Inlägg från: persikofjaril |Visa alla inlägg
  • persikofjaril

    Ny kollega med "bossig" och dålig attityd

    Först och främst tycker jag att detta är upp till chefen att lösa. 

    Nu vet jag ju inte om ditt barn är hemma med sin pappa övriga dagar, eller går på förskolan. Om det är tänkt att pappan ska jobba fredagar, så kan det ju vara svårt för honom att bara ta ledigt, och om det är bestämt att barnet ska gå på förskolan 4 dagar i veckan så kan det kanske vara svårt att få till en extra dag helt plötsligt.

    Jag tycker inte du ska behöva krångla med att lösa var barnet ska vara, så säg nej med gott samvete. Det är inte ditt fel att det behövs personal.

  • persikofjaril
    Anonymsju skrev 2019-08-30 22:10:37 följande:
    Barnet går på förskola, sen hemma med mig på fredagar.

    Kan inte hjälpa att känna mig taskig när hon säger sådär, samtidigt som jag vet att hon nog ändå inte kommer att jobba en hel dag. Men man vill ju undvika att det ska bli dålig stämning, och är rädd att det kan bli det av att jag säger nej.
    Nej, jag vet. Skulle också få dåligt samvete, har lite svårt att säga nej. Men i det här fallet har du ju en fullt giltig anledning (eller tänker hon att du bara ska kasta barnet över staketet på förskolan fredag morgon och glatt gå till jobbet som om inget hänt?), det är ju inte för att du bara inte har lust att jobba då. 
Svar på tråden Ny kollega med "bossig" och dålig attityd