Inlägg från: Anonym (Tessi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tessi)

    16 och gravid, hur berätta för föräldrar?

    Långresor som ung förälder, de svåra är väl mest att få ihop ca 60-70 tusen för en långresa för tre personer samtidigt som man ska betala boende, mat och alla övriga kringkostnader för en själv och barnet i vardagen. Med en minimal lön & urkass föräldrapenning. Jag tror att om man inte har föräldrar som förser en med boende och mat osv ska man vara beredd på att det finns mycket man kommer att tvingas avstå. Så att man någonstans är medveten om sanningen till en början. Man förlorar en viktig tid i livet som inte går att få igen bara så att man är medveten om det. För sin egen skull!

    Jag träffade själv min pojkvän när jag var 14 år & nu 16 år senare väntar vi barn nr 2 (vår flicka är snart 3 år). Jag är så innerligt glad att vi är där vi är idag. Utbildade, hus utan topplån och bil m.m Vi har en stadig grund där ekonomin inte ger oss sömnlösa nätter. Livet blir såklart inte ?bättre? endast för ekonomin men jag tror någonstans att livet blir enklare när man gör val som ger förutsättningar att nå sina mål. Vill man kanske resa mycket, ha ett specifikt jobb osv. Köpa hus eller lägenhet inom snar framtid så får man jobba för det. Allt går såklart men det tar mer tid om man väljer att skaffa barn först. Jag är så stolt och tacksam över hur vi lyckats hålla ihop samt bygga de liv vi båda önskat oss.

    Det finns säkert fler personer som kan berätta bra saker/ fördelar med att vara ung mamma. Sen hur man framföra det på ett bra sätt till sina föräldrar. Men frågan jag tror man ska ställa sig först är ?-vad är det jag vill med mitt liv?. Även om vi planerade för en familj & hade bestämt oss så har jag fortfarande typ ?två? liv, ett före och ett efter barn. Shit vilken omställning men såklart helt underbar sådan.

  • Anonym (Tessi)

    Absolut så kan man resa senare i livet, såklart! Det jag syftade på var i början av livet. Som ung småbarnsförälder. Samma med plugget, det är inte heller något problem senare i livet. Jag menar inte på att mitt sätt är korrekt & jag hoppas jag inte uttryckte det så. Allt går ju att lösa om man verkligen vill, det blir bara lättare om man har ett boende & jobb först & kan försörja sig (utifrån situationen 16 år) enligt min mening.

Svar på tråden 16 och gravid, hur berätta för föräldrar?