Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Vårdmottagning som lämnat uppgifter om annan person i patientjournal, vad gäller?

    partouze skrev 2019-08-18 11:43:11 följande:
    Ja det vet jag, men jag kanske formulerar mig dåligt :).

    Jag menar att min exsambos mottagning har när dom skrivit orosanmälan på honom till socialtjänsten (orosanmälan över barn i hemmet alltså) och använt sig av uppgifter från tidigare journalanteckningar nästan ett år tillbaka om att vi är sambos som inte längre stämmer. Frågan är då om dom inte har någon form av riktlinje att kolla upp om tidigare uppgifter verkligen stämmer i dagsläget?

    Jag menar att dom genom att ha skickat in uppgifter som är äldre utan att kolla så dom stämmer satt mig i en situation där jag blir ifrågasatt varför jag fortfarande bor med honom med barnen när jag inte gör det!!

    Socialtjänsten frågar ju också eftersom dom inte vet något om mig, dom kan bara se att jag vart utsatt för saker av honom förr och att han blivit dömd för det. Det är väl klart dom ifrågasätter då.

    Min första sons pappa (han som utnyttjar denna info) han använder denna information till att ljuga då till socialtjänsten och andra myndigheter just för att han får en tillfredsställd av att göra mig orolig, ledsen eller förstöra helt enkelt.
    Hur har ditt första barns pappa kommit över dessa uppgifter? 

    Om du upplyser socialtjänsten om hur det ligger till så kan han inte ljuga längre.

    Du kan ju faktiskt låta bli att bry dig om vad han tycker om det, du vet ju vad som är sant.
Svar på tråden Vårdmottagning som lämnat uppgifter om annan person i patientjournal, vad gäller?