Inlägg från: Anonym (mimmi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mimmi)

    Känner mig ivägen för hans barn

    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-17 22:49:14 följande:

    Vi har andra barn på vår sida i släkten där barnen är mellan 11-15 år och när vi ses tycker alla dom att det är kul att ses och gör gärna saker med dom små barnen. Min dotter är inte släkt med dessa barn men dom finns i släkten. Ingen av dom är som henne. Hon är hos sin pappa de veckor jag inte har min tjej och tvärtom, så inte så att de får drass med varandra hela dagarna. De korta stunderna tycker jag att hon kunde försöka anstränga sig lite grann faktiskt. Men det verkar bara vara jag som tycker


    Vet inte hur mycket man kan förvänta sig av en 14-åring. De är små dramaqueens och är de missnöjda så är de.

    Har hon bestämt sig för att hon inte gillar din 10-åring så är det nog bara så och ingenting ni kan "tvinga" henne ur. Men det är säkert också någonting hon kan växa ur ganska snabbt.

    Man kan absolut kräva att hon inte ignorerar, himlar med ögonen, säga elaka saker etc men inte att hon ska bli bästa kompis med din dotter.

    Saker och ting är inte så enkelt. Tänk på att hon alltid varit yngst men nu ska hon plötsligt ge upp den rollen och bli någon annan. Tänker mig ändå att hon borde stärkas i sin nya roll som "storasyster" så att hon märker att det inte är så illa. Att det har fördelar att vara äldre också. Typ ge henne mer ansvar, beröm och frihet. Ett äldre syskon kan ju känna stolthet över att de är äldre, smartare och kan mer.
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-17 22:52:17 följande:

    Varför skulle jag låta henne vara barnvakt när hon inte tycker om mitt barn och knappt pratar med henne?


    Därför att hon skulle skolas in i en annan roll och växa in i den och få känna sig duktig på att vara storasyster. Ingen aning om det skulle funka men det är värt en tanke. Risken är att hon känner sig utnyttjad om ni inte pröjsar och får henne känna sig stor och viktig. Och risken för att hon mobbar ihjäl din dotter finns ju också.
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-18 08:19:30 följande:

    Eftersom det är mitt barn som hon inte tycker om, så känner jag mig något otroligt ivägen för vår bådas del när vi är där, när hon är hemma eftersom jag vet att hon bara tycker illa om min dotter och är som hon är. Även om hon skulle va trevlig tror jag inte att jag skulle sluta känna så, eftersom jag vet att hon helst önskar att min dotter inte är med och att vi fått "tvinga" henne till att va trevlig.

    Låter det konstigt? Hade ni fortsatt ses om hon var trevlig trots att ni visste att hon egentligen inte vill ha erat barn där?


    Hur kan du som påverkas så mycket av en 14-åring så att du känner dig i vägen?

    Och kommer du inte kunna släppa dina aversioner mot 14-åringen även om allt förbättrades så ska du givetvis inte leka familje med henne.

    Tror att du har lite för höga ambitioner gällande bonusfamiljelivet. Du och din karl blev kära i varandra och valde varandra av fri vilja. Era barn däremot har inte valt nåt. Det finns inte kemi i alla relationer. Så är det bara. Hur skulle du känna dig om du blivit bortgift till en okänd man som du inte gillar och alla i din omgivning pressar dig att älska honom? Ska du bli bitter på din 14-åriga bonusdotter för att hon inte gör exakt det, älskar första bästa person som kastas i hennes knä utan att någon frågat henne?
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-18 08:19:30 följande:

    Eftersom det är mitt barn som hon inte tycker om, så känner jag mig något otroligt ivägen för vår bådas del när vi är där, när hon är hemma eftersom jag vet att hon bara tycker illa om min dotter och är som hon är. Även om hon skulle va trevlig tror jag inte att jag skulle sluta känna så, eftersom jag vet att hon helst önskar att min dotter inte är med och att vi fått "tvinga" henne till att va trevlig.

    Låter det konstigt? Hade ni fortsatt ses om hon var trevlig trots att ni visste att hon egentligen inte vill ha erat barn där?


    Bra nog om hon beter sig trevligt. Eller vill du manipulera hennes tankar för att känna dig nöjd?

    Har det aldrig slagit dig och din man att försöka förstå hur 14-åringen funkar? Och försöka få med henne på tåget?
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-18 12:19:58 följande:

    Säg att vi åker längre sträckor, eller bara är hemma iofs, spelar ingen roll var vi är. Tonåringen kan fråga både mig och pappan om vi vill spela spel eller gå till affären, ut med hunden osv. Men aldrig fråga min dotter. Frågar min dotter henne om de ska göra något är svaret jämt nej.

    Häromdagen spela vi ett spel där man är i lag. När vi skulle bestämma lag, säger tonåringen att hon vill va med mig. Ok. Min dotter frågade om dom kunde va i samma lag sen. Nästa omgång ville hon va med sin pappa. Min dotter fråga igen om de kunde va i samma lag efter. Tredje omgången hade hon tröttnat och ville inte spela mer. Min dotter frågar om vi inte kan spela bara en gång till, blankt nej för de skulle va i samma lag då. Svarar också med tråkigt tonläge som alltid.

    För att återigen låta glad mot oss sen


    Hon är 14 år gammal och har inte tränats i att visa hänsyn för småsyskon eftersom hon aldrig haft några.

    Tror att hon agerar ut någon sorts inre konflikt. På 14-åringars vis.

    Du bryr dig bara om din dotter men förstår inte att 14-åringen också är ett barn, någons barn. Inte ditt uppenbarligen.

    Skulle gissa på att omställningen för henne är svår.
  • Anonym (mimmi)

    Vad tycker hon om att plötsligt ha fått en lillasyster hon aldrig bett om på halsen?

    Du vill att saker och ting ska funka för dig och din dotter. Vem ska se till att saker och ting funkar och känns bra för 14-åringen?

  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-18 11:54:30 följande:

    Vadå manipulera hennes tankar?

    Det är väl skillnad på att älska någon direkt eller att bara fråga EN enda gång om den personen vill följa med när hon och hennes kompis går till affären.

    Om hon aldrig aldrig kan tänka sig att göra något med mitt barn, varför ska jag göra saker med henne va glad mot henne osv? Sen för att sekunden efter höra att hon är kort och svarar med en tråkig attityd mot mitt barn.

    Hur fungerar en 14åring då menar du? Hur ska vi få med henne på tåget?


    Hur många 14-åringar gillar att umgås med 10-åringar? Ibland umgås syskon med varandra trots åldersskillnad men det gör de för att de känner varandra sedan tidigare och tycker om varandra.
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Anonym) skrev 2019-08-18 13:49:20 följande:

    Att påstå att jag inte bryr mig om 14åringen utan att veta?

    Hennes pappaDet är klart jag bryr mig om henne. Det är ju därför delvis som jag tänker sluta ses när vi båda har barnen. Det är därför jag försökt skapa bra relation med henne. Hon vill gärna göra saker med mig och frågar sin pappa, enligt honom om jag kommer i helgen och blir glad om det är så.

    Så snälla påstå inte att jag inte brur mig om henne.

    Vi bor inte med varandra och vi har barnen olika veckor så inte så att det är ofta barnen ses. Det är loven innan sommaren och nu på sommaren de setts mer. Inte överdrivet mycket heller men tydligen tillräckligt för att hon ska bli irriterad att min dotter är med.


    Men bara en sån sak som att du tror att 14-åringen inte gillar din dotter. Varför skulle hon inte gilla din dotter? Du beskriver ju henne som en annars normalt fungerande trevlig tonårstjej.

    Tror det är situationen hon inte gillar. Hon är 14 år gammal, inne i en jobbig tonårsperiod och tvingats in i en jobbig ny familjekonstellation hon inte valt. Hon skulle inte gilla umgås med sin egna lillasyster i nuläget och nu ska hon förhålla sig till en liten inkräktare som hänger efter henne.

    Tror fortfarande att ni måste lirka med henne. Typ få henne känna sig duktig för att hon tar sig an denna nya minikompis. Kanske muta lite. Och ge beröm när hon ö "storsint" och storasysteraktig. Och inte kräva för mycket. Typ inte kräva att hon ska ha med sig en 10-åring när hon umgås med sina kompisar. Får ni till en början så kommer deras relation att byggas upp automatiskt.
Svar på tråden Känner mig ivägen för hans barn