• annabellelee

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    Anonym (Man) skrev 2019-08-24 13:40:06 följande:

    Pojkars rätt till en jämställd skola, idag så hindrar eller hämmar den matriarkaliska skolans värld pojkar. Det är ett sjukt skolsystem utformat för att passa flickor och som underhålls av majoriteten kvinnliga lärare, pojkar kommer med tiden bli förpassade till enbart låginkomstyrken eller arbetslöshet med utanförskap.


    Jag håller helt med om att pojkars låga resultat i skolan är en oerhört viktig jämställdhetsfråga, ja samhällsfråga. Jag håller inte med om resten av analysen.

    Pojkars misslyckande i skolan beror på att de uppfattar skolan och därmed pluggande och bildning som feminint, och allt som uppfattas som kvinnligt har låg status i deras ögon. De väljer att ta avstånd från det, och väljer därmed indirekt utanförskap. Men till och med detta utanförskap har högre status än att upplevas som feminim.

    Lösningen blir därmed att höja statusen på det kvinnliga så att det blir ok för män att välja det. Män måste vara förebilder för sina söner och läsa för sina barn, och välja vad som uppfattas som kvinnliga yrken.

    Lärare är inget exklusivt kvinnligt yrke med en hemlig matriarkal agenda. Vill du "anonym (Man)" vara med och förändra skolan går det jättebra att ansöka till lärarprogrammet.
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan