Inlägg från: viseversa |Visa alla inlägg
  • viseversa

    Regler runt förskola och föräldraledighet

    Jag hade inte lämnat ett barn med så svår astma alls faktiskt. Se över dagmamma om det finns och håll honom hemma med bebisen tills han är MINST 2,5år.

    Mina barn har inte astma men dom är förkylda hela tiden i början. Hade dom dessutom haft så svår astma som du beskriver hade jag inte kunnat lämna dom alls på förskolan under vinterhalvåret.

    Det går extremt mycket smittor på förskolorna. Speciellt under vintern. Men dom flesta barn klarar ju av en förkyling utan akutvård. Nu gäller inte detta ert barn och då ska han inte heller utsättas för dom bacillerna förskolan innebär.

  • viseversa
    idisslaren skrev 2019-08-04 17:58:26 följande:
    Tack. Jag känner ju som er att januari är som du självmord att skola in i. Men samtidigt så är det obligatoriska tufft att vara höggravid med två mycket aktiva barn och jobba deltid. Vi jobbar båda på små företag och har arbetsuppgifter som måste göras även om det blir vabb etc så friska dagar på förskolan skulle avlasta arbetet mycket. Mannen röstar för inskolning och jag Nej.

    Vad gäller sommaren skulle storebror vara hemma /hos morföräldrar i viss mån iaf lite i början av juni och lite i slutet på augusti (om lillebror kan vara på förskolan) för att möjliggöra att vi skulle kunna jobba lite grann även där. Sedan skulle vi givetvis ha långt sommarlov allihop.
    Men kolla upp dagmamma för lillebror. Om det finns där du bor? Mindre barngrupper och mindre smittor. Ev allergi/astma förskolor. Men dom växer inte på träd heller. Förstår att det är svårt men med tanke på att han blir så dålig som du beskriver är det inte optimalt med förskola.
Svar på tråden Regler runt förskola och föräldraledighet