• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Nån annan som börjat dyrka sin partner? Sen några veckor tycker jag att min man är Guds gåva till kvinnan och det mest attraktiva som nånsin gått på jorden. Drömmer Minns att det var samma när jag väntade dottern.

  • Daphodil

    Det var den danska motsvarigheten till Livsmedelsverket som varnade för höga doser ingefära tidigare i år, då det i försök på möss visat sig kunna öka risken för missfall. Med detta menas alltså inte normal kryddning, utan i mer komprimerade former.
    Men ja, detta gäller möss och det står inget om det var en eller flera studier som funnit sambandet. Jag väljer att avstå typ ingefärsshots eftersom jag är nojig efter tidigare missfall, men tror inte heller att någon enstaka utgör nån fara.

  • Daphodil

    Haha jag som skrev att jag är så kär i min man... Nyss brände jag av totalt på honom för att han inte börjat med maten. Så det är högt och lågt

  • Daphodil
    Bettan84 skrev 2019-11-13 18:40:29 följande:

    KUBen gick jättebra idag , jag brast i tårar när barnmorskan visade att det var låg risk på allt . Helt overkligt att se den lilla ängeln sprattla och sträcka på sig där inne haha . Phew vilken lättnad ! Nu kan man slappna av lite .

    Här kommer en bild .. vad tror ni tjej eller kille :)?

    Beklagar för er alla som inte fick glädjande besked , det gör ont i hjärtat att läsa :( stor kram på er <3


    Vad härligt. Stort grattis!
  • Daphodil

    Idag är jag lite deppig. Fick en rosa flytning igår, som idag har slutat, och även om jag kan tänka mig att det är en slemhinneblödning blir jag så nerslagen. Känns som att jag aldrig får känna mig lugn. Men de "nervryck" som jag känt långt ner i magen senaste veckan, som kanske är bäbisen, fortsätter i alla fall.

    Ville bara ventilera. Jag älskar att vara gravid, men samtidigt är det så himla jobbigt ibland.

  • Daphodil
    LinneaWookie skrev 2019-11-14 11:34:41 följande:

    Fick själv en rosa flytning en gång när det var tid för mens i cykeln så att säga, men fick även klarrött blod en gång mitt i cykeln (runt v10) som visade sig vara noll fara, fick göra ett UL dagen efter och allt såg bra ut. Så man kan ju t.o.m. blöda klarrött utan att det är något. Det är nog mest om det är klumpar som man ska börja bli orolig tror jag. Men det är ju olika för alla, jag har gått igenom ett MF och ett MA tidigare och det började ju också med rosa flytning. Menar bara att det är såååå vanligt med mindre blödningar <3 Håller alla tummar


    Tack för stöd. Min bm var snäll och erbjöd ett ultraljud, men tycker den lugnande effekten av ett sånt har rätt kort halveringstid. Jag avvaktar och hoppas det blir bättre.
  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2019-11-14 16:32:40 följande:

    Lyckat KUB idag, blev flyttad fr 12+0 till 12+5, bf 22 maj. Är så otroligt lättad


    Grattis! Härligt att bli flyttad framåt och inte bakåt
  • Daphodil
    Bettan84 skrev 2019-11-14 19:42:46 följande:

    Det är verkligen inte lätt ... jag vet inte om det är till någon tröst men jag kommer ihåg med min första graviditet att jag hade rosa flygningar plus växtvärk och jag var sååååå orolig men varje gång jag ringde till barnmorskan då sa hon samma sak om och om igen - ?det är helt normalt med rosa flyktingar och du har växtvärk så oroa dig inte bebis måste då plats där inne så den växer så det knakar . Så länge du inte blöder så är det inget att oroa sig för ? .

    Kram


    Tack för dina ord. Det rosa är borta nu så jag är lugnare, och min BM sa också ungefär som din.
  • Daphodil
    Stenbocken93 skrev 2019-11-15 15:33:49 följande:

    Är också kluven kring vaccinering mot influensa. Jag tycker vaccin i grunden är bra men vissa känns mer nödvändiga än andra. Vissa personer blir ju riktigt dåliga av vaccineringen så jag vet inte hur jag ska tänka kring det. Riskera att bli riktigt dålig av vaccinet eller riskera att få det på riktigt i vinter. Har bara haft influensa när jag var 12 men det betyder inte att jag inte får det i vinter nu när man bär på ett barn och immunförsvaret är något sämre. 

    Vill gärna höra fler berätta som har tagit vaccinet tidigare år.


    Jag tog vaccinet 2016 när jag gravid med dottern. Mådde inte dåligt av det. Tänker ta det om det erbjuds på jobbet, men orkar inte riktigt jaga och köa för det.
  • Daphodil
    2020bebis skrev 2019-11-16 10:21:57 följande:

    Är det 16 fullgångna veckor man ska gått när man vaccinerar sig? Dvs 17+0 tidigast?


    Det rekommenderas efter fullgångna 16 v ja, alltså 16+0.
Svar på tråden BF MAJ 2020