Inlägg från: Anonym (Mama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mama)

    mat barn svält

    Jag är så trött på att tjata vid varje måltid, sluta lek, ät er mat, larva er inte, ät mat osv osv.. Två av tre barn busar JÄMT vid maten... Det är så frustrerande. Tvillingarna är 3.5 en av dom busar och stora tjejen 6. Jag har försökt med allt men vägrar Youtube vid matbordet. Så jag funderar på att berätta lite merför dom om barn som inte har, tex barn i Afrika, sjuka barn etc.. Alltså lite allmänt så dom kanske börjar uppskatta mat och vatten på bordet, sina leksaker osv osv.. Hur gör ni!? Jag känner mig sur 90%av dygnet...

  • Svar på tråden mat barn svält
  • Anonym (Mama)
    enanna skrev 2019-08-16 21:09:55 följande:

    De lär ju verkligen inte bli tacksamma pga någon predikan om andra som svälter. Låter du dem leka vid matbordet eller avslutas måltiden genast?


    Nej jag säger till miljoner gånger, jag är så trött på det, dom slutar, tar en tugga och så samma visa igen...
  • Anonym (Mama)
    Anonym (de lär sig) skrev 2019-08-16 21:38:16 följande:

    Säg till innan ni går till bords vad som förväntas av dem. Säg till dem att om de inte gör som förväntas så kommer du påminna dem EN gång. Om de ändå inte uppför sig som förväntat så får de gå ifrån bordet och det blir ingen mer mat innan kvällsmackan.

    Inget roligt om de skickas ifrån bordet före de andra är klara. De får roa sig själva, men ingen tv eller ipad eller likande. Om det uppstår bråk eller gnat så ignorera utom om det blir rent farligt för någon.

    De som uppför sig genom hela måltiden får beröm och positiv bekräftelse att de gjort rätt.

    Sen håller du på det tills de är stora nog  att laga son egen mat.


    Okej jg känner mig så hemsk att dom ska gå ifrån hungriga men det är nog enda sättet, som du säger. Tack! Ska prova det imorgon..
Svar på tråden mat barn svält