Inlägg från: Söderlund |Visa alla inlägg
  • Söderlund

    BF MAJ 2020

    Blir också imponerad av er som lyckats få rutiner!

    Hos oss finns väl ett slags mönster i alla fall och det är han orkar vara vaken 1,5 max 2 h, sen börjar han gäspa och bli lite stirrig och tom i blicken. Då börjar projekt sövning som tar alltifrån 10-30 min på dagtid, han somnar snabbast bärandes på axeln men vi försöker med vagnen att köra över en tröskel också eftersom man får så ont i kroppen. Han är snart 15 veckor och förra måndagen vägde han 7130 gr. Dagtid sover han sällan/i princip aldrig mer än 40 min åt gången.

    Vaken tid på dagen är han ofta go och glad! Vi busar, gymmar, leker med små leksaker, pratar. Igår vände han sig från rygg till mage flera gånger. På kvällen är det dock mer gnälligt och lite oroligt och sövning tar allt mellan 2-3 h. Ca 1 h att få honom att somna följt av 5-6 uppvak innan han kommer till ro. Nu senaste två dagarna har vi försökt "lura" honom och sövt honom nere som vanligt, sedan lagt honom uppe i sovrummet när han somnat. Men när han vaknar igen har det varit samma visa ändå och det tar lång tid...

    Fram till för en vecka sedan har han sovit ganska bra när han väl kommit till ro, 4-5 h första sovningen och sedan 2-3 h åt gången efter det. Men nu har det plötsligt ändrats och det är varannan/var tredje timma hela natten, så nån tillväxtperiod eller nåt. Dessutom har han vaknat 04:30 4 nätter i rad nu och behöver bajsa... Jag helammar. Oftast börjar vi dagen mellan 8-9:30 nån gång.

  • Söderlund

    Min 3,5 månaders kille krånglar alltid vid sövning. Dagtid går det hyffsat, 10-30 min med gnäll och missnöje och ibland gråt. Kvällstid 2-3 timmar gnäll och gråt och kämpar emot innan han kommer till ro.

  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2020-08-26 22:15:12 följande:

    Hur söver ni på dagtid? Vi kämpar fortfarande på med sjalen så jag skulle behöva lite alternativ...


    Bärandes i famnen/på axeln, ibland i vagnen men oftast famnen...
  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2020-08-27 13:35:20 följande:

    Och sedan lägger ni ner i sängen? Hur långa sovstunder på dagen?


    Dagtid lägger jag honom i vagnen. Han sover sällan längre än 40 minuter, så det blir ett par gånger per dag eftersom han blir trött efter 1,5 h typ..
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-09-08 22:26:21 följande:

    Han är inne i en gnäll period så jag tar tillbaka det jag skrev innan Haha det vänder så fort ... det låter lite roligt som att han bråkar med någon hehe.

    Det var lite jobbigt att få honom att somna på dagarna pch då sov han 30 min /tillfälle . Det var väldigt jobbigt då man knappt kunde sova själv men nu sover han igen 1-2 timmar /gång . Han har lite svårt att komma till ro på kvällen när jag ska natta honom .

    Och en annan tråkig sak - jag brukade pumpa ut mjölk och pappa kunde ge i flaska men nu vägrar han flaska jag vet inte vad jag ska göra :(


    Min kille blev 4 månader igår. Han ammar oftare och sover sämre och vi är sååå trötta här hemma. Dagtid går han lätt att söva, sover 30-40 minuter/gång, men kvällstid tar det timmar. Inatt var han vaken 3 h efter en amning, ingenting hjälpte, han somnade i famnen men så fort vi la ner honom började han fäkta och sparka. Det enda som funkar är att han ligger nära mig men då kan inte jag sova...

    Han vägrar också flaska sen en månad vilket jag tycker är skitjobbigt att han är så beroende av mig och pattarna. Jag längtar tills vi kan börja med mat...
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-09-25 19:52:24 följande:

    ...och idag kom mensen tillbaka ... har så ont i svanken så jag vet inte vart jag ska ta vägen . Så här illa var det inte innan förlossningen


    Vad jobbigt! Själv fick jag tillbaka mensen redan 8 veckor efter förlossningen. Men för mig har det peppar, peppar blivit tvärtom, hade alltid fruktansvärt ont innan, nu märker jag inte ens att jag ska få mens vilket känns helkonstigt..
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-09-28 18:37:32 följande:

    Hur mår ni alla ?

    Vi har haft en tuff period nu med minisömn på dagarna , han sover Max 30 min / gången hemma men går vi ut med vagnen kan han lätt sova i 2 timmar.

    Jag är helt slut då han inte sover så bra på nätterna heller. Han vaknar varje/varannan timme ... är heeeelt slut Han blev 4 månader igår .


    Vi har haft det sådär i ungefär en månad, började strax innan gav blev 4 månader... Plötsligt skulle han äta oftare både på dagen och natten, nattetid varannan timma och väldigt ledsen och svår att söva. Vi höll på att knäcka oss totalt men har både börjat ge lite gröt på kvällen och försökt få honom att vara vaken längre mellan sovstunderna på dagen nu i en vecka, och peppar peppar det har gett resultat, nu är han tillbaka till två-tre amningar per natt och somnar typ direkt på dagen eftersom han är så trött såklart när man hör honom vaken..
  • Söderlund
    Daphodil skrev 2020-10-05 18:06:00 följande:

    Blir tokig. Storasyster sov alltid 2h i stöten dagtid, och det gjorde lille pojk också i början. Men senaste veckorna är det 30 min per gång. Jag hinner ingenting! Någon som känner igen sig och har en lösning?


    Min pojke sover fortfarande 40-45 minuter/gång. Men mitt tips är ändå är ändå försöka hålla honom vaken längre mellan sovstunderna. Det har gjort att vår pojke faktiskt vill sova längre, men än så länge väcker vi honom efter 45 minuter eftersom vi vill att han ska sova bättre på natten, och det har hjälpt oss.
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-10-06 05:40:19 följande:

    Hur länge sover han på dagen totalt ? Min sover Max 3 timmar och ändå är han vaken på nätterna eller så vaknar han 2-3 ggr under natten men är klarvaken vid 5.

    Imorse vaknade han 4 och vägra somna om . Jag blir tokig är sååååå trött .


    Han får sova 4 tillfällen, och det brukar variera från 30 men oftast 40-45 min/gång, så ungefär 3,5 h/dag sammanlagt. Det har som sagt blivit mycket bättre och har varit 2 uppvak för amning senaste tiden men inatt var det 5, haha... Det låter dock som att han behöver bajsa men det kommer inget, så ska ge honom lite extra katrinplommon idag.
  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2020-10-11 09:15:35 följande:

    Nu har jag en fundering igen

    Hur pruttiga är era bebisar på natten?

    Här har vi en som kan lägga av riktiga mansfisar, inatt var en sådan natt när hon låg och bökade och stökade och lade av minst 10+ jättepruttar. Även på dagen kan hon vara gasig men det är värst på nätterna.

    Vi helammar fortfarande och jag kan inte riktigt släppa misstanken om någon födoämneskänslighet så länge som magen är såhär stökig. Men jag minns inte hur sonen var så jag har inget att jämföra med - håller era bebbar på såhär??


    Det är precis samma för min kille. Ett tag vaknade han och behövde bajsa rejält på natten. Nu var det ett tag sen han bajsade men han vaknar alltid nån gång och behöver prutta rejält.

    Det har blivit lite mer nu än vi började med gröt på kvällen så vi försöker ge honom lite mer katrinplommon få se om det får fart på magen och ger mindre gas..
Svar på tråden BF MAJ 2020