Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    Ny kollega med "bossig" och dålig attityd

    Du är hemma med ditt barn på fredagar, eftersom ditt barn BEHÖVER dig. Du ska aldrig ta åt dig om någon klagar på det, för ditt barn går före allt annat i det här fallet.


    På alla arbetsplatser finns det idioter som beklagar sig över att kollegor med barn är hemma med sina barn när barnen är sjuka, tar extralång ledighet genom att ta föräldradagar mitt i en vecka eller i anslutning till semester, men det är bara att stänga öronen, för du är enbart hemma för att ditt barn ska få en bra och trygg uppväxt. Du är ju faktiskt inte hemma med ditt barn på fredagar för att din kollega ska få jobba extra mycket, eller hur? Din kollega är säkert jätteavundsjuk, men det kan du inte göra någonting som helst åt och det är inte ditt problem. Folk utan barn tenderar tro att föräldraledighet innebär att man har ledigt på samma vis som man gjorde innan man fick barn, så de ser det bara som att du är hemma och "latar" dig, och det är ju det minsta man gör när man är hemma med ett barn! Sådana människor ska man inte bry sig om. Du får tänka att din kollega lär märka skillnaden när hon själv får barn, och får hon inga barn så är det ju bara fruktansvärt tragiskt och synd om henne.


    Så har jag tänkt de gånger någon har råkat yppa något kritiskt om att jag tar lång semester (föräldraledighet) eller om jag måste vabba. "Den här stackars människan säger bara så för att hon inte själv har barn och inte förstår vad det innebär. Hon kommer att förstå när hon själv får barn. Tänk om hon inte får några barn?! Stackars stackars henne! Vad glad jag är som är så lyckligt lottad att jag har ett så fint barn som jag får vara hemma med på fredag." Så tänker jag och då mår jag genast bättre och struntar genast i kollegans bittra kommentar (och tycker istället förfärligt synd om henne nästa gång hon skulle råka antyda något).


    Elakt, kanske, men samtidigt är det ett självförsvar för att slippa bli irriterad på plumpa kommentarer.

Svar på tråden Ny kollega med "bossig" och dålig attityd