Inlägg från: 10bPappsen |Visa alla inlägg
  • 10bPappsen

    Letar bra duschtvål för svettstinkande tonåringar.

    Hej på er.

    Jag har märkt själv och på mina tonåringar att det är svårt att få bort svettstanken trots att man precis kommer ur duschen.

    Har det hänt något med alla duschtvålar? Nåt ämne dom inte får ha längre?

    När jag var på hotell sist hade dom nån liten grön billig plastflaska med duschtvål från Tyskland. DEN tog allt på en enda gång, men hemma kan jag köra en Barnängen, en family fresh, och nån Nivea efter varandra (kör nån Wellaschampo också ibland) och ändå ana en svettdoft ligga kvar i armhålan när jag torkar mig - och då har mina stackars tonåringar såklart samma problem.

    Måste man handla sånt nån annanstans numera om inte allt ska va så himla soft och trams-nischat för en exakt sorts hud?

    Tar tacksamt emot tips på bra stora förpackningar på nåt som funkar. (Vi är 12 i familjen)

  • Svar på tråden Letar bra duschtvål för svettstinkande tonåringar.
  • 10bPappsen

    Göra egen tvål är såklart ett alternativ, men du får ge mig en stor påse tid i julklapp så vi hinner det också ovanpå all annan logistik...nej jag tror inte det går i den här familjen. ????

    Ja skrubbvantar har jag faktiskt tänkt på, men sen vill dom säkert inte dela, och dom där kan garanterat få för sig att mögla om dom glöms nånstans. Mycket bokstäver här också så vissa saker är bara dömt att misslyckas. Men visst kan vi skaffa ett gäng, det kanske blir skitbra.

    Men åter topic, en effektiv tvål i rejäla flaskor vore trots allt bättre än allt det urvattnade reklamtramset från matbutikerna. Kanske ska fråga hotellpersonal? Det dom har på rummen ska ju funka och inte dofta apa...och där lär gå många liter.

  • 10bPappsen

    Lukten kom kanske ibland från kläderna innan vi bytte tvättmaskin, men efter vi skaffade Wascator har det aldrig varit bättre tvättat.

    Nej jag kan ju känna det på mig själv också innan jag ens klätt på mig, så det är ett reelt problem.

  • 10bPappsen

    Ja men det var ett bra förslag. Det kan nog vara väl så bra med hårdtvålar som komplement, så det och skrubbvantar så är vi något bättre rustade.

    Men åter topic (om det är möjligt utan sidospår) för det finns bra flytande tvålar.

  • 10bPappsen

    Nåja, det är nu inte heller de starka dofterna som man blir ren av, och jag försöker fortlöpande och enträget utbilda teenisarna i hygien, och det är inga 2sekunders viftande på dom där stinkbomberna, det kan jag lova ;)

    Ska jag fylla duschen med såna märkesvaror så blir det en dyr historia, och jag tror inte dom egentligen gör bättre rent än en tråkig family fresh, möjligen döljer saker bättre en stund.

    Det finns ju alternativa källor, proffsbranchen, små tillverkare osv. Vill gärna höra lite erfarenheter med såna produkter.

  • 10bPappsen
    Radgivaren skrev 2019-08-24 11:34:06 följande:

    Se över deras kost istället. Prova mer grönsaker så får ni se på resultat. 


    ...så du förutsätter att dom får dålig kost? Så är inte fallet.

    Största problemet är en mindre hormonexplosion, ökad talgproduktion och en ökad förbränning, men det kan dom knappast äta bort Drömmer
  • 10bPappsen

    Allright...duschtvål är egentligen inget jag använt själv i min uppväxt när jag tänker efter, det har liksom vuxit in i hushållet - vi hade schampo när jag var yngre och inget annat, och schampo ska lösa fett och hudrester, vilket det gör lika bra på kroppen som på huvudet, men är ju något mer uttorkande, liksom hårdtvål..
    Men vi får helt enkelt ändra vanor här.
    Tror vi kan spara pengar på kuppen också och inte stödja vidriga procter&gamble/colgate mer än nödvändigt..

    In med en rejäl pumpautomat på väggen, fylla den t.ex med
    https://www.tingstad.com/se-en/cleaning-hygiene/soap-hygiene/soap/bathshower-creme-lux-5l-106136-1
    o
    ch sen en låda hårdtvål, skrubbvantar, krokar på väggdistans och de andra tipsen för extremstinkarna här på slutet, så ska vi nog komma i fas. Cool

Svar på tråden Letar bra duschtvål för svettstinkande tonåringar.