Inlägg från: Anonym (Bråka inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bråka inte)

    mat barn svält

    Det finns två saker man absolut inte ska bråka med barn om, sömn och mat!

    Här får man sova var man vill bara man sover och man får äta var man vill bara man äter, om det nu är i soffan framför teven. Jaaa hörrni hör hur det låter, men vi har INGET tjat och bråk om varesej sömn eller måltider, och våra barn mellan 3-8 klarar av utmärkt att sitta och äta fint i skola och förskola.

    Völjdina strider och strid bara om sådant du kan påverka. Man kan aldrig tvinga ett barn att äta, lika lite som man kan tvinga ett barn att sova. Risken är att hela matsituationen blir ett ständigt bråk, vem vill äta under bråk? Min äldsta hade period där han Bara ville äta själv på sitt rum, han fick det, tror det var under några månader, sen släppte det och nu har han inga problem att sitta still vid matbordet. Samma gäller våra yngsta nu, vill de av någon anledning äta någon annan stans så får de det, bara de äter.

  • Anonym (Bråka inte)
    Glinda från Oz skrev 2019-08-17 16:26:22 följande:

    Här behöver man inte äta men man ska sitta vid bordet och man behöver inte sova men man ska ligga i sängen (givetvis är alla skärmar förbjudna i båda situationerna)


    Ja men det är ju samma sak bara en annan vinkling, dvsibget bråk. Man gör ju det som passar sin familj bäst, min huvudpoäng var att man ska undvika bråk om mat och sömn, sen finns det ju oändliga variationer på det, jag skrev bara hur vi gör hos oss som fungerar för att just undvika bråk
Svar på tråden mat barn svält