Inlägg från: Anonym (Tycker att) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tycker att)

    Fri abort till vecka 18 oavsett orsak

    Ja, jag håller med om att det finns ett hyckleri i att i samma andetag uttrycka upprördhet över just könsselektiva aborter men inte över andra. Jag är visserligen lite trött på att debattera abortfrågan nu efter en annan extremt utmattande debatt på forumet, men för min del, som abortkritisk, så handlar budskapet till både män och kvinnor (män är faktiskt inte så sällan de som först tar initiativet till en abort ) inte alls om lagen, utan är i stället : "Gör inte abort, även om aborten är laglig. Välj bort abort även om även om svensk lag har fri abort t.o,m. vecka 18 (och andra länder t.o.m. vecka 10-13). Ett foster har också  liv och ett värde. Men bäst är förståss då i första hand om man kan undvika graviditet om man inte vill se en sådan.

  • Anonym (Tycker att)
    Anonym (The Greatest) skrev 2019-08-15 12:25:14 följande:

    Ser ibland familjer med tre eller fyra pojkar. Står utom alla tvivel att dessa hade önskat en flicka. Ser inga problem med att de vid unge nummer 3 hade fått veta könet tidigt för att kunna göra abort.


    Jag tycker barn är värdefulla oavsett kön. Jag håller inte med.
  • Anonym (Tycker att)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-08-15 14:10:44 följande:
    Problemet med att abortera ett foster av ett visst kön är om väldigt många aborterar ett specifikt kön, exempelvis flickfoster. det leder till en könsobalans i landet, och i världen och det är inte bra.
    Exakt som i Kina där det i vissa delar lär finnas så många miljoner frustrerade män.
  • Anonym (Tycker att)
    Anonym (Em) skrev 2019-08-15 12:08:48 följande:

    Förstår ingenting av det du skriver. Kan du omformulera dig och beskriva sammanhängande vad det är som stör dig med abort?


    TS vill peka på inkonsekvenser i tänket och handlingarna.
  • Anonym (Tycker att)
    Anonym (Va!!!) skrev 2019-08-17 06:49:46 följande:
    Fast som man bäddar får man ligga. Bra sätt för Kina att minska sin egen befolkning. Det är ju knappast brist på dom liksom.
    Det finns bättre sätt. Födelsetalet måste sänkas mycket drastiskt, och familjeplanering, tillgång till utbildning och jobb speciellt för flickor och kvinnor, ekonomisk utveckling osv är superviktigt, men aborter är inte svaret på detta.
  • Anonym (Tycker att)
    Anonym (anonym) skrev 2019-08-18 10:09:28 följande:

    Var och en har rätt  att göra abort av vilket skäl som helst få skjuter upp sin abort tills de nått gränsen för fri abort för att de väntar fel kön. Könsselektiva aborter sker framför allt när fostret bär på könsbundna genetiska svåra sjukdomar, de flesta av dessa föräldrar har redan barn med någon av dessa genetiska sjukdomar 


    Man kan också avstå från abort även om aborten är laglig. Sedan är det förstås även idé att förebygga innan en graviditet uppstår
Svar på tråden Fri abort till vecka 18 oavsett orsak