• SweetCA

    BF MAJ 2020

    ankan6 skrev 2020-04-06 19:00:52 följande:

    Redan gått hos Aurora och fått prata med läkare, besöka förlossning osv och det hjälpte mig inget tyvärr...kollat lite på profylax online, men kändes som att innehållet är samma som i böckerna? Men skall anmäla mig för säkerhets skull.

    Tack snälla!


    Kanske värt att prata om just detta fall om snittet inte blir av tänkte jag.

    Ingen koll på om böcker och kurs är samma tyvärr
  • SweetCA

    Jaha, då ligger sambon med torrhosta och feber. 23 dagar kvar till bf. Panikkänslor kryper sig på en aning. Med min tur kommer jag väl ligga helsänkt lagom till bf med corona och inte orka föda vaginalt utan tvingas till snitt vilket är min största skräck. Kan inte hantera operationer alls. Det är är så sjukt jobbigt just nu

  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-04-07 09:47:28 följande:

    Vad jobbigt, jag förstår din oro. Men det behöver inte alls bli så, utan du kan lika gärna må ok eller alldeles utmärkt när det väl är dags. Kram


    Tack! Hoppas det blir så!
    ankan6 skrev 2020-04-07 10:19:49 följande:

    Vad jobbigt! Håller tummarna för att det "bara" är en snabb förkylning! Vad jag förstått så verkar de ändå föredra vaginalt även om du skulle bli dålig (så länge man inte är riktigt illa ute såklart), så lät det på dem här i alla fall.


    Tack <3 ah vad skönt att höra! Känns så mycket bättre att höra det!
  • SweetCA

    Tycker inte alls att det är överdrivet! Jätte bra att ni isolerat er!

    Jag tempar både morgon och kväll nu för att fånga upp om jag får något. Men än så länge har jag inte minsta feber så hoppas det håller i sig!

  • SweetCA
    Rebeckall skrev 2020-04-09 22:35:57 följande:

    Någon mer som helt plötsligt kan börja blöda näsblod från ingenstans? Det forsade helt plötsligt ur näsan och det var inte lite heller.. Blöder aldrig näsblod annars så jag gissar ändå att det är pga graviditeten


    Blödde lite till och från i mitten men inte så mycket. Säkert pga graviditeten. Själv har jag fått vaglar i ögat och var och kollade igår. Tydligen pga graviditeten det med. Kroppen är mysko hehe

    37+0 idag och han har börjat sjunka ner. Är det någon annan som får intensiva smärtor /ilningar i insidan lår? Som vet vad man kan göra för att minska detta?

    Tror inte det är foglossning för kan promenera en timme utan problem, simma funkar fint med. Det känns när han knölar runt i magen så det är han som trycker på något tror jag.

    Trodde först det var pga att han kom åt en gammal skada på en nerv när de opererade för muskel bråck men nu är det på båda insidor av låren. Misstänker att det bara är att gilla läget men värt att fråga.
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-04-10 13:56:04 följande:
    Jag får kraftiga ligamentsmärtor i ljumskarna ibland när jag vänder mig i sängen, men det är kanske inte det du menar?
    Nej det är ju det som är så konstigt! Jag kan inte framkalla det alls, varken i sängen, träning eller lyft, utan det är när han knölar runt. 
  • SweetCA
    Rebeckall skrev 2020-04-10 18:09:11 följande:
    Ja kroppen är verkligen mysko, jag blödde aldrig näsblod förra graviditeten men kan ju även ha att göra med att jag käkar trombyl denna gång så då blöder man ju lite extra.

    Jag har exakt som du!! När bebisen rör sig de minsta så blir det som hugg i ljumskarna så ibland råkar jag skrika rakt ut av smärtan. Så det kan ske även när jg vr sitter och vilar eller står upp. Blir även ett enormt tryck i svanken när han rör sig. Han ligger väldigt långt ner så jag kan tänka mig att de töjer sig lite i bäckenet när han ruckar lite på huvudet eller något. Eller att nån nerv kanske kommer i kläm... Men ont som tusan gör det iallafall..
    Jag äter trombyl med. Sista pillret idag. Lite läskigt men läkaren bestämde. 

    Aah exakt så! visst gör det ont! helt galet! "skönt" att det inte bara är jag. Går inte att söka på detta heller för att hitta tips på att minska det. Hjälper lite att sitta med benen i skräddarställning men... 
  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-04-11 13:21:42 följande:

    Blöder lite idag. Har ont i ryggen. Hmmm.


    Ringa till förlossningen kanske?
  • SweetCA
    Bettan84 skrev 2020-04-14 11:39:58 följande:

    Jag hade idag samtal med läkaren kring planerad kejsarsnitt (traumatisk första förlossning) men jag tog beslutet att föda vaginallt även den här gången .

    Läkaren gav mig all stöd och tyckte att jag tog rätt beslut . Jag hoppas att jag gjorde rätt beslut , det tog mig många år innan jag tog beslutet att bli gravid igen pga den förlossningsrädslan men nu med coronatider och allt som händer runt omkring så tror jag (eftersom det inte finns medicinska skäl för en kj) att det skulle ta mer på mitt psyke att vara kvar på sjukhuset samt den långa återhämtningen från kj än vanlig vaginal .

    Jag var 200% fast besluten för snitt den här gången så jag hoppas på bättre upplevelse den här gången .


    Starkt beslut! Heja! Hoppas verkligen det blir en bra upplevelse <3
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-04-15 16:04:05 följande:

    Skönt när allt är bra!

    Jag har haft en ordentlig klåda några veckor, så jag bad om att lämna prover på gallsyror. Idag såg jag att de var normala, så jag känner mig också tacksam.


    Testa lavendelolja, det hjälpte mig. Weleda har en bra som inte är så dyr!
Svar på tråden BF MAJ 2020