• cosinus

    Måste vi byta skola?

    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:05:33 följande:

    OM vi hittar en barnet tål, skulle aldrig medicinera för att kunna ha hund, så vad är problemet? Det är däremot något skolan kanske borde ha tänkt på när de valde hundar, att ta en ras där risken för allergi är mindre.


    Det låter som en jättedålig idé att skaffa en hund, oavsett ras.

    Om barnet ska ha en så god chans som möjligt att klara skolmiljön och de allergener som finns där så bör hemmiljön vara helt fri.

    När barnet inte längre går på skola med hundar kan ni fundera i de banorna igen. Förutom den rent allergimässiga aspekten blir det dessutom väldigt märkligt att kräva anpassningar av skolmiljön samtidigt som man har hund hemma.
  • cosinus
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:20:27 följande:

    Vi tror att en hund kan bli barnets räddning på många plan, det är inte för skojs skull.

    Vi kommer inte skaffa en hund som ger minsta reaktion.


    Problemet med allergier är att man inte behöver se reaktion med en gång. När vi lät dottern skaffa marsvin tog det 3 månader innan sonen fick en rejäl reaktion men efter det kunde han knappt gå in till dem igen.

    Ett annat problem är också att allergier kan bygga på varandra. Även om hen klarar hunden hemma när hen inte varit på skolan kanske hen inte gör det efter en skoldag och vise versa. Skolhundarna kan gå bra om det inte finns hund hemma.

    Jag förstår att ni inte vill byta skola men den risken ökar markant om ni väljer att skaffa hund. Dels för att ni riskerar att barnet får stora problem i skolan med hundarna. Dels för att skolan förmodligen vägrar anpassa allt för långt med hundarna om ni har hund hemma. Sen kommer tyvärr andra föräldrar ifrågasätta er rejält om anpassningarna drabbar deras barn (som säkert också haft det djäkligt tufft tidigare) om ni samtidigt har hund hemma.

    Men framförallt, det blir inte bra att skaffa hund om ni riskerar att behöva göra er av med den om allergin förvärras. Då riskerar ni att hamna i ett läge där hunden måste flytta och barnet är så dåligt att det inte kan gå till skolan. Spelar eg ingen roll om skolan på sikt skulle behöva göra sig av med hundarna. Hen riskerad ändå en period då det inte går vistas där, tjafs med skolan, andra föräldrar o s v.

    Är det så viktigt som du antyder att inte byta skola lägg då planerna på att skaffa hund på hyllan tills vidare.
Svar på tråden Måste vi byta skola?