Inlägg från: Anonym (Blodsband) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blodsband)

    Svärföräldrar gör skillnad på barnbarnen

    De är inte intresserade av dina barn utan endast av sina egna barnbarn. Det är ingenting du kan tvinga på dem. Förklara för dina barn att svärföräldrarna inte är deras släktingar och därför agerar de därefter. Dina barn har förhoppningsvis egna mor/far-föräldrar som prioriterar dem när ni ses.

  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-05 14:31:34 följande:

    Jag förstår förstås detta. Men det är skillnad på att känna att man tycker mer om sina egna, och att visa det öppet inför alla barn. Jag kan inte särbehandla mina barn i vår familj, även om jag nu skulle avsky min sambos barn. Under vårt tak måste vi kunna känna oss likvärdiga.


    Men hallå?! Det är klart som f-n att de måste få visa att de älskar sina barnbarn även när dina barn ser på! Jag kan garantera dig att din AllaSkaKännaSigLikvärdiga-bubbla kommer att spricka! Troligtvis tar dina krav död på relationen med svärföräldrarna. Din familjedröm är sött önsketänkande. Styvfamiljer fungerar annorlunda! Även om du kväver dina egna och andras känslor för att alla ska känna sig likvärdiga så är det bara ett falskt spel. Verkligheten kommer alltid ifatt drömmare.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-05 15:10:51 följande:

    Varför är du så arg? De får ju älska sina barnbarn, även när mina barn är med. Däremot så behöver man ju inte stirra ut mina barn vid de tillfällen man kommer på besök. Eller sitta och prata med mig till 98% om deras barnbarns leverne, när jag har två närvarande barn som vi kanske också kan prata lite om.

    Mina barn kanske vill höra mig skryta om dem också, inför andra vuxna, som i deras värld är viktiga vuxna.


    Jag vill att du ska vakna! Ursäkta bryskt svar men det är i all välmening. Du kan inte ändra dina svärföräldrars beteende eftersom de inte kan älska andras barn. De har antagligen inte lust att låtsas tycka om dem heller. Om du tror att dina barn mår dåligt av deras besök så får ni väl undvika att de träffar varandra.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-05 15:32:44 följande:

    Mm.. jag har aldrig menat att de ska älska mina barn. Ursäkta om jag varit otydlig med det.

    Jag vill att de ska respektera mina barn som jag respekterar deras barnbarn. Vi är vuxna. Om vi sitter och pratar en timme om deras barnbarn, borde vi kunna tillägna mina barn 10 minuter efteråt.

    Om de kramar om sina barnbarn när de ska åka hem, kan väll mina kanske få en high-five?

    Jag vet inte.. jag kanske har fel.


    Jag förstår dig. Tro inget annat. Det gör hemskt ont i ett mammahjärta när ens barn blir särbehandlade och sårade. Men jag tror också att man måste vara realist och inse fakta. Även om du kan få dem att ändra sitt beteende så kommer det vara ett framtvingat sådant. Dina barn kommer inte må bättre av att umgås med falska skådespelare. Barn är inte dumma. Dina barn kommer så småningom tröttna på svärföräldrarna och undvika dem eftersom de vet att de egentligen inte bryr sig.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-05 16:30:48 följande:

    Jag som bonusmamma hade nog inte varit långvarig om jag betett mig som de gör mot mina barn,

    Det förvånar mig att de pratar om sina barnbarn som om de vore mina egna barn, när de vet om att jag har två barn som de avskyr. Är inte det lite udda?


    Det är nog något som alla svärföräldrar tar för givet. Att styvmamman älskar sina styvbarn. Svärföräldrarna är förblindade eftersom det är deras egna blodsband det handlar om. De tänker: Hur kan man inte älska våra barnbarn när de är så underbart gulliga? Så tänker även vi föräldrar om våra egna barn. Det är mot naturens lagar att inte skydda och älska sin egen avkomma. Av samma anledning har vi problem med att älska andras ungar.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Farmor) skrev 2019-08-05 17:40:21 följande:

    Det där med resan var ju iallafall bra fult.

    Det kan jag säga, att hade jag varit du och alla utom dina barn fick följa med. Då hade jag också stannat hemma.

    Hur gamla är sambons barn?


    Njae, fult? Det är väl helt ok om svärföräldrarna vill åka med sin son och barnbarn utomlands. I TS sits hade jag låtit dem åka och själv stannat hemma med mina egna barn.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-05 17:59:28 följande:

    Det ville jag ju givetvis. Men de ansåg det otacksamt när min biljett var betald för. På min vecka, då jag hade mina barn.


    Men om de bokar en resa utan att kolla med dig om du ens kan/vill följa med så får de skylla sig själva. Då är det INTE otacksamt att tacka nej.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Så orättvist) skrev 2019-08-06 05:45:07 följande:

    Vilken hemsk situation ts! Vi har en liknande situation hemma hos oss med svärmor men båda våra barn är gemensamma och alltså hennes biologiska barnbarn. Ändå gör hon så stor skillnad på barnbarnen så det är helt sjukt. Våra är bara 1 och 3 men jag har bestämt mig för att prata med henne nästa gång vi ses.

    Jag tror du också måste göra det, finns nog ingen annan lösning tyvärr


    Det här beteendet har jag personligen mycket svårare att förstå jämfört med svärföräldrar som inte har biologiskt band till barnbarnen.
  • Anonym (Blodsband)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-06 07:30:47 följande:

    Det förstår jag att du har. För att det är okej att mobba vissa barn enligt dig, medan andra ska respekteras och älskas.

    Skilsmässobarn är väll barn som behöver lika mycket respekt och kärlek som alla andra?

    Personen du svarade ser ju detta och kan känna för andra, trots att hon har det minst lika tufft själv med sitt..


    Det är inte ok att mobba barn. Men som jag tidigare skrivit så måste du förstå situationen och förbereda dina egna barn mentalt inför svärföräldrarnas besök. Om du inte klarar av det så är det bättre att inte närvara alls. Du kan inte ändra svärföräldrarnas kalla beteendeförhållande gentemot dina barn eftersom de inte vill ha den kontakten. Förklara för dina barn att svärföräldrarna inte är deras släktingar och att de är där för att umgås med sina barnbarn. Hitta på något roligt tillsammans med dina egna barn under tiden de är där. Flytta barnens fokus från svärföräldrarna till något positivt. Låt inte barnen desperat söka uppmärksamhet hos personer som inte är intresserade av deras kontaktförsök. Ta med barnen till deras morföräldrar under tiden så att de känner att de har egna släktingar som älskar dem. Var en vuxen realist!
  • Anonym (Blodsband)
    Plupp73 skrev 2019-08-06 13:48:02 följande:

    Jättesvårt. Balanserade och välmående människor ger kärlek, de fördelar den inte hierarkiskt. Jag känner bla en man som fick en dotter tillsammans med sin fd fru, som hade en dotter sedan innan. När de sedan skildes så tog han båda barnen på vv, dvs han har aldrig gjort skillnad på den dotter han är biologisk pappa till jämfört med den han inte har släktband till.

    Så gör bra vuxna människor mot barn


    Så du menar att om man inte gör så då är man en dålig vuxen? Herregud! TS lever i en drömbubbla men du befinner dig nog i ett helt annat universum! Jag kan garantera dig att de flesta som skiljer sig inte har något intresse av att fortsätta leka styvförälder efter separationen. De ör garanterat INTE dåliga vuxna för det! Jisses!!!
Svar på tråden Svärföräldrar gör skillnad på barnbarnen