• ankan6

    BF MAJ 2020

    BubblanBm skrev 2019-10-20 00:05:46 följande:

    Hej! Jag är en barnmorska med en idé och "lägger mig nu i" eran tråd med en fråga. Hoppas det är ok. Jag har, i mina år som barnmorska på mödravård, BB o förlossning, upplevt att alla är ganska ensam i sina upplevelser och tankar. Önskar ändra på de. Dessa forum är ju strålande. Min tanke är att kunna hjälpa till med stöd, råd och kunna ev erbjuda profylax och amnings rådgivning i framtiden om behov finns. Går in dagligen i en sluten grupp på Facebook och läser vad dom sagt. Undrar nu om någon av er är intresserad av att vara med i en pilot studie. Kostar inget. Vill mest se om behovet finns. Vad tror ni? Tack för er tid.


    Vad exakt går studien ut på?
  • ankan6

    Idag hade vi vårt första UL! Så sjuuuukt overkligt det var att se den lilla krabaten sprattla och greja utan att man märker av det själv. Allt såg jättefint ut, så nu vågar jag äntligen pusta ut lite och vågar börja tycka att detta ju känns kul! Blev flyttad till 12+1 så bf är istället beräknat till 9/5 istället för 5/5.Glad

  • ankan6
    2020bebis skrev 2019-10-28 15:28:51 följande:

    Går in i v 12 nu och har fått så många finnar i ansiktet! Även på ryggen men ansiktet känns sååå jobbigt. Aldrig haft problem med finnar innan. Någon annan som haft det under graviditeten - när gick det i så fall över?


    Jag är så långt ifrån "glow" man kan vara. Håret har blivit sprött och flottigt och hyn glåmig med torrfläckar och massa finnar...Det kom i början och är fortfarande illa i v13.
  • ankan6
    Heilena skrev 2019-10-28 20:36:53 följande:

    Vecka 14 är jag i! Finnarna började ploppa upp för en eller två veckor sen.. Stoppljuset på kinden fick jag igår.Haha, precis så har jag tänkt också. Mitt glow finns verkligen inte där! Blek av illamående, torrt och risigt hår, finnar i ansiktet..


    2020bebis skrev 2019-10-28 22:47:17 följande:

    Ellerhur, blir provocerad av att läsa att hyn ska bli så vacker hoppas så det försvinner för oss alla snart!


    Eller hur haha! Och så lite svullnad på det. Känner mig risigare än någonsin, hoppas verkligen det vänder snart
  • ankan6
    Heilena skrev 2019-11-08 15:13:08 följande:
    Åh, vad mysigt! Man blir så glad och stolt över att man bär på ett barn när man möter fina människor! :)

    Jag och min sambo skulle hämta ut vår barnvagn via postombud för någon vecka sedan och då står en äldre dam bakom oss. Hon ser paketen och säger -Ååh, är det en barnvagn? Jag känner igen namnet Emmaljunga!

    Sen tittar hon på mig med berörd blick och jag blir helt fnittrig och säger stolt att det är vårt första barn!

    Både jag och sambon blev så glada och allt kändes helt plötsligt så verkligt! Gulliga tant! :)
    Åh vilket mysigt ögonblick!
  • ankan6

    När skall man börja köpa gravidkläder?! Gick igenom garderoben och insåg att jag verkligen behöver köpa lite nya kläder, men är det onödigt att köpa vanliga kläder nu om de är urväxta inom kort? Eller är det lika bra att börja köpa gravidkläder redan nu? Är ju bara i v 15 men har sedan ett par veckor tillbaka bara stretch ändå pga svullen och att allt som sitter åt kring magen är så sjukt obekvämt. Magen är ju pytteliten än så länge men antar att det smäller till inom allt för länge

  • ankan6
    kristina27 skrev 2019-11-10 16:21:39 följande:

    Jag har idag fått missfall i vecka 11. Jag är helt förkrossad och säger lycka till alla ni andra<3 kram


    Beklagar verkligen...
  • ankan6
    Trostar skrev 2019-11-10 17:07:30 följande:

    Är i vecka 15 jag med och hade behövt köpa gravidkläder.... Jag är van vid att vara smal och ha en väldigt platt mage så jag trodde ju i min enfald att magen skulle börja synas först vecka 20 på mig. När jag har tighta kläder och har ätit så är det TYDLIGT att där är en bebismage. Tänkte satsa på tights och lösare byxor ett tag till, men valmöjligheterna i garderoben har ju krympt :)

    Jätteroligt privat, men har lite panik på grund av jobb. Vill absolut inte gå ut med graviditeten innan RUL. Hade hoppats på att säga det i vecka 23-24. Ännu går det ok att dölja med stora tröjor upptill men det blir svårare...

    När hade ni tänkt att berätta för jobb?


    Ja man kan ju faktiskt köra tights och stora, stickade tröjor ett tag till nu när det börjar bli kallt, så kan man skjuta på gravidkläder några veckor till! Men jeans och sånt är bara att glömma för mig och har varit ett bra tag haha!

    Jag berättade tidigt för mitt jobb pga att jag blev erbjuden en kollegas vikariat som jag ju behövde tacka nej till, och jag vet att jag ställer till det lite genom att också gå så jag ville ge dem gott om tid att lösa det. Annars hade jag nog oavsett berättat nu, men vi gjorde också tidigt rul förra veckan! Det syns som sagt rätt bra på magen redan
  • ankan6
    HejsanJenny skrev 2019-11-13 08:49:51 följande:
    Typ tvärtom här!? Älskar honom såklart men tittar typ på gubben tio gånger om dagen och ba, vem ääääär den här människan jag valt att skaffa barn och leva med, han kan ju inte ens lägga strumporna i tvättkorgen osv. Tycker allt han gör är fel och jobbigt. Stackars mannen min. Han är dock förstående och fin och förstår att det är hormonellt.
    Haha samma här, tycker mest han är lite störig och har tyckt all närhet är mest jobbig hela graviditetenObestämd Tycker så synd om stackarn och börjar tröttna själv också på att känna mig så avig hela tiden, hoppas det släpper snart i samband med att man kanske blir lite piggare snart...
  • ankan6
    Lustablong skrev 2019-11-13 08:57:55 följande:

    Som gravid får man väl visst äta ingefära?! Min BM rekommenderade mig att prova ingefärskapslar mot illamåendet.


    Jag äter vanligtvis mycket ingefära pga IBS och illamående, men vågar inte äta alls nu under graviditeten. Googlar man får man upp en del om att större doser kan öka risken för missfall och att ex danska myndigheter rekommenderar att man undviker ingefära under graviditet.
Svar på tråden BF MAJ 2020