Inlägg från: Anonym (Men alltså) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men alltså)

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    pyssel skrev 2019-09-16 07:55:52 följande:

    Medelålders. Så jämställd den kan bli ifråga om respekt, frihet, omsorger, beslut och vardaglig planering och fördelning. Sett till vissa andra mätbara faktorer så är förutsättningarna olika för oss två. Han har fått en mkt allvarlig sjukdom som påverkar bl a försörjning men även på hemmaplan. Dock har han inte ställt om mentalt till vad den tillåter utan att förvärra hans tillstånd. Skulle säga att han är mkt påverkad av normen att inte oja sig och att det ytterligare förstärkts av en mobbande och misshandlade far som är död sedan decennier. Det är mkt som pågår "från andra sidan graven" i människors liv.


    En får beklaga. Du har själv erfarenheter av dåliga föräldrar, om jag inte missminner mig?

    På vilket kan han inte "bara få vara" utifrån sina förutsättningar, och vad var det som fick dig intresserad för honom? (Ber om ursäkt för ev. off topic).
  • Anonym (Men alltså)
    Anonym (Trött) skrev 2019-09-17 04:28:01 följande:

    Att pojkar i större utsträckning borde bli behöriga till gymnasiet i ett så kallat välfärdsland som Sverige. Bara 68 % av pojkarna där jag tyvärr bor blir det. Vi bor inte i något sorts utanförskapsområde om det nu skulle kunna vara en förklaring, utan tvärtom.

    Det är skrämmande. För vad händer med alla dessa unga män som kommer ut till ett sådant liv. Sociala svårigheter, våld och massa tråkigheter är en stor risk.


    Är ju om än värre i "fina" områden och familjer ibland faktiskt. Ja, tyvärr lyfts inte frågan så ofta och begränsas dessutom av tankegångar som "killarna klarar sig säkert ändå", som tillråga på allt ibland faktiskt kommer ifrån feministiskt håll.
  • Anonym (Men alltså)
    pyssel skrev 2019-09-17 05:55:26 följande:

    Tack. Ja det stämmer.

    Intresse är svårt att sätta namn på. Vissa egenskaper och fysik. Generellt gillar jag lite blyga, stillsamma män med ett stort register av positiva sidor som inte märks i alla sammanhang. Sedan har vi med "hål i själen" nog en tendens att fastna både i och för varandras sällskap. Det sista är oftast bättre :)


    Ja, det sägs att allt fler tjejer/kvinnor gillar dessa män men har inte märkt av det själv. Vad är bättre? Min erfarenhet är att åtminstone tjejer, med hål i själen, oftare söker trygghet och någon som kan "rädda" dem från det elände de varit med om tidigare.
  • Anonym (Men alltså)
    Anonym (medelålders man) skrev 2019-09-17 15:10:00 följande:

    Efter 30 år i arbetslivet är jag inte alls så säker på de två slutsatserna. 

    Dels finns det inte tillräckligt med kompisar att rekrytera till alla positioner ett företag söker. Dels sker de allra flesta rekryteringar internt - chefsrekryteringar då.

    Dessutom är det min uppfattning att såväl män som kvinnor uppskattar en blandad arbetsplats med minst 20-25% av det andra könet.

    Sedan har du branscher och områden som är väldigt enkönade. Vård/skola/omsorg (kvinnligt) respektive industri/bygg/skogsbruk (manligt). Där kommer det med automatik att bli ensidiga rekryteringar pga utbudet.


    Jag tror hen syftade på den allmänna jargongen, om den är manligt eller kvinnligt betonad. Dock ska sägas, som du tar upp, att killar mycket väl kan känna sig utanför i ex vårdyrkena.
  • Anonym (Men alltså)
    Missermajser skrev 2019-09-17 17:55:45 följande:

    Lika lön för lika arbete oavsett vem eller vad hen är!

    Alla ska få skörda efter hur de sår oavsett om de är män, kvinnor, högutbildade eller lågutbildade, etnicitet, klass.


    Utbildning påverkar allt, missat det?
  • Anonym (Men alltså)
    Anonym (Man) skrev 2019-09-17 18:19:33 följande:

    Ja jag tror nog att män föredrar män eftersom man vill ha någon som man vet passar in. Det är viktigt att ha människor dom passar in eller inte är obekväma på ett företag. Man vill inte ha in någon som riskerar att skjuta det mesta i sank. Kvinnor är mästare på att förstöra en bra företagsanda.

    Jag tycker att vill ett företag bara anställa enbart av ett kön så är det helt upp till företaget. Om jag nu har ett företag och bara skulle vilja anställa kvinnor så skulle jag bli asförbannad om staten ska tvinga mig att anställa män bara för att liksom.


    Ja, det är en stor utmaning det där - hur man inför jämställdhet utan att tömma på friheten och att det känns som att det sker "uppifrån".
  • Anonym (Men alltså)
    pyssel skrev 2019-09-17 18:46:21 följande:

    Bättre att fastna "för" någons sällskap av alla de rätta skälen, än "i" det av alla de dåliga.

    Eller har ännu större tendenser att ta hand om någon trasigare.

    Det är många kvinnor som dras till någon annan än den som tar plats mitt i rummet. Elaka män verkar dock vara jämnt fördelade i hela rummet, är min erfarenhet. Det är alltså inte ett dugg givet att de blyga eller tillbakadragna männen är snällare på något vis än andra.


    Jaså, du menar så. Den vinklingen måste varit så inbakad att jag inte såg den. :P

    Det är sant, dock var det väl de tillbakadragna du refererar till i det sista stycket jag tänkte mest på. Dock tror jag att dessa män har svårare att visa sig, även för dem som kan tänkas vilja ha dem. Samtidigt kanske en våg av tjejer som tar för sig i dejtingdjungeln blir vanligare - välkomnar en sådan utveckling isf.
  • Anonym (Men alltså)
    pyssel skrev 2019-09-17 19:30:42 följande:

    Styckena helt på slutet som rör hur man ska hantera eller känna igen personer som göder ens dysfunktionella självbild. Det finns alltså inga toxiska eller triggande personer runt honom som ger näring till den inre rösten. Alltså den yttre faktorn som skulle kunna ge ytterligare svar på varför man inte "bara får vara" . ("Stop Caretaking the Borderline or Narcissist", som är ju det övergripande namnet på artikelserien).


    Har du en man som lider av Borderline?
  • Anonym (Men alltså)
    Anonym (D) skrev 2019-09-18 10:45:51 följande:

    Allas rätt att få sex.


    Vad är första steget? Sexstrejkande män har ju diskuterats.
  • Anonym (Men alltså)
    Missermajser skrev 2019-09-18 10:54:41 följande:

    Tänke efter!

    "Alla ska få skörda efter hur de sår oavsett om de är män, kvinnor, högutbildade eller lågutbildade, etnicitet, klass."

    Gör utbildningen skillnad i "hur" en person utför arbetet så ska man avlönas efter det.

    Utbilning gör inte alltid skillnad i hur människor utför saker. När den gör det ska personen avlönas för det. Har man utbildning men gör ett sämre än någon som saknar utb. jobb så tycker inte jag att man ska avlönas för det. Är jobbet bra utfört ska man avlönas för det oavsett om man tidigare gått utbildning eller inte.


    Konstigt system! Doftar nästan lite svågerpolitik, det där med att tjäna bra fast man saknar utbildning.
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan