• Åsa

    Ska jag lämna denna bonusfamilj?

    Anonym (Ö) skrev 2019-08-31 07:56:10 följande:

    Givetvis gör man barnfria resor, det gör alla föräldrar.


    Kanske bland dina bekanta. Det är inget jag hör mycket om bland mina utom med jobbresor. Vanligare är då att en förälder åker till landet själv med barnen för att man inte har semester samtidigt, att en förälder tar en resa själv med äldre barn etc. En kompis tar naturresor med en väninna då maken föredrar hemmet. Det innebär förstås inte att det är minsta fel med barnfria resor för sammanlevande föräldrar med hemmaboende barn eller att de skulle väldigt ovanliga på samhällsnivå, men det där "alla" är en rejäl övertolkning.
  • Åsa
    Zarch skrev 2019-09-01 11:20:42 följande:

    Nu verkar ni leva i kärnfamiljen och då finns det antagligen en till förälder i hushållet som älskar era barn på samma sätt som ni gör.


    Alla jag känner i den sitsen lever inte i kärnfamilj, nej, där finns kärnfamiljer, singlar och omgifta.
    Zarch skrev 2019-09-01 11:20:42 följande:

    kan tycka att det är för mycket begärt eller kanske lite naivt att tro att en ny partner helt och hållet ska känna samma entusiasm som er över att aldrig få göra en resa på tumanhand.


    Nu uttalade jag ju mig inte om känslor eller ideal utan om det felaktiga påståendet att alla föräldrar gör barnfria resor.

    I vårt personliga fall handlar det inte om entusiasm över att slippa fara iväg bara vuxna. Dels har vi inga närstående typ mor-farföräldrar till hands där det vore naturligt att barnen som lite större bor över så pass länge av nöjesanledning. Ren barnvakt känns inte aktuellt. Dels medger våra utgiftsprioriteringar inte flera semesterresor. Det vore isf inte resa både med barn och utan, utan antingen eller.
  • Åsa
    Zarch skrev 2019-09-01 16:12:48 följande:
    Nu blev det långt men jag hoppas att du hajade mina poänger.
    Jadå. Dock var det ju inte motiven runt att resa utan barn jag ifrågasatte utan det felaktiga påståendet att alla gör barnfria resor /med partnern/ så det är inte mig du ska övertyga

    Jag rannsakar mitt minne och finner faktiskt genom åren några personer i bekantskapskretsen privat/på jobbet som nämnt att de åkt på semester utan sina barn. Men de har åkt med kill- eller tjejkompis och lämnat barnen med mamman/pappan. Bara en bekant jag kommer på har rest barnfritt med nya pojkvänner.
    Betydligt fler jag känner  har  gjort enföräldersresa med ett eller flera barn medan partnern/barnens andra förälder stannat hemma.

    Även med reservation för att ytligare bekanta inte behöver ha nämnt semesterdetaljer, att jag kan glömma och och min erkänt begränsade personliga erfarenhet som kan skilja sig från den i en annan bekantskapskrets, ger det mig en indikation på att det förmodligen är färre föräldrar som gör barnfria parresor än föräldrar som inte gör det. Om detta beror på att man inte vill eller inte har möjlighet lämnar jag därhän.
Svar på tråden Ska jag lämna denna bonusfamilj?