så kommer man bli förstörd mentalt. Men det är svårt att inte tänka och känna så.

    Jag använder också bidrottninggele. Hur tar du det, hela tiden eller med uppehåll?


    Ja det har du ju helt rätt i! Försöker tänka att snart är det nog vår tur :) Jag tar med uppehåll från ÄL till mens.
  • Mima93
    Pepsin skrev 2019-07-05 14:09:05 följande:

    Jag förstår dig helt! Varför ska vissa som kanske inte ens är lämpade att vara föräldrar bli det direkt? Och andra kämpar och kämpar... men det är ?bara? fortsätta kämpa. Vi var oxå inställda på att det skulle gå snabbt, men icke... tycker också det är jobbigt med alla som hintar. Har också köpt hus nu och alla säger: det är ju bra så barnen får plats. Vilka barn?! Vi har inga och det är ingen självklarhet att man kan få barn.


    Exakt så!! Så korkat! Det är ju bra här får ni plats med två barn osv. Just nu får inga plats, vi har musikstudio och gästrum/hundrum i "barnens sovrum".

    Ja min fästmans bästa kompis o hans tjej blev oplanerat gravida och gjorde abort, blev sen gravida igen. Allt under tiden som vi kämpar o kämpar...
  • Mima93
    Pepsin skrev 2019-07-05 14:52:32 följande:

    Nu klickade jag hem rosenrot som både jag och min man ska äta, jag tror det kan bli bra! Han är väldigt stressad på jobbet och energilös så det kan ju också påverka. Hoppas hoppas!


    Hoppas det funkar! Jag drogar min karl med bisolvon och rosenrot, haha!
  • Mima93
    soltroll skrev 2019-07-05 16:22:33 följande:

    Vad ska bisolvon ge för effekt på mannen? *nyfiken*


    Det ska väl typ göra så att satsen blir tunnare och då blir det lättare för spermierna att simma snabbt. Jag har läst ganska mycket om bisolvonmetoden. Ger väl mest effekt på kvinnan men eftersom det inte är så dyrt kan det ju inte skada. Finns BM som rekommenderar bisolvon som en sista utväg innan IVF och det har tydligen funkat för många.
  • Mima93
    Anonym (31) skrev 2019-07-12 22:59:19 följande:

    Hej, ja tänker jag hoppar in i denna tråden och kanske får lite stöd och svar i mina funderingar. Vi har försökt med första barnet i 8-9mån. I juni var jag på cellprovtagning. Jag fick tiden via egenremiss och hade då skrivit att det rörde sig om cellprovtagning och att jag försöker bli gravid. Jag har aldrig tidigare pratat med någon om att försöka att bli gravid etc. Och det enda man hör att man ska söka hjälp efter ett år. Men jag är 31 nu... Och känner mig otålig. Likt många andra i denna tråden har jag inte heller blivit gravid, inte råkat, inget missfall, ingenting, så därför känner jag mig osäker på om jag ens kan bli gravid eller om jag har komplikationer som gör det svårt.

    Hos barnmorskan blev det bara cellprovtagning, inget samtal om försök att bli gravid eller råd. Jag sa att tiden även gällde för att vi försöker. Hon sa bara att det kan ta ett år och det är bara att fortsätta försöka. Kände mig avhuggen och visste inte vad jag skulle fråga eller säga eftersom hon uppenbarligen tyckte samtalet var överflödigt. Så nu undrar jag samma som dig Pepsin:

    Finns det några undersökningar man kan be om redan nu? T.ex. ultraljudsundersökning av äggstockar eller några prover.


    Så trist att du inte verkar ha blivit tagen på allvar! :( Jag vet ingenting om undersökningar då vi inte kommit så långt än och jag hoppas få slippa sånt. Vi har försökt sen december... Har ni provat några huskurer? Många BM rekommenderar bisolvon, ibland som ett första försök innan IVF och för många jag läst om har det fungerat. Jag provar själv bisolvon för första gången denna omgången. Om man har trögflytande flytningar kan de hindra spermierna från att komma fram till ägget i tid. Bisolvon kan då tunna ut dem och göra det enklare för dem att simma snabbt. Jag har märkt skillnad på mina flytningar nu när jag äter det, men har några dagar kvar till ÄL. Kanske värt ett försök om ni inte redan provat. Jag har liksom du aldrig blivit gravid trots att jag ibland glömt ppiller och haft sex ändå...
  • Mima93

    Är det fler som har gått helt bananas och håller på o kollar på bebissaker?! Jag kan verkligen inte låta bli! Har bestämt vilken barnvagn jag vill ha och även babyskydd, sitter o kollar om det finns på blocket. Kollar även typ spjälsängar, skötbord, tuttar o snuttar, kläder. Ja allt möjligt! Har till viss del fått med fästmannen på det också då vi gick och sneglade på bebisgrejer på IKEA. Finns det fler galna som oss? Vi har ju inte ens någon bebis i magen än!

  • Mima93

    Var i menscykeln befinner ni er? Jag är i den jobbigaste perioden nu, när man inte kan påverka något mer utan bara vänta. Det är en dryg väntan! Jag hade ÄL i onsdags och BIM är den 30e. Ska försöka att inte tänka för mycket på det denna omgången och hålla på att analysera varje liten grej.

  • Mima93
    Pepsin skrev 2019-07-20 11:03:02 följande:

    Jag är i tid samma period för dig! Hade äl i måndags... bara hålla tummen! Men man vill ju så gärna veta! Kommer dock inte ta något test förrän efter BIM. Har lärt mig att det inte är något idé för tar jag tex BIM-2 tänker jag ändå att ja men jag kanske är gravid men att det inte visat sig än osv.. blir bara dyrt, haha!


    Ja jag tänker som du! Testar inte förrän mensen är sen, annars kanske man blir besviken i onödan. Förra månaden hade jag sen ÄL och då blev ju även mensen senare. Nu kom ÄL som den skulle. Tycker det är skönt att ha koll på ÄL för annars hade jag ju börjat hoppas förra månaden när mensen var typ fyra dagar sen...
  • Mima93
    rhubarb82 skrev 2019-07-27 20:37:31 följande:

    Det var positivt! Jag är gravid!


    Ååh grattis till dig! Måste vara en underbar känsla!
Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader