• Anonym (pappa)

    När barnen ska börja träffa umgängeföräldern igen. Vad gäller?

    Mina barn har inte träffat sin mamma på tre år av förklarliga skäl. Nu är hennes livssituation förändrad och barnen ska successivt börja ha mer umgänge.

    Men vad gäller?

    Hon ställer nu krav (innan umgänget ens kommit igång) att vi ska dela upp deras tillhörigheter. Jag har erhållit underhållsstöd från Försäkringskassan under denna tid och hon menar att hon genom detta betalat hälften. Hon vill att kläder och leksaker ska delas upp lika. Men vad kan man anse att hon betalat via underhållsstödet och vad jag betalat från egen ficka?

    Barnen har bland annat fått ganska dyra leksaker i julklapp som jag ogärna vill skicka till henne. Bland annat en stor bilbana för närmare tusen kronor och en radiostyrd bil för över tusen kronor.

    Kläder. Är det något som ska delas? De kommer alltså börja vara tillsammans med henne dagtid endast för att sedan successivt utökas.

    Hon vill även ha hälften av deras möbler såsom en våningssäng de har och en byrå. Jag får då behålla en förvaringsmöbel, tv-bänk och skrivbord. Kan man anse att dessa saker också är betalade via underhållet?

    Tv-spelskonsol vill hon också ha så får jag behålla surfplattan. Även en TV vill hon ha för det hade barnen när vi bodde ihop.

    Hon kräver att få saker som inte finns kvar längre som barnen växt ifrån och när jag säger att jag slängt en del och sålt en del så vill hon ha pengar för detta. Bland annat deras gamla kläder som jag delvis sålt och delvis skänkt bort. Hon anser att hon via underhållet betalat hälften av dessa och vill ha hälften av det jag sålt dem för. Är det rimligt?

  • Svar på tråden När barnen ska börja träffa umgängeföräldern igen. Vad gäller?
  • Anonym (pappa)
    Anonym (Förälder) skrev 2019-09-02 07:04:39 följande:

    Hon har inte betalt ett dugg, de pengarna betalas ju av skattepengar.

    Så min del kan du också behålla.

    Skrattretande med dessa människor (detta är tråd 2 med typ samma innehåll).

    Mitt barns biopappa var likadan, jag skulle köpa julklappar för underhållet enligt honom för så var det och då skulle de julklapparna vara från honom.

    Kan säga att kvinnan på FK skrattade så hårt att hon nästan ramlade av stolen.

    Hon får köpa sina egna saker åt barnen såväl innan som under umgänge.

    Hon ska hämta och lämna om inget annat är enligt lag/bestäms av er.

    Blir fruktansvärt irriterad på dessa nollor.


    Nu när du nämner julklappar så var det samma här. Hon ansåg att jag ska skriva med hennes namn på julklapparna som jag köpt då hon betalar underhåll. Jag sa nej till det och det blev ett jävla liv.
Svar på tråden När barnen ska börja träffa umgängeföräldern igen. Vad gäller?