• Bettan84

    BF MAJ 2020

    Våran kille sover jättebra på dagarna då han oftast ligger på mage / sida eller i vagnen under promenader . Däremot så har han en period på morgonen mellan 04-08 där han sover jätte oroligt . Han är 3 veckor gammal nu. Någon som har erfarenhet?

    Han tar nappen men just under dessa timmar så ligger han och rör på sig hela tiden men skriker inte ... jag kan inte sova alls under dessa timmar .

    Ett tips som har hjälpt mig att få honom att sova på dagarna (även nätterna )nu är en sån sidokudde som de kan ligga på sidan utan att tilta framåt - köp den! Den är så värd .

    Men som sagt några timmar tidigt på morgonen är han väldigt orolig och rör sig hela tiden :(

  • Bettan84
    Andreaaaa skrev 2020-06-15 06:25:32 följande:

    Min tjej är också orolig de morgontimmarna - jag tror att hon är rätt pruttig/bajsnödig då efter att ha legat stilla i sängen flera timmar. Brukar låta henne sitta lite och få ut lite gaser, byta några blöjor och sedan somnar hon om. Men samtidigt har ju små bebisar ingen sån dygnsrytm som vi har där de sover på natten och är vakna på dagen och det kan man ju inte påverka så lite tänker jag att man får gilla läget också :-S Det ger ju med sig när de blir lite äldre.

    Bra tips med kudden, ska kolla!!


    Nu när du säger det så stämmer det faktiskt rätt bra att han är pruttig/bajsnödig den tiden .. imorse lät jag han vara kvar i sängen och gjorde lite mag massage , lyfte upp benen mot magen och han bajsade på hehe ..

    Precis de har ingen dygnsrytm än när de är så små..

    Man får gilla läget , denna perioden går (tyvärr ) Så fort och vips är allt som bortblåst och det vill man ju inte direkt :(... de växer för fort !

    Här finns kudden men det finns också på apoteket hjärtat tror jag

    www.babyland.se/deltababy-sidokudde
  • Bettan84

    Man kan inget än att älska den FL , jag är så glad för att vi kan fortfarande följa våra resor här med bebisarna .

    Vilken bra tips om baby dropparna ! Ska köpa dessa genast .

    Våran pojke är väldigt gasig och sover så oroligt , speciellt de senaste nätterna , vrider å vänder sig och sen skriker han till blir knallröd i ansiktet och pruttar .

    En annan fråga till er - hur känner ni där nere ? Känner ni som allt vanligt igen eller har ni sveda eller ont när ni har stått mer eller gått mer ?

    Jag är 4 veckor pp och misstänker att jag fått framfall :(. Jag ska till barnmoskan för koll nu på fredag.

    Är det någon som haft det / känner någon som haft det?

    Jag hade tuff förlossning även denna gången .

    Ni som minns - jag gick på Aurora samtal och de övertalade mig att köra vaginalt eftersom det är andra barnet och det skulle gå lättare den här gången .

    Det som hände är att han fastnade med axeln i blygdbenet och läkare räddade honom på håret.

    Jag själv fick stanna på sjukhuset pga att jag inte kunde kissa själv , fick kateter som jag fick ta med mig hem i 3 dagar .

    De tog ut katetern och kollade inte om jag hade urin kvar i blåsan ... sen dess har jag haft problem med kissandet .

    Igår så kollade jag i spegeln och det ser ut som att jag har fått framfall av livmodern som de har missat och jag antar att det är därför jag inte kan tömma blåsan helt plus att jag kissar på mig när jag hostar / nyser :(. Jag skäms så mycket över det , det har tagit väldigt hårt på mitt psyke.

    Jag är väldigt tacksam att han klarade sig utan problem men jag hoppas att det här går att reparera ..

    Nu i efterhand så ångrar jag att de inte gjorde snitt ... den här graviditeten har varit hemsk mot slutet och nu kämpar jag varje dag att inte hamna i depression . Har en 6 åring hemma som kräver sitt , min man jobbar och jag tittar genom fönstret nu när det är så fint väder och gråter över att jag inte kan gå ut och ta en promenad för det skaver där nere och för att jag kan kissa på mig :( usch ledsen för alla negativa vibbar jag sprider ... men hos mig har verkligen varit allt annat än mysig graviditet / förlossning / eftervård ....

  • Bettan84

    Tack fina ni som svarat på mitt senaste inlägg .

    Jag var hos barnmoskan idag och hon sa att jag INTE hade fått framfall ... tårarna av glädje bara rann ...

    hon sa att det såg jättefint ut och det som kändes måste varit stygnen då de började lossna sa hon - så hon tog bort stygnen (aj aj det kändes ) och fick bedövnings salva.

    Angående kissandet så sa hon att det är vanligt att inte kunna hålla tätt eftersom det är bara vecka 4 pp och att jag skulle fortsätta med knipövningar .

    Den 20 augusti ska vi göra en till kontroll och kolla allt mer noggrant .

    Jag är så lättad <3

    Angående gasig bebis - min har också en sån känslig mage , han rör på sig så fort jag lägger ner honom och på dagarna sover han på mage - då kan han sova flera timmar i sträck- men att ligga på rygg - det gillar han verkligen inte och det är lite kämpigt på nätterna ...

  • Bettan84
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-06-26 16:08:48 följande:

    Vad roligt att läsa om hur det går för alla även efter graviditeterna :)

    Här har vi det faktiskt rätt bra, bebis sover minst 3 h på natten och små tupplurar på dagen. Jag hinner faktiskt med det mesta och han älskar att ligga i babysittern så att jag får avlastning.

    I början hade han också ont i magen och blwv helt röd men den hjälpte med semper magdroppar.

    Nu har vi en guldklimp på 5,4 kg och 57 cm :) 2 månader om 2 dagar :)

    Får man fråga hur gamla era små är och hur mycket de vuxit :)


    Vad skönt att han gillar ligga i babysitter, här har vi en som blir superledsen när han ligger i den men också i babyskyddet ?! Han gallskriker när vi lägger honom i den :/ undrar om han blir rädd eller tycker det är obekvämt.

    Liam blir nu 1 månad gammal och har gått upp nästan ett kilo så han väger 4,8 kg och är 55,5 lång :).
  • Bettan84
    Stenbocken93 skrev 2020-06-28 15:07:52 följande:

    Ska till bvc på tisdag för nästa mätning/vägning men när min son var exakt 1 mån vägde han 4035 g och 55 cm lång. Det som värmde mest var att vi konstaterade att han gått upp 1 kg på 17 dagar. Första veckan fungerade inte amningen alls (matade honom med kopp och sen Calma flaska), men när han väl fattade grejen med amning så ökade vikten rejält 

    Bettan84: har också känt mig orolig över statusen därnere men jag kämpar på med knipövningar. En milstolpe framöver kommer vara när jag kan knipa kisstrålen helt och hållet.


    Vad bra att han gått upp och skönt att amningen är igång .

    Jag testade att pumpa ut lite mjölk och introducerade varsamt nappflaska , jag vill verkligen kunna kombinera den här gången då jag kände mig väldigt låst förra gången men då tog inte dottern varken napp eller nappflaska på 8 månader . Han tog flaskan idag !!! Var överlycklig! Tänker mest på att min man ska kunna ge han mat om jag är borta 1-2 timmar till exempel och fixar hår eller kunna få lite avlastning.

    Ja precis , det är bara att knipa !

    När har du kontroll ?
  • Bettan84
    SweetCA skrev 2020-06-29 17:50:40 följande:

    Betingelse in training :)


    Så söt !

    Klockrent ! Vi tränar också på det, det är lättare på nätterna faktiskt nu sover han sämre under dagarna här :/ det går upp och ner .

    Igår hade han många vakna stunder under dagen och sov inte så mycket då . Sen var han övertrött och inte kunde somna för att äntligen somna sen vid 18,00 då sov han tills 00.30 ... snacka om att vara hungrig sen .
  • Bettan84

    Hur ofta ammar ni under dagen ? Hinner ni göra något annat ? :D

    Jag ammar varannan timme men han är lite sover oroligt och vill amma oftare 09-14 .. jag hinner knappt göra något under dagen

  • Bettan84

    Hej alla fina mammor ..

    Hur gör ni med amningen när ni är ute ? Ammar ni fritt eller täcker ni bebisarna ? :)

  • Bettan84
    Andreaaaa skrev 2020-07-12 21:15:36 följande:

    Jag ammar fritt. Särkilt nu på sommaren och utomhus känner jag mig bekväm med att visa lite tutte. Folk är väldigt duktiga på att inte glo, tycker jag Om vi var i en mer formell miljö typ bank eller inne på en restaurang så skulle jag nog försöka skyla själva bröstet lite mer med en jacka eller något, eller dra mig undan lite. Men på parkbänkar, strand, i stillastående bil, hemma hos kompisar etc kör jag bara


    Har exakt samma inställning. Jag försökte amma med en liten filt över men jag tyckte så synd om honom då det blev sååå varmt och stackaren var så hungrig och det slutade med att han fick värmeutslag så jag skiter i nu . Det känns så befriande helt plötsligt - och naturligt :)
Svar på tråden BF MAJ 2020