Inlägg från: Anonym (Sammy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sammy)

    Få pappan mer engagerade i barnet

    Anonym (XX) skrev 2019-07-16 12:59:01 följande:

    Känner att jag kanske bör klargöra vissa saker.

    1. Jag känner inget direkt behov av extra egentid, det är inte vad detta handlar om.

    2. Jag är helt säker på att mannen kommer både kunna hålla barnet vid liv och även nöjd. Det är mannen som tvivlar.

    3. Jag har inga listor med instruktioner till pappan eller någon annan för den delen, det är en bebis, inte hjärnkirurgi. Jag är säkert på att majoriteten av jordens befolkning skulle kunna hålla ett barn vid liv utan problem.

    4. Mannen kommer vara föräldraledig varje fredag efter att barnet har börjat förskolan. Jag vet att vissa kommer ha åsikter om detta men det är alternativet som passade oss bäst.

    Jag vill att barnet och dess pappa ska få en bra relation helt enkelt. Jag har det inte med min pga att han aldrig var närvarande och jag vill inte att barnet ska uppleva samma sak. Vilket var varför jag valde att be om råd och tankar.


    Tyvärr är det ju så att man byter bort närheten och jämställdheten när man väljer att inte dela på föräldraledigheten. Jag säger inte att ni gör fel eller att ni inte har goda skäl att göra som ni gör med föräldraledigheten men det är naivt att tro att det inte kommer få konsekvenser på pappans relation med barnet nu när det är litet. 

    De kan säkert bygga en nära relation ändå men det kommer komma senare. En bebis tyr sig till den som det får mest omsorg av. 
  • Anonym (Sammy)
    Anonym (Mamma till 2 barn) skrev 2019-07-16 14:31:35 följande:
    4. Det alternativet passar ju faktiskt inte bäst. Det har ju redan påverkat hans ansvarskänsla och relationen till barnet negativt. Ni får nog tänka om. Det blir inte bättre av sig själv. Speciellt när pappan inte vill förändra något.

    Mycket forskning visar att jämställd föräldraledighet påverkar både barnet och relationen föräldrarna mellan väldigt positivt. Barnen mår mkt bättre psykiskt även när dom är äldre pga tryggare relationer och äktenskapet håller i större grad.
    fast det där vet ju inte du. Mamman kanske är arbetslös och de riskerar att inte ha råd med hyran om de delar lika på föräldraledigheten, eller något annat tungt vägande skäl som vi inte har att göra med.
Svar på tråden Få pappan mer engagerade i barnet