Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    Vi som är över 30 och försöker få syskon ?

    valentina2012 skrev 2020-01-09 14:33:39 följande:

    Hoppar in här. Blev 35 år i december, har två barn på 7 och snart 5 år. Är väldigt sugen på en trea för att få uppleva allt igen och utöka familjen, men är sååå rädd... rädd att förändra tillvaron för alla till det negativa, rädd för att barnet inte ska vara friskt... vet varken ut eller in. Men blir så ledsen att tänka på att vi ska avstå för att jag är rädd för det okända. Men man vet ju vad man har men inte hur det blir... någon mer som känner igen sig i dessa tankar? 


    Hej! Jag blir snart 36 och känner samma velande trots att vi bara har ett barn. Vår son är fyra i år och känns stor och ganska självgående nu, samtidigt som han i vissa bitar fortfarande är liten och man inte vill att han ska växa upp FÖR snabbt. Men framförallt är han frisk såvitt vi vet, alltid glad och verkar ha lätt för sig. Skulle göra alla tester som finns men är ändå rädd att få ett barn med någon svårighet som påverkar livet för hela familjen men som inte syns på tester såsom grav autism, svår språkstörning, dövhet eller liknande.

    Min man vill gärna ha minst ett barn till - jag är kanske nöjd med bara ett men är rädd att ångra mig när det är för sent. Om vi försöker i år blir det troligen ändå inte förrän till hösten så att barnet kommer som tidigast i juni och då blir det 5,5 år mellan barnen men det är ju inget som säger att det ens går. Vårt liv är också praktiskt nu med ett barn, slipper köpa större boende eller större bil, enklare att hinna med ett barn utan att börja om med bebis. Slipper att jobbet påverkas av ytterligare föräldraledighet. Svårt att bestämma sig.
Svar på tråden Vi som är över 30 och försöker få syskon ?