• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Phwww vi har första förkylningen och kämpar med att få i honom mat. Just nu när som helst på dygnet.

    Men vi har också börjat med att pusha så det blir mindre mat på natten och det har gått bra hittills! Däremot önskar jag att han kunde äta större portioner. Det är svårt att få i honom mer än 170ml

    Han har en del att ta av på 9.5kg och 71.5 cm så är inte orolig (6 månader i början av maj)

  • SweetCA
    Stenbocken93 skrev 2020-12-17 12:51:34 följande:

    Visst ska man klaga! Jobbigt med maten. Hoppas hon får ordning på det snart. 

    Jag längtar tills jag går tillbaka till jobbet. Halva FL har ju gått åt till att försöka förstå varför han inte vill sova hyfsat rutinerat dagtid. Jag tror att det har funkat 2 av veckans 7 dagar och resten har det varit skit. Har provat fler sovstunder, färre, olika lång vakenhetstid etc. Snart får det bli mannens problem istället. Det hjälper ju inte när 1177 anger att 15-16 timmar är hyfsat normalt för en 3-12 mån att sova. Pojken sover 13-14h totalt på hela dygnet om jag anstränger mig och går ut på långa promenader.  Detta har han gjort sen han var 4 mån.  Är det normalt att vissa har mindre sömnbehov?

    Jag har haft två stora utbrott denna veckan där mannen fått ta fullt ansvar för sonen tills läggning. Sist åkte jag bort och slängde skräp i två omgångar på tippen. Behövde verkligen avreagera mig med att göra något nyttigt för hushållet. Tråkigt bara att jag blir så otrevlig mot mannen. 

    Vilja: Som du var mensen tillbaka vid 4 mån. Den är väl typ normal, 31 dagar lång, men jag kan inte ha menskopp vilket jag tyckte om innan. Bäckenbotten är väl inte van så efter 8h timmars användning känns det som att någon boxat mig i underlivet. Så ömt. Jag besökte sjukgymnast förra veckan eftersom jag inte tror att jag kan knipa rätt. Det står ju i alla foldrar man får att man ska knipa bakifrån och fram, det kan inte jag, ändtarmen är inte kontaktbar! Då sa hon som undersökte mig att skita i ändtarmen (inte bokstavligt men ni fattar). Gör det lyft som passar dig och kör på det. Nu är jag 1000 gånger mer motiverad att knipa och få ordning på bäckenbotten. 


    Angående sömnen så är det väldigt beroende på bebis min kille sover 13,5h per dag nu och det är 3 st 30-45 minuter på dagen. Pratat med bvc och det är normalt,så länge bebis är glad och nöjd typ. Har också drivit mig själv galen med att försöka få till det. Orkar inte längre bort än.

    Har också försökt med promenader till den nivån att jag fick trasiga fötter.

    Så... Nu går vi efter minsta motstånd och han sover i spjälsängen (det tar 30 minuter varje läggning men stressar inte över det även om han gråter lite. Trösta och ner igen) jag är betydligt gladare och mindre stressad. Det blir som det blir helt enkelt.

    Han äter två gånger på natten (istället för att bråka med honom och sova dåligt båda som jag gjorde för att han inte ska behöva mat på natten) så får han mat och vi somnar om.

    Fattar det där med att avreagera sig, jätte bra att mannen får ta nattandet... Oavsett! Sen behöver man komma iväg och rensa hjärnan och då är ju toppen toppen. Love it hehe

    Jag var tillbaka till normalen efter 3 veckor men hade en lätt graviditet och gick knappt upp 10kg och en snabb födesl utan att spricka.

    Vill bara slå ett slag för knip träning (bara kniiip hur man än gör det, krångla inte till det) hehe sexlivet blir grymt om man gör det. Som bonus då förstås hehe
  • SweetCA

    Vi är precis över sömn problemen, 8 månader den 5/1 men den kanske kommer tillbaka. Han ville ha mat varannan timme och ligga sked för att sova relativt lungt. Men nu har vi haft ett par nätter med bara en måltid och betydligt lugnare.

    75,5 och 10.4 kg på 8 månaders kollen hehe börjar bli jobbigt att bära... Men kryper sen mer än en månad tillbaka och jäklar vad det går så han får ta sig fram för egen maskin så mycket det går.

    Börjat med gröt och rysk yoghurt plus en macka med leverpastej två gånger om dagen och en session med plockmat med så mycket kladd han vill.

    Ammar inte men välling är det som gäller i flaskan så mycket bättre i magen sen vi gick över till det från ersättning!

  • SweetCA
    viljaa skrev 2021-01-14 10:50:16 följande:

    Dagtid delar vi när båda är hemma, kör inget varannan gång-system utan vi tror att det nog blir jämnt ändå till slut. Morgnar tar i regel pappan. Jag tar alla läggningar/kvällar/nätter, då får vi alla sova mest!


    Okay ja det låter som ni har ett fungerande system. Så Himla skönt!

    Jag tar alla nätter, mornar och har huvudansvaret hela tiden. Får be om hjälp när jag behöver det. Han sköter hunden... Nåja när jag går upp så matar jag hunden med. Sen blir det inga promenader för hunden verkar det som. Jag skötte den innan...

    Börjar tröttna på det och har sagt till några gånger. Det hjälper en stund men tänkte få till en rutin istället för det här men det blir väl 50% var på helgen antar jag.

    Jag sover bättre på natten med lillen men kan inte sova på morgonen så får aldrig sova ut.
  • SweetCA
    Maymom skrev 2021-01-14 22:54:28 följande:

    Sen tycker jag att han kan ju faktiskt planera vad vi ska äta, ta disken eller städa, de grejerna underlättar ju också, det handlar ju inte bara om att dela på babyrelaterade sysslor. Och han skulle ju faktiskt kunna klippa naglarna nån gång på barnet också... det har han inte gjort en enda gång...


    Verkar vara något manligt detta... Om man får vara lite generalierande, har pratat med en del kompisar som upplevt samma sak.
  • SweetCA
    Maymom skrev 2021-01-15 08:55:50 följande:

    Ja just projektledandet hamnar ju oftast på kvinnan..

    Jag tror att nagelklippningen är en bra grej att ta som exempel om ens sambo tycker att båda gör lika mycket med barnen men man själv inte håller med, den och vissa andra saker märks ju inte att man gjort förrän man slutar göra dem...


    Ja det märks direkt... Går inte här för det är bara jag som gör hehe
  • SweetCA
    Liiiiivia skrev 2021-01-17 10:59:23 följande:

    Nagelklippningen var väldigt smart att ta upp!

    Vi har det väl ganska jämt uppdelat kring sonen när vi är lediga båda två, minus nätterna. men jag måste be tusen gånger om att få vara helt själv, alltså att sambon tar sonen och gör något utanför hemmet. Han är 7,5 månad nu och sambon har bara varit iväg tre gånger själv med honom och då ca 4 timmar. Man hinner knappt andas ut innan dom är hemma igen. Tanken är att detta ska vara en stående grej en gång i veckan för att är jag ska vila eftersom jag är den som tar nätterna (Sonen har alltid varit kinkig och bara jag duger då. Han vaknar väl ungefär 6-10ggr per natt av olika anledningar...) men icke. Kan säga att jag är rätt trött nu efter 7,5 månad med dålig sömn, ändå fixar man vardagen :)


    Skönt att höra att man inte är ensam < 3 om detta fenomen.
  • SweetCA
    Andreaaaa skrev 2021-01-17 21:34:59 följande:

    Jag har också haft lite bryt kring detta. Jag vaknar tidigare med dottern och har extremt många uppvak under natten så när min man kommer upp med sonen (de sover ihop nu) vid 8-tiden på helgerna så har jag lämnat över bebis och gått och lagt mig i typ 2h till för att försöka sova ikapp...Min man har sagt sig tycka det är en bra idé men det är inte som att han kommer upp och tar dottern direkt, jag måste liksom fråga varje gång, och då får jag dåligt samvete för jag känner mig som en latmask.

    Egentid får jag varje helg när mannen går ut med barnen och jag städar lägenheten i 2-3h... ska man skratta eller gråta..?

    Men min man tar typ huvudansvaret för matlagning, sonen, och går och bollar runt med bebis mest hela dagarna när han är ledig, så jag kan inte klaga egentligen - även om han har dålig koll på hennes mat- och sömntider etc (det kommer lösa sig under hans FL tänker jag). Det är mest just sömn och egentid som jag saknar rejält just nu...

    Någon som börjat jobba eller ska snart? Jag drar igång på 50% i mitten av februari! Känns rätt ok ändå


    Ja sömn och egentid vore härligt. Satte ner foten igen... Och krävde att vi gör ett schema för det har ju inte funkat innan för oss i alla fall. Så nu får jag en natt. Sen blir det nog till att fortsätta fråga om resten.. För det blir inte av annars. Ska bli skönt när han är pappa ledig så det kanske blir en aha...

    Kommer inte börja jobba på ett tag
  • SweetCA

    Angående klängapor <3 min blev lite mer nöjd om han fick se sitta i stolen i köket och titta på.

    Gurkstav att tugga på i värsta fall!

  • SweetCA
    Maymom skrev 2021-01-27 21:32:38 följande:

    Ja är mat han kan plocka med inblandat funkar det bra här med, blodpudding är en favorit att kladdäta. :)

    Annars funkar det ofta bra att dra ut en låda i skafferiet så står han mot den och rotar runt bland ris och pasta. :)


    Haha ja här med! Lådor i köket är bäst
  • SweetCA
    Maymom skrev 2021-02-09 11:22:29 följande:

    Vi har samma här med feber och matvägran och bara sova på mig...

    Fick tips av en kompis om en kräm från apoteket, hon mindes dock inte namnet, den kunde man ha i kylen så den är lite sval och sen ta på en tandborste som de kan bita lite på för att hjälpa kliandet och bedöva lite.

    Göra egen isglass tipsade hon också om, med lite mjölk och nån frukt så kan de suga på den. Min grabb älskar mango/banan/kokospuré så funderar på att frysa det.

    Och frysta frukter i sån ?matnapp? som de kan suga på. Jag har inte hunnit testa själv ännu. För oss blev det Alvedon och bröstmjölk som funkade i helgen...


    Krämen heter multi - mam babydent men jag tycker inte den gör någon skillnad.
Svar på tråden BF MAJ 2020