Inlägg från: Söderlund |Visa alla inlägg
  • Söderlund

    BF MAJ 2020

    Mischa123 skrev 2020-03-24 10:59:13 följande:

    Får ibland en svag "mensvärk" långt ner i magen, inget som gör speciellt ont men som jag ändå reagerar på. En kväll var det ganska starkt men gick över när jag la mig :) är det det som kallas förvärkar eller beror det på att bebis lever rövare i magen dygnet runt? Är i v.35 :)


    Jag har också fått det ett par gånger den senaste veckan, går in i vecka 35 på fredag och det jag lyckats läsa mig till borde det vara förvärkar ????
  • Söderlund
    zey skrev 2020-04-08 10:35:13 följande:

    Idag gick jag till min chef och sa att jag inte vågar arbeta längre (lärare, finns både elever och vårdnadshavare med symptom/bekräftade där jag jobbar) och hon förstod mig till 100%!

    Skulle egentligen jobbat till 6 maj men har istället min sista arbetsdag nästa vecka på tisdag. Känns SÅ skönt! Efter det går hela familjen i karantän tills bebisen kommer (mannen jobbar hemifrån och Inge mer förskola för storebror).

    Kanske lite överdrivet tycker vissa (väldigt blandat mellan mina kompisar), men det känns helt rätt beslut för oss. Vill inte vara sjuk eller riskera något. Sen är det mina 70+ svärföräldrar i riskzonen som ska ta vår son i maj när bebisen kommer, vilket gör att vi går all in i karantänen för att de ska kunna ta lillkillen..


    Du är inte ensam! Jag är hemma med graviditetspenning och vågar inte gå på gymmet/simhallen längre. Träffar knappt folk och när jag gör det inte i stora grupper. Min man kommer börja jobba hemifrån från och med nästa vecka. Vi är SÅ rädda för att han skulle bli portad från förlossningen! Kan tyckas överdrivet men vadå, situationen är ju som den är. Så vi kommer kämpa på och isolera oss tills bebis är ute.
  • Söderlund

    Hörrni, är det fler som har besvär med svullna och varma fötter!? Haha. Jag har använt stödstrumpor ett tag och det känns mycket bättre, men nu svullnar fötterna ändå och blir sååå varma, särskilt på kvällen.. känns även som dom kliar på grund av det. Sjukt störande! Upplever inte att jag svullnar någon annanstans ännu och mår bra i övrigt, ingen huvudvärk eller så, så är inte så orolig för havandeskapsförgiftning. Tänkte bara om fler upplever något liknande.

    Läste något om att den ökade blodvolymen jag ge svullna fötter också. Vi målade en vägg i köket igår och då tog jag av mig barfota för att inte få kladd på sockarna, mina fötter såg helt galna ut efter den lilla stunden bara, haha!

  • Söderlund
    Daphodil skrev 2020-04-14 17:52:33 följande:

    Någon mer som gått på ledighet och redan är uttråkad? Jag är 38+1 idag, och vetskapen att det potentiellt skulle kunna vara 4 veckor kvar känns sådär


    Har du hört om dom nya rekommendationerna gällande igångsättning? Om du önskar, vilket också är enligt rekommendation och det är möjligt utifrån resurser där du bor, ska man erbjudas tid en vecka tidigare, alltså från 41+0. Det håller mig lite motiverad att det inte är en vecka till i alla fall, haha!
  • Söderlund

    Är bara så oerhört glad och tacksam idag. Kom precis hem från barnmorskan. Fina hjärtljud på 140. SF-mått på 34 och idag är jag i 36+5. Hade bra blodtryck och har inte haft några andra symtom som huvudvärk eller synbortfall eller något, så hon lugnande mig med mina svullna fingrar och fötter att det bara är vätska och helt normalt. Nu känns det verkligen att det är nedräkning på riktigt! Snart har vi alla våra små hos oss!

  • Söderlund
    ankan6 skrev 2020-04-16 08:44:52 följande:

    Hallå är det någon annan som har svårt att förstå att det liksom är dags snart? Detta är ju mitt första barn och om nu snittet blir av så vet jag att han är ute om 2,5v. Så torsdag om 3 veckor är vi antagligen hemma hela familjen och har en helt ny vardag. Hur sjukt är inte det haha, helt omöjligt att föreställa sig


    Nej alltså förstår det gör jag ju inte alls, men åh andra sidan är jag så less nu på att vara gravid och otymplig och SÅ peppad det nya livet vi har väntat på så länge! Jag vet inte hur mycket jag har berättat just i den här tråden men vi kämpade i 2 år för den här lille och tillslut blev det IVF för oss. Dom säger att vi är oförklarligt barnlösa, samtidigt strulade min ägglossning med för låga progesteronvärden efter ägglossningen. Så för oss har det verkligen varit en lååång känslosam process att ta oss hit. Jag blev typ helt deppig tänkte att det är ju inte meningen att vi ska få barn, min kropp kan ju inte naturligt osv... Men nu jäklar, jag ser verkligen fram emot att få känna att den kunde ju! Det kommer nog först efter bebis är ur och vi är ute på andra sidan.
  • Söderlund
    ankan6 skrev 2020-04-16 09:31:37 följande:

    Åh jag förstår verkligen att det känns extra mycket när ni kämpat så! Hur långt har du kvar nu? Vi har absolut inte haft sådana svårigheter, men hade ett missfall i maj förra året så det här med att vara trött på att vara gravid kan jag verkligen skriva under på eftersom det känns rent fysiskt som att jag i princip varit gravid i ett år i sträck.

    Men som sagt, nu är det inte långt kvar och jag känner mig extra taggad när det dessutom börjar bli riktig vår och jag föreställer mig (säkerligen helt orimliga ) mysiga sommardagar med bebis!


    3 veckor kvar idag enligt bf :) Vi hade också ett missfall i mars förra året, precis i pausen innan vi började med IVF blev vi spontant gravida, hann få se ett tickande hjärta på ultraljud med sen tog det slut fyra dagar senare.

    Ja men så tänker jag med! Jag föreställer mig långa vagnspromenader redan, får se hur snabbt kroppen återhämtar sig bara för just nu är det promenader på 20 minuter jag kan ta sen får jag för ont i bäckenet, haha. Men jag tror vi alla har en härlig tid framför oss!
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-04-17 13:27:34 följande:

    Någon mer som har ont där nere när bebis bökar och rör på sig ? Ajaj det känns som att man har en pinne som ilar .

    Jag kände inte så sist med min dotter men hon kom aldrig riktigt långt ner med huvudet .

    Är i vecka 36 - han kanske fixerar sig ?

    Jag kan knappt gå så när har rör på sig .


    Jaddå! För mig känns det nästan som en kniv som rispar till, eller närmast som en elektrisk stöt. Fick förklarat att det är barnet som kommer åt någon nerv i bäckenbotten när det händer. Inte skönt alls!
  • Söderlund
    Mischa123 skrev 2020-04-20 14:38:35 följande:

    Har haft ganska kraftiga mensvärkssmärtor idag men dom sitter långt ner nästan under magen och strålar ner mot ljumskarna, har dock inga sammandragningar utan bara värk. Övre delen av magen kan jag känna svagsvag värk, nästan som illamående fast utan att må illa haha :) Kan det vara tecken på att förlossningen är på G eller är det vanligt att ha så? V.38 idag :)


    Åh vad spännande! Jag har lite liknande men inte så kraftigt, men precis som du nästan under magen och i ljumskarna. Har inte heller sammandragningar när jag känner just det, men typ hela tiden annars när jag rör på mig blir magen hård som en boll, men det gör inte ont. Så min gissning är någon typ av förvärkar, men det är så spännande!! 37+3 här.
Svar på tråden BF MAJ 2020