• tinyman

    Epilepsi, ADHD, autism eller något annat?

    Hej! Vill börja med att beklaga att ni fått sånt värdelöst bemötande hos BUP, nej de kan inte avgöra det på ett besök, det krävs en omfattande utredning av läkare (ett besök), psykolog (flera besök) logoped (ett besök), specialpedagog (som gör ett besök på förskola och observerar) sedan så tillkommer enskilda besök utan barnet närvarande med föräldrar hos psykolog och läkare och specialpedagog. Efter detta så får man en dignos och därefter så får man komma på ett uppföljande samtal och efter det så har man tillsammmans med förskole personal och läkare / psykolog en konferens där man går igenom hur man skall få det att fungera på förskola.

    Om bup fortsätter vägra vård så gå via BVC läkare som får skriva en utförlig remiss till BUP.

  • tinyman

    Hej! Det är inte ovanligt att sätta diagnos på barn under 5 år, man gör det när de är 3-4 år också. Förjävligt att ni inte fått det hjälp ni har rätt till, jag skrev fel förut ang VC, det är läkare på BVC brukar skriva remissen till BUP eller BNK som vi här i Västra Götaland har tillgång till

    ?BNK (Barnneuropsykiatri) är en specialiserad verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar upp till 18 år med omfattande neuropsykiatriska utvecklingsavvikelser och funktionsnedsättningar. Du kan till exempel ha problem i kontakten med andra barn och vuxna, försenad utveckling av språk och inlärningsförmåga, problem med koncentration, rastlöshet, impulskontroll och humörreglering. Vi tar emot barn och ungdomar från hela landet. Vi genomför komplexa tvärprofessionella teamutredningar och psykopedagogiska behandlingsinsatser. Forskning och utveckling av utredning och behandling är en del av verksamheten.?

    Vart bor ni? Ni skall INTE behöva bekosta detta själva, kö-tiden i västra Götaland till BNK ligger på ca 1,5 år. Så ja de är långa köer även här.

    Jag skulle råda er till att gå tillbaka till BVC och be att få en läkartid sedan se till att läkaren remitterar er till motsvarande BNK där ni bor så ni får en ordentlig utredning i landstingets regi

Svar på tråden Epilepsi, ADHD, autism eller något annat?