• Bettan84

    BF MAJ 2020

    zey skrev 2020-05-25 08:31:00 följande:

    Vi har en liten kille här hemma, så det ska bli spännande och se vad det är som tittar ut denna gång :)!

    Tänk att vi har våra bebisar hos oss imorgon!!


    Åh vad spännande för er ! Jag kan bara tänka mig förväntansfulla ni är <3 helt underbart !
  • Bettan84

    Jag är så ledsen att jag Bara drar ner stämningen här den sista tiden men jag blir så besviken på vården igen!

    Jag var hos BM idag igen men bebis är fortfarande inte fixerat så ingen hs idag heller och har har gått över tiden (precis det som jag inte ville med en super rörlig bebis som vänder sig konstant) då jag inte sover alls. De senaste dagarna trycker han på någon nerv som gör så att jag har svårt att kissa trots att jag är väldigt väldigt kissnödig.

    Det har gjort så att jag har samlat på mig massa

    Med vätska och fått högt blodtryck.

    Det fick barnmoskan bevittna idag när hon fick en liten chock när hon tog prover ... mitt blodtryck har varit 100/60 under hela graviditeten men nu var det 150/80 . Urinprovet var som tur bra men nu har man problem med överflödig vätska i kroppen som jag inte kan bli av . Och det gör såååå ont att inte kunna kissa :(.

    Istället för att skicka remiss bestämde hon sig att ringa till MVC och boka tid för konsultation med läkare imorgon 9.00 och DÅ ska vi eventuellt boka tid för igångsättning.. hon sa tidigast om en vecka men jag fick panik och sa att det finns ingen chans att jag kan gå så här i 2 veckor till !!

    Hon sa ?ge inte dig imorgon stå på dig ?! - men alltså?!?!? Vaddå ge inte dig ??? De har skickat mig fram och tillbaka med olika budskap och nu när det bokstavligen handlar om liv och död så ska jag behöva ?stå på mig ???

    Jag får se vad läkaren säger imorgon men jag lämnar inte sjukhuset föräns jag fått tid för igångsättning SENAST på onsdag !

    Barnmorskan säger att det enda de behöver göra är att ta hål på hinnorna så kommer bebisen då jag är omföderska och öppen 4-5 cm! Jag kommer inte ens behöva en dropp eller annan typ av medicinsk igångsättning!

    Puh , ledsen igen ville bara skriva av mig .... förhoppningsvis har vi bebis tills på onsdag ... jag ber till Gud för jag mår fruktansvärt dåligt och sömnbristen har verkligen satt sina spår nu :(

  • Bettan84

    Idag var jag hos läkaren ... hon kollade upp mig och sa - du är 2 cm öppen inte 4 .... hahaha jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta ... hur kan man missa sånt ? Återigen säger de olika saker ...

    Sen så säger hon att huvudet är inte rörligt men ruckbart och att hon skulle försöka göra hs... hon sa att det var lite svårt att nå tappen men hon gjorde ett försök och aj aj det gjorde ont ... fick en liten blödning och har haft mensvärk sen imorse ...vi får se om det hjälper ...

    Om inte bebis kommer de närmsta dagarna så har vi bokat igångsättning på fredag ... Det är blandade känslor ... hon bad om ursäkt att läkarna gav olika budskap och en oro som jag hade gärna velat slippa...

  • Bettan84

    Inatt gick vattnet och idag 14.00 föddes en underbar pojke 3700 gr 52 cm lång. Hemskt upplevelse då han fastnade med axlarna men nu mår alla bra <3

  • Bettan84
    jevana skrev 2020-05-27 21:16:08 följande:

    Grattis! Också min pojke fastnade, först med käken och sedan axlarna. Efter ett dygn fick han ont i käken och ville inte äta och grät i sömnen, men en dos värkmedicin gjorde susen. Säger också hemsk upplevelse, tack och lov att alla återhämtat sig fort <3


    Ja det var verkligen på liv eller död för båda oss ... Tir att ni också återhämtat er <3
  • Bettan84
    Liiiiivia skrev 2020-05-27 21:52:24 följande:

    Stort grattis!! Skönt att ni mår bra nu :)

    Min pojke kom igår genom planerat snitt. 3200g o 48cm lång. Känns så skönt att äntligen ha honom på utsidan!


    Stort mega grattis !! Skönt att mi också mår bra <3
  • Bettan84
    zey skrev 2020-05-27 22:31:41 följande:

    Grattis!!! Så skönt att han äntligen är här och att allt gick bra <3!


    Tack snälla <3
  • Bettan84
    HejsanJenny skrev 2020-06-06 16:31:33 följande:

    Jo! Vi har slutat med dropparna sedan några dagar tillbaka. Så många vänner och bekanta som vi har pratat med har sagt att dropparna kan vara boven. Känns trist att en produkt som de delar ut och verkligen propsar för och insisterar att man MÅSTE ta egentligen gör mer skada än vad de gör väl.

    Vi var inne på SÖS ett dygn i veckan. Min lilla flicka är fyra veckor nu men är fortfarande inte tillbaka på sin födelsevikt.


    Hoppas det blir bättre , det brukar göra det med tiden även om man känner sig helt hopplös....
  • Bettan84

    Nu har det gått mer än en vecka sedan vi fick vår lilla son . Upplevelsen var 10000 ggr värre än första

    Gången .

    Det positiva var det att det startade av sig självt men förlossningen var ren mardröm och det slutade med att sonen fastnade med ena axeln i blygdbenet och det handlade om liv eller död pga syrebrist.

    Vi fick vara på sjukhuset en hel vecka och jag fick kateter pga att jag inte kunde kissa själv :(.

    De tog ut den men jag fortfarande stora komplikationer och svårigheter för att kissa .

Svar på tråden BF MAJ 2020