• AnkiC

    Regler runt förskola och föräldraledighet

    Eftersom ni betalar för honom får han vara där på sommaren men vill ni verkligen det? Vill ni inte vara hemma då och åka till stranden eller njuta hemma av sommaren och ledigheten och äta glass tillsammans. Föräldralediga som lämnar sina små på förskolan under sommaren tycker jag är märkligt.

    Att skola in en liten i januari mitt i värsta sjukdomstiderna med ett spädbarn hemma är ingen bra idé nej. Han kommer dra hem massor av smittor. Första året på förskolan blir de ju sjuka hela tiden. Har han dessutom svår astma är det ju helt vansinnigt. Han borde kanske inte gå på förskola alls utan hos dagmamma. Hursomhelst vänta med att skola in honom tills den minste ska börja och skola in båda samtidigt då. Det räcker med att 4-åringen går.

  • AnkiC
    idisslaren skrev 2019-08-04 17:58:26 följande:

    Tack. Jag känner ju som er att januari är som du självmord att skola in i. Men samtidigt så är det obligatoriska tufft att vara höggravid med två mycket aktiva barn och jobba deltid. Vi jobbar båda på små företag och har arbetsuppgifter som måste göras även om det blir vabb etc så friska dagar på förskolan skulle avlasta arbetet mycket. Mannen röstar för inskolning och jag Nej.

    Vad gäller sommaren skulle storebror vara hemma /hos morföräldrar i viss mån iaf lite i början av juni och lite i slutet på augusti (om lillebror kan vara på förskolan) för att möjliggöra att vi skulle kunna jobba lite grann även där. Sedan skulle vi givetvis ha långt sommarlov allihop.


    Storebror har rätt till förskola från skolans början fram till skolavslutning. Alltså mitten på augusti till mitten på juni. Man följer skolans läsår vid allmän förskola. Säger förskolan något annat gör de fel.
  • AnkiC
    idisslaren skrev 2019-08-04 18:49:35 följande:

    Hos oss är det 31 maj - 31 augusti :O det är ett lååååångt sommarlov just nu :)


    Fast ni har rätt att ha honom där mer. Vill ni ha honom fram till skolavslutningen och från skolans startdatum 19 augusti så kan de inte neka till det.
Svar på tråden Regler runt förskola och föräldraledighet