Inlägg från: Linkan92 |Visa alla inlägg
  • Linkan92

    Kronisk svamp och gravid, hjälp!

    Jag har haft besvär med kronisk svamp sedan ca 2011-2012. Födde nyligen mitt första barn. För mig har besvären avtagit något med åren och jag har lärt mig leva med det. Inte minst för att det varit nästan omöjligt och ett himla styr att få komma till sjukvård och få hjälp och flukonazol utskrivet efter att det blev receptpreparat. Känns som jag sprungit på alla mottagningar som finns och ändå aldrig fått någon riktig stöttning, tagit x antal tremånaderskurer men det kommer alltid tillbaka inom 2-3 veckor från avslut. Inga huskurer har funkat.

    Hur som: jag upplevde att besvären avtog ordentligt (till den grad att de var knappt kännbara) lite längre fram i graviditeten, när underlivet var mer genomblött och liksom lite svullet (ursäkta uttrycket). Jag fick infon att enstaka flukonazol går bra men inte lång kur. Jag kände aldrig att jag behövde ta. Tyvärr kom svampen tillbaka ca 1 månad efter förlossning.

    Hoppas på att det blir bättre för dig allt eftersom!

  • Linkan92
    Elieli skrev 2019-08-28 18:36:12 följande:

    Tråkigt att höra att det varit sådant problem att få flukanozol för dig. Känner igen mig i det du skriver att man springer runt på alla mottagningar. 

    Det jag tyckt varit värst är liksom att ingen kan hjälpa en bli av med skiten för gott. 

    Utan det är som du säger man ska lära sig leva med det (dvs käka flukanozol för att hålla symtomen borta)

    Okej, då hoppas jag att det blir så även för mig längre fram. Annars får jag fundera på att ta en flukanozol. 


    Hoppas du får minskade besvär! I mitt fall har jag lärt mig leva med besvären utan flukonazol. Jag har aldrig blivit erbjuden längre kur än 3 månader, och det har varit besvärligt att få nya kurer utskrivna. Generellt tycker jag kompetensen på området är låg. Jag kom till slut äntligen till vulvamottagningen men då var odlingen tyvärr negativ (vilket jag förstått det kan vara efter långa besvär), det har alltid varit positivt innan.
Svar på tråden Kronisk svamp och gravid, hjälp!