• Daphodil

    BF MAJ 2020

    ankan6 skrev 2019-11-26 15:00:40 följande:

    Fan alltså, hade ju tänkt att allt skulle vara färdigt nu med beviljat kejsarsnitt. Men fick inte alls komma direkt till läkare utan hade ett terapisamtal med en bm som inte hjälpte något alls. Det enda hon sa om kejsarsnitt var i princip för att skrämma upp mig och prata om hur man är fastspänd, förlamad och helt utan kontroll. Fick tjata till mig att hon ändå skulle boka in mig till läkare, men det dröjer tills långt in i januari. Vill bara ha allt klart och veta NU!!!!!Rynkar på näsan


    Vad tråkigt. Det är väl bra att de förbereder en på att det kan finnas visst obehag även vid snitt, men det ska inte kännas som skrämselpropaganda. Jag håller tummarna för dig.
  • Daphodil
    Trostar skrev 2019-12-02 19:16:59 följande:

    Hur tränar ni nu under graviditeten?

    Jag har alltid varit väldigt aktiv och tränat och rört på mig. Första månaderna mådde jag för illa och var för trött för att träna, men senaste veckorna har jag velat komma igång igen. Försöker träna med vikter hemma, men blir ofta väldigt illamående efter ca 30 min trots att jag inte tar i alls så mycket som jag är "van" vid.

    Promenerar ganska mycket. Ca 50 min 4-5 dagar i veckan. Försöker yoga lite.

    Har väldigt stillasittande jobb så behöver och VILL röra på mig, men det känns så motigt! Hur motiverar ni er?


    Har också tränat mycket innan graviditeten, mest löpning. Inte vågat sen jag blev gravid, och eftersom jag haft en del onda sammandragningar senaste tiden har jag knappt vågat promenera. Men nu är det bättre och jag ska försöka komma igång. Synd bara att det är så kallt och mörkt, lätt att välja soffan istället då!
  • Daphodil
    viljaa skrev 2019-12-03 15:26:43 följande:

    Kul att se att det gått bra för många av er på RUL! Verkar vara en pojkmånad i maj - är det någon som väntar en flicka? :)


    Ja, det verkar bli en pojktråd! Jag hoppades faktiskt lite på en flicka, men en frisk bäbis är ju det viktiga. Borde inte du också ha RUL snart?
  • Daphodil
    Stenbocken93 skrev 2019-12-03 17:35:39 följande:
    Jag väntar på RUL (23 dec) men jag har en högst okvalificerad gissning att det är en flicka. Har mått betydligt sämre än min syster som fick en pojke och tyvärr har jag bara den svaga referensen att utgå ifrån. Dock bättre än inget. 
    Intressant det där! Jag mådde hyfsat med dottern, sen sjukt illamående med pojken som tyvärr blev ett MA, och nu med denna pojke har jag också mått hyfsat. Min syster mådde också mer illa med sonen än med dottern. Lycka till på RUL!
  • Daphodil
    Blivande3barnsmamma skrev 2019-12-03 17:29:45 följande:

    Vad roligt att höra, Grattis :)

    Jag ska på RUL den 6/12


    Vad kul, det är ju snart. Har du någon misstanke om könet (om du nu ens bryr dig eller vill kolla det såklart)?
  • Daphodil
    Charlieellerså skrev 2019-12-03 18:57:45 följande:

    Grattis till lilla killen. Förstår hur du menar, hade hoppats på en flicka men är glad ändå för att det verkar vara en frisk liten kille. : )


    Ja, så himla lätt att ha förväntningar och föreställningar såhär innan, men jag tror det är som bortblåst när man sitter där med sin lille i famnen
  • Daphodil
    Namne4 skrev 2019-12-04 10:05:58 följande:

    Hej!
    Ny här i gruppen och väntar mitt 6:e barn med bf 29 maj. Mitt första barn är en pojke och sen kom det 4 flickor på raken. Det har hittills varit en jobbig graviditet men extremt illamånde, värre än någon gång tidigare. Även mycket oro då vi fick en hög risk på KUB så vi gjorde moderkaksprov och snabbtestet visade normalt resultat! Väntar dock på långtidsanalysen, med det de tittar på där är inget jag har högre risk för än någon annan. En rolig bonus är att bebisen är en pojke så storebror är överlycklig och syrrorna tycker också det är spännande med en lillebror!

    Någon mer här som fick dåligt resultat på KUB? Hur har det gått?


    Välkommen! Jag fick förhöjd risk på KUB med dottern, 1/92, men NIPT visade att hon var frisk. Hoppas allt ser fint ut för er också. =)
  • Daphodil
    Nextchapter skrev 2019-12-04 13:54:53 följande:

    Så roligt att lösa om alla som varit på RUL mm, mitt är inte förrän 3:e januari, så känns långt borta :)

    Vi tror dock inte att vi vill ta reda på könet nu med första barnet, men vill så gärna se h*n samt se så att alla organ mm ser bra ut.

    Jag tycker bara jag känner mig extra fet o svullen just nu, vill ju se en mer tydlig bevismage som känns lite stum liksom. Skall nog berätta på jobbet nästa vecka, har hitttils inte kännt för det plus att det går att följa med lite pösiga tröjor än, vilket jag typ alltid har också :) har nu berättat för alla runt om samt jobb ännu?


    Ja, att veta könet ändrar ju egentligen ingenting. För min del var det mest att jag ville bestämma namn i förväg. Jag berättade rätt tidigt på jobbet, för att kunna planera utbildningsdelen av mitt arbete.

    Idag blev det också klart att jag får beviljat några veckors semester innan BF, vilket betyder att jag kan gå vid påsk. Det känns alldeles lagom.
Svar på tråden BF MAJ 2020