Inlägg från: Blivande3barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Blivande3barnsmamma

    BF MAJ 2020

    Saga92 skrev 2020-05-15 03:28:09 följande:

    Nu är han äntligen här. 54cm och 4090g. Vi hade ju egentligen planerad igångsättning 14/5 men det drog igång natten till gårdagen med värkar. Åkte in 4:30 och han föddes 9:22. Det blev lite dramatik i slutet då han var stressad i magen. Han hade bajsat i vattnet och hjärtljuden sjönk vid varje värk. Fick snabba på under krystfasen och han kom ut ganska snabbt, troligtsvis för att jag är omföderska. Barnläkaren fick titta på honom en snabbis när han kom ut men konstaterade ganska snabbt att allt var som det skulle. Nu vilar vi ut på BB. Längtar efter att få komma hem och visa honom för storasyster som är lite drygt 2 år gammal.


    Stort grattis och vad skönt att allt gick bra till slut <3

    Njut nu :)
  • Blivande3barnsmamma
    zebra skrev 2020-05-15 12:01:55 följande:

    Igår kväll kom vår prinsessa på bf-1. Hade superlång latensfas men fick åka in tidigt då vattnet gick och barnets huvud var rörligt vilket är en dålig kombo med risk för att navelsträngen kläms. Den aktiva fasen till födelse tog 6 timmar, latensfasen nästan tre dagar.

    Grattis alla som fått sina bebisar :)


    Stort grattis <3
  • Blivande3barnsmamma
    Lillfina skrev 2020-05-15 22:15:05 följande:

    Den 12/5 på BF +9 kom äntligen vår lilla tös med raketfart. 2 1/2 tim på förlossningen hann vi vara. Man hann knappt reagera att man hade barn på så kort tid. Men väldigt skönt att de gick fort.


    Stort grattis och vad skönt att allt gick bra <3

    Hon ville se världen snabbt :)

    Njut nu
  • Blivande3barnsmamma
    Stenbocken93 skrev 2020-05-19 06:52:11 följande:

    15 maj, på bf, föddes vår son 09.19 på NÄL. 49 cm lång och 3156 g tung. Mycket proffsig personal som alltid bemötte mig seriöst om jag var orolig under förloppet. Vid 6 cm öppenhet började det gå för långsamt och det blev värkstimulerande dropp och epidural.

    Det som jag tyckte var riktigt jobbigt var att inte få träffa min man under de nästkommande 48h på bb. Total sömnbrist och oro att man inte duger till för att barnet inte ville suga ordentligt satte sina spår. Hade jag haft min man där hade det varit ett otroligt stöd i kontakten med bm på plats. Kände mig som ett totalt vrak vid hemgång. Jag önskade hemgång pronto men vi fick stanna kvar en natt till då barnet bajsat i fv och ingen tid för vattenavgång kunnat fastställas.

    Fortsatt lycka till till er som ännu väntar.


    Stort grattis <3
  • Blivande3barnsmamma
    Andreaaaa skrev 2020-05-22 06:33:52 följande:

    Värkar, svaga men regelbundna, började natten till igår men avtog mot morgonen. Efter långpromenad under torsdagen satte de igång igen och ökade i styrka. Åkte in till BB kl 21 och då avtog förstås värkarna igen, nästan 15 min mellanrum och rätt svaga. MEN, jag var nästan 5cm öppen! Kl 02.35 kom vår dotter! Jag skrek bitvis så att jag skäms efteråt, haha, men allt gick mkt bra. 2365g, 51cm.


    Stort grattis till lilltjejen :) Vad skönt att allt gick bra :)

    Njut <3
  • Blivande3barnsmamma
    Bettan84 skrev 2020-05-27 20:28:09 följande:

    Inatt gick vattnet och idag 14.00 föddes en underbar pojke 3700 gr 52 cm lång. Hemskt upplevelse då han fastnade med axlarna men nu mår alla bra <3


    Stort grattis <3
  • Blivande3barnsmamma
    Liiiiivia skrev 2020-05-27 21:52:24 följande:

    Stort grattis!! Skönt att ni mår bra nu :)

    Min pojke kom igår genom planerat snitt. 3200g o 48cm lång. Känns så skönt att äntligen ha honom på utsidan!


    Stort grattis <3
  • Blivande3barnsmamma
    zey skrev 2020-05-27 22:33:17 följande:

    Men grattis till lillkillen!

    Här blev det en tjej som kom igår med planerat snitt, 3660g och 50 cm lång! Min man fick vara kvar en natt och imorse åkte vi hem på tidig hemgång!


    Stort grattis till er <3
  • Blivande3barnsmamma
    Andreaaaa skrev 2020-05-28 12:00:35 följande:

    Jag gjorde inte det med sonen men det var mest för att det erbjöds bara här i Sthlm då, inte i hela landet, kändes mer som ett nice to have än ett need to have. Sonen hade jättemycket problem med magen och jag hade hört att vaccinet kunde ställa till det lite för magen (i några dagar) och det kändes lite onödigt. Får se hur vi gör denna gång, beror på hur lilltjejens mage är tror jag.


    Ja min son är ju jättegasig nu, så jag vet inte. När mina andra barn var små så erbjöds inte detta vaccin
  • Blivande3barnsmamma
    Lilla Lunis skrev 2020-05-29 18:34:22 följande:

    Heh. Har alla i gruppen fått sina bäbisar nu? Nån som vet hur vanligt det är med rota virus? Vet inte hur jag ska göra med vaccination....


    Är i samma sits som dig, då mina två barn inte fått det tidigare är jag tveksam
  • Blivande3barnsmamma

    Vad roligt att läsa om hur det går för alla även efter graviditeterna :)

    Här har vi det faktiskt rätt bra, bebis sover minst 3 h på natten och små tupplurar på dagen. Jag hinner faktiskt med det mesta och han älskar att ligga i babysittern så att jag får avlastning.

    I början hade han också ont i magen och blwv helt röd men den hjälpte med semper magdroppar.

    Nu har vi en guldklimp på 5,4 kg och 57 cm :) 2 månader om 2 dagar :)

    Får man fråga hur gamla era små är och hur mycket de vuxit :)

  • Blivande3barnsmamma
    Saga92 skrev 2020-06-27 00:25:38 följande:

    Hej alla, känner mig ledsen och besviken över en sak och skulle vilja ventilera lite.

    På min arbetsplats har flera av mina kollegor fått barn det senaste året. Varje gång har det samlats ihop till presenter som någon sedan har överlämnat personligen. Jag har inte blivit uppmärksammad än och det är snart 2 månader sedan jag fick barn. Mina föräldralediga kollegor blev uppvaktade ganska tidigt och jag inser att de sannolikt glömt bort mig. Jag känner mig löjlig och patetisk som lagt tid och energi åt att grubbla på detta och jag vet inte hur jag ska göra för att glömma det och gå vidare. Just nu ser jag liksom inte fram emot att komma tillbaka till jobbet. Det känns som jag alltid kommer bli ledsen när någon ny kollega får barn och ?självklart ska bli uppvaktad?. Jag bryr mig liksom inte om presenten i sig, det är ju tanken som räknas. Jag hade mer sett fram emot att få träffa någon kollega också för att få känna att jag fortfarande var en i gänget. Jag minns tidigare under året när vi samlade in pengar till mina kollegors presenter och jag tänkte ?nästa gång är det min tur? och så blev det inte det.


    Hände exakt samma sak med mig. Fick bara en liten present av mina kollegor i arbetslaget, medan min kollega fick presenter som hela förskolan samlat pengar till.

    Men jag tänker inte så mycket på det, hellre få något av någon som tycker om en än att få något som man blivit tvungen till att samla pengar till.
  • Blivande3barnsmamma

    Hej tjejer!

    Måste bara få fråga er:

    Har någon av er fått tillbaka mensen än?

    Jag har satt i pstav och innan jag satte in den hade jag inte heller någon mens. Pstaven sattes in när sonen var 8 veckor.

    Någon mer i liknande situation?

  • Blivande3barnsmamma

    Tack för era svar :) <3

    Ja jag har ju helammat alla mina barn och efter första barnet blev jag gravid efter 4 mån. Jag fick tillbaka mensen rätt snabbt efter båda graviditerna, därför blev jag orolig att den inte kom denna gången.

  • Blivande3barnsmamma
    Andreaaaa skrev 2020-07-26 22:02:13 följande:

    Hej favorittråden!

    Jag har ett par frågor:

    1) När lägger ni era små för natten?

    2) Hur gör ni? Lägger ni er samtidigt?

    3) Hur gammal är bebis, och har sömnmönstret/rutinen förändrats nyligen eller har ni *alltid* gjort likadant?


    1) ca kl 20-22 brukar han vilja sova och sover han vid 20.00 så vaknar han kl 02.30 och sover han senare så brukar han vakna mellan 04.00-05.30.

    2) Beror lite på ibland är jag vaken till 00.00 men det händer att jag sover tidigare också.

    3) Han är 3 mån imorgon och han har alltid varit lätt med sömnen, *peppar, peppar ta i trä* :)
  • Blivande3barnsmamma
    HejsanJenny skrev 2020-07-27 14:56:22 följande:

    Min tjej försöker verkligen! Senaste veckan har hon vägrat ligga stilla på rygg. Hon vippar och gungar fram och tillbaka tills hon hamnar på sidan (blir nio av tio gånger åt vänster) och sen försöker hon komma vidare. Låter henne kämpa och försöka så länge hon är glad och vid gott mod, men slutar mest med att hon blir arg och frustrerade och börjar pipa när hon inte kommer mycket längre.


    Såå bra, min son försöker inte ens när han ligger på rygg och på mage så börjar han bara gråta.
Svar på tråden BF MAJ 2020