Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Vårdmottagning som lämnat uppgifter om annan person i patientjournal, vad gäller?

    Fast en sådan sak är ju enkelt att kontrollera, om ni är skrivna på olika adresser är det ju tydligt att ni inte är sambos?

  • Anonym (Hmm)
    partouze skrev 2019-08-18 11:19:57 följande:

    Alltså själva orosanmälan är inte problemet i sig, jag tycker det är bra att jag får veta om något är fel.

    Det som ger mig problem är att mannen som är pappa till min andra som blev dömd för olaga hot mig bl.a.

    Jag lämnade honom i samma veva och pappan till min första son har sedan vi gjorde slut för 8 år sedan gjort allt för att jävlas med mig då han har psykiska problem eller något.

    Nu försöker han använda dom uppgifterna om att vi är sambos till sin fördel för att försöka förstöra för mig genom att säga att jag utsätter hans son genom att vara sambo med den andra pappan (fast han vet att det inte är så). Historian är långt, jag söker främst svar över om en vårdmottagning inte har någon skyldighet att säkra upp sina uppgifter dom lämnar ut om annan person innan dom gör det?


    Ok. Vårdmottagningar får lämna ut uppgifter (tex journalanteckningar) om det begärs från en utredande myndighet, tex polisen eller familjerätten. (Jag jobbar på en vårdmottagningar)

    Däremot förstår jag inte din oro över att de tror att du fortfarande är sambo med ditt ex? Som jag skrev i mitt förra inlägg så kan man ju lätt kontrollera den saken genom att titta i folkbokföringsregistret?
Svar på tråden Vårdmottagning som lämnat uppgifter om annan person i patientjournal, vad gäller?