Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    mat barn svält

    Anonym (Bråka inte) skrev 2019-08-17 10:23:58 följande:

    Det finns två saker man absolut inte ska bråka med barn om, sömn och mat!

    Här får man sova var man vill bara man sover och man får äta var man vill bara man äter, om det nu är i soffan framför teven. Jaaa hörrni hör hur det låter, men vi har INGET tjat och bråk om varesej sömn eller måltider, och våra barn mellan 3-8 klarar av utmärkt att sitta och äta fint i skola och förskola.

    Völjdina strider och strid bara om sådant du kan påverka. Man kan aldrig tvinga ett barn att äta, lika lite som man kan tvinga ett barn att sova. Risken är att hela matsituationen blir ett ständigt bråk, vem vill äta under bråk? Min äldsta hade period där han Bara ville äta själv på sitt rum, han fick det, tror det var under några månader, sen släppte det och nu har han inga problem att sitta still vid matbordet. Samma gäller våra yngsta nu, vill de av någon anledning äta någon annan stans så får de det, bara de äter.


    Här behöver man inte äta men man ska sitta vid bordet och man behöver inte sova men man ska ligga i sängen (givetvis är alla skärmar förbjudna i båda situationerna)
  • Glinda från Oz
    Anonym (Flum) skrev 2019-08-17 15:10:30 följande:

    Så här uppfostrar man konstruktivt och får barnen att uppskatta beröm. Det är bra men kan även orsaka en dålig självkänsla så småningom. Barnet tänker att de måste vara bäst annars är de inte vörda något. Dessa barn är ofta duktiga utåt sett och har gott självförtroende men inuti är de trasiga.

    Det är en bra uppfostran OM man även ger barnen beröm och känsla att de duger precis som de är. Man måste inte vara bäst, och man måste inte jämföra!

    Tsm


    Att sitta och äta som folk har inget med att vara bäst att göra, det är något man måste klara annars får man problem både i skolan, hos vänner, när man äter ute mm
Svar på tråden mat barn svält