Inlägg från: Anonym (omvänt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (omvänt)

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Min sambo sa till mig förra veckan att hon önskar att vi skulle ha ett öppet förhållande. Hon sa väldigt liknande saker som du beskrev i din inledning. Vi har två barn, villa, volvo, vovve och lever mitt i småbarnslivet. Här är det jag som inte vill. Hon säger att hon är nöjd med vårt sexliv men saknar just det där med att ligga med andra män. Man kan säga att jag är just i den sits som din kille nu är i.

    Jag känner precis som din kille. Otillräcklig, värdelös och känslan av att hon inte är nöjd med vårt sexliv gör nu att jag har svårt att ha sex med henne. 

    Men om alternativet är att hon lämnar mig eller att hon är otrogen så kommer jag gå med på det. Det är väl så med kärlek och samboliv. Man kompromissar och vem är jag att förvägra henne att känna sig komplett? Detta gör att jag nu överväger att låta henne vara med andra män. Jag vet att många kan tycka jag är en mes. Men jag älskar min sambo och vill verkligen inte förlora henne. 

  • Anonym (omvänt)

    Sitter som sagt i din killes sits och har några frågor till TS som jag vill ställa till min sambo om vi hamnar där.

    OM han skulle gå med på öppet förhållande, men efter du har varit med x antal andra så märker han att han inte klarar av det riktigt och vill gå tillbaka till monogami, skulle du klara det?

    Eller om du hittar en speciell som du vill ligga med oftare och oftare. Kanske mer med den andra än med honom. Har han rätt att säga att du inte får träffa den älskaren mer då?

    Om du börjar få känslor för någon av dina älskare, kan du själv avbryta då innan det går för långt och ditt förhållande tar slut?

    Om du hittar andra men inte han. Hur tror du att han då känner sig? Kommer ni då kunna vara lyckliga tillsammans? 

  • Anonym (omvänt)
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 20:53:10 följande:
    Åh... åh vad jag önskar att du skulle kunna få förstå att du verkligen inte ÄR otillräcklig!!! Och: du är absolut ingen mes!! Du är beredd att göra allt för kvinnan du älskar. Det är fint, bedårande, och beundransvärt. Men det är också helt fel väg att gå om du känner som du gör, och om det inte finns nåt sätt för dig att komma förbi de känslorna. Det jag kan tycka är lite märkligt är att hon kommer med detta nu - efter att ni fått barn tillsammans etc. Är det först nu hon har insett att hon inte är monogam? Hur har hon klarat det innan? Har hon alltid varit frustrerad, men bara inte kopplat/insett/erkänt för sig själv? 

    (Tillägg för dem som kommer att hoppa på mig för det jag skrivit här: jag inser helt och hållet att ett öppet förhållande är fel väg att gå om min partner inte kan känna sig trygg och bekväm i en öppen relation. Det har jag aldrig ifrågasatt. Det jag undrar är om det är möjligt att komma förbi de känslorna, och hur man isåfall kommer dithän) 
    Det är nog mer jag som trott att jag skulle kunna få henne att bli mer monogam. Hon har nog alltid känt som du och det tog henne 13år innan hon började känna som du igen. Jag lägger ingen skuld i att hon känner som hon gör. Det är ju en del av hennes personlighet som hon inte mörkat för mig. Jag får väl skylla mig själv lite som varit naiv och trott att jag kunde förändra henne.
  • Anonym (omvänt)
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-10 15:37:18 följande:

    Tack. Jag vet att frågan inte var riktad direkt till mig, men svarar ändå :) Jag måste säga att just den tanken - att det skulle vara en rättvisefråga - faktiskt aldrig ens har slagit mig innan en man tog upp det i den här tråden. Jag har erfarenhet av både öppet och poly, men det har faktiskt aldrig någonsin varit ett problem - både den/de jag varit tillsammans med och jag har varit nöjda och belåtna med den andel sex vi själva fått, och inte jämfört med varandra. Om det däremot uppstår en situation där en av parterna faktiskt har svårt att ens hitta sexpartners kan det ju säkert bli problem, men då tror jag att problemen primärt bottnar i frustration över att inte få så mycket sex man vill ha, med så många människor man vill, snarare än i att det är fel på typen av förhållande. På samma sätt som det blir problem i ett monogamt förhållande där den ene vill mer än den andre. Men det är bara så jag föreställer mig det - jag har som sagt inte upplevt det själv.


    Som jag skrev tidigare så känner jag med din kille. För mig handlar det mycket om känslan av att inte räcka till åt min partner. Hon vill ha mer, mer än vad jag kan ge henne. Då det inte är från mig som hon vill ha det. Lägg där till då också att du skulle hitta många olika sexpartners, men din kille knappt någon. Hur blir då självkänslan hos din kille tror du?
  • Anonym (omvänt)
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-10 16:14:24 följande:

    Ja, nä - som sagt: jag fattar absolut! Och det är det jag menar. Där kan det ju definitivt bli problem. Om vi tittar på just min situation vill jag bara förtydliga följande (i) det enda sätt min partner inte räcker till åt mig på är att han inte är olika personer - vilket ju är en omöjlighet. Lite samma som om en helst straight person är tillsammans med en bi. Det är ju omöjligt för den straighta att vara två kön samtidigt, men det innebär ju inte att hen inte räcker till inom de gränser som naturen satt upp, eller hur? På samma sätt är det omöjligt för min partner att vara både smal och kraftig, lång och kort, vit och svart osv osv osv, men inom SIN kategori är han alldeles tillräcklig för mig (ok, det där är en extrem förenkling, för det handlar om mycket mer än utseende, men utseendet är ju det som är lättast att ta som exempel) (ii) jag vill ha sex med honom minst lika mycket som med nån annan, och är ganska bombsäker på att jag kommer att fortsätta att vilja det. Även om sex med en partner man haft länge blir annorlunda än sex med nån som är ny och spännande så innebär det inte att det inte är sex man vill ha. Skulle jag plötsligt inte vilja ha sex med honom längre så skulle det vara av andra anledningar än att jag får olika sorters sex av olika människor. Med detta sagt förstår jag absolut vad du menar, och håller med om att den situation du beskriver verkar hemsk.  


    Det spelar ingen roll om du säger att enda sättet han inte räcker till är för att han inte är flera olika personer. I den stunden du säger att du behöver ha sex med andra än honom så är det ett behov som du har som han inte kan tillgodose dig. Alltså räcker han inte till.
  • Anonym (omvänt)
    Anonym (Varit där) skrev 2019-08-11 15:02:31 följande:

    Alltså, krasst sett tror jag extremt få partners ?räcker till? på alla plan. Ingen kan vara allt för någon. Det finns alltid något som inte ?räcker till. Varese det handlar om sex, hjälpa till i hemmet eller annat. Men det är alltid mer känsligt pga det är sex. Hur många trådar här på familjeliv handlar inte om monogama partners som inte räcker till sexuellt?


    Visst är det så. Försöker bara förklara hur man känner sig i situationen då ens partner berättar att den vill ha sex med andra än en själv. Jag vet att jag inte räcker till åt min partner, men det minskar inte känslan av otillräcklighet för det. Min partner går också och väntar på att jag ska ge klartecken för en öppen relation. Men jag är inte där riktigt än mentalt.
Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?