Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Är jag en dålig människa?

    Med första barnet monterade jag spjälsängen i ilska några dagar efter jag kommit hem efter förlossningen. Pappan var skrockfull och tog inte tag i det, då hans första barn fick tas om hand efter födsel för syresättningens skull, sedan gick det bra. Å andra sidan användes inte spjälsängen mer frekvent förrän efter ett halvår, (vi samsov) så ta det lugnt, men det var ett sätt att göra det mysigt. Bebisen kan sova i babynestet den första tiden, så det är lugnt.

    Någon särskild förlossningsväska behöver du inte heller. Antagligen har du ju någon ryggsäck eller väska sedan tidigare. Den fungerar som skötväska också. En gammal handduk duger som skötbädd. Däremot kan det ju vara smart att skriva ner vad du ska packa ner till förlossningen.

    När barnet kommit får ni ut barnbidrag och om pappan inte bor med er, så får han ju betala underhåll.

    Gör en budget för kommande månader, så du har koll på läget. Ammar du så kostar inte maten något. Däremot kan det gå åt många blöjor om dagen. Ett tips är att gå med i Liberoklubben och få rabatter när du registrerar koden som finns på insidan av paketet. Via facebookgrupper går det få tag på billiga klädpaket.

Svar på tråden Är jag en dålig människa?